3.çorum Tanıtım Günleri - Son Dakika
Politika

3.çorum Tanıtım Günleri

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Cemil Çiçek, bu coğrafyada ebedi yaşamanın yolunun bir yumruk gibi olmak olduğunu söyledi.

15.10.2015 17:03

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Cemil Çiçek, bu coğrafyada ebedi yaşamanın yolunun bir yumruk gibi olmak olduğunu söyledi.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri'nin açılışı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Açılışa, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Çiçek, tanıtım günlerinin sivil toplum açısından önemli günler olduğunu belirterek, kültürlerin yaşatılması ve dayanışma açısından bu faaliyetlerin önemli olduğunu ifade etti. Çiçek, "Dayanışma ihtiyacı millet olarak dün vardı, bugünde var, gelecekte de var olacak. Dolayısıyla bu tanıtım günleri sadece tanıtım değil, milletimizin ihtiyacı olan birliğin, beraberliğin, dayanışmanın tesisi bakımından da önemlidir diye düşünüyorum. 5 gün önce bu mekanda yanı başımızda Türkiye acı bir olay yaşadı. Aslında bu coğrafya acıların coğrafyasıdır. Bunu bilmemiz gerekiyor. 1071'den Anadolu'ya ayak bastığımız günden beri Cumhuriyet dönemi hariç 25 yıl üst üste huzurlu bir dönemi yaşamadık. Çünkü bu coğrafyanın önemi sebebiyle, dengeleri değiştirdiği için, çok yüksek bir stratejik değere sahip olduğu için her fırsattan istifadeyle bu coğrafyada yaşayan milletimiz dışarıdan ve içeriden taciz edilmiş savaşlara girmiştir. Şimdi bu savaş geçmişten farklı olarak çok kalleşçe ve alçakça devam ediyor. Onun için geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden başta vatandaşlarımız olmak üzere ondan evvel hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi, vatandaşlarımızı rahmetle saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU COĞRAFYADA EBEDİ YAŞAMANIN YOLU BİR YUMRUK GİBİ OLMAKTIR"

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah ebediyete kadar burada Türk milleti olarak alnımız açık, başımız dik, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde varlığımızı sürdüreceğiz. Bir şeyi artık kabul etmemiz lazım, nezaketen değil, siyaseten değil, 5-10 dakikalık bir görüntü için değil içimizden yüreğimizden bütün hücrelerimizden gelerek ve katılarak bir şeyi kabul etmemiz lazım. Bu coğrafyada ebedi yaşamanın yolu bir yumruk gibi olmaktır. Birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Hayatını kaybeden insanlarımızın sizden mi, bizden mi, şu görüşten mi, bu anlayıştan mı, fitne fesadına düşmemektir. Bu ülkede kaybettiğimiz her insan bizim insanımızdır. Bu acı da hepimizin ortak acısıdır. Zaman zaman bunu unutuyoruz. Bir ülke ki, bir ülkenin insanları ki acıyı tümüyle paylaşamıyorsa sevinci de hak etmiyor demektir. Onun için bazen kendini bilmeyen birkaç kişi ya da bir kısım provokatörlerle yeni acılar, yeni yaralar açmak için bu gerçeği göz ardı ediyor, saygı duruşunda, birlik ve beraberlik noktasında arzu etmediğimiz görüntüleri, tavırları ortaya koyabiliyor. Bunlardan süratle kaçınmamız gerekir. Terörün hedefi budur zaten."

"GEÇMİŞTE YAPTIĞIMIZ BİR KISIM HATALARI GERİDE BIRAKMA ZAMANIDIR"

"Terörü kimin yaptığının önemi yok. O güvenlik birimlerinin işi" ifadesini kullanan Çiçek, "Hangi örgüt yaptı, arkasında hangi şer odakları var bunlar önemli bunları çıkarır ama terörün esas hedefi bizi birbirimize düşürmek. Yaralar açmak. Bizi kendi içimizde bunlarla boğuşturur, uğraştırır hale getirmek. Arkasından da kendiişlerini yürütmektir. Bu kanlı olay vahşet meydana geldiği günden beri hep içe dönük konuşuyoruz. Halbuki sınırlarımızın ötesinde neler olduğunu konuşamıyoruz. Halbuki bakın Suriye'de biz bu tanıtım günlerini gerçekleştirirken Rusya Suriye'de evrak çantasıyla gelmedi, günü birlik bir buluşma değil. Valizleriyle beraber geldi anlaşılıyor ki Suriye'de uzun süre kalacak. İran tasını tarağını toplayıp geldiği Halep'te Ruslarla beraber Suriye ordusuyla beraber bir mücadelenin içerisinde. Oda buralarda bir şey yapmaya çalışıyor. O yetmedi Hizbullah geliyor. Amerika yukarıdan yiyecek paketi değil, bu coğrafyaya silah dağıtıyor, silah indiriyor kimin eline geçtiği belli değil. Ama şundan eminim ki bu silahların bir kısmı yarın bize dönüp terör örgütleri tarafından kullanılacak. Biz bu işlerle uğraşırken bizim ötemizde bir paylaşım bir nüfus mücadelesi orada daha uzun süre devam edecek bir kısım sıkıntıların gayreti çabası ortak mücadelesi içerisinde. O nedenle Türkiye'nin biran evvel birlik olmaz zamanıdır. Geçmişte yaptığımız bir kısım hataları geride bırakma zamanıdır. Acıları hep birlikte paylaşma zamanıdır. Ben bunları söylemek üzere geldim. Çorum'da bu acıları geçmişte yaşadı. Onun için Çorum bu acıları geride bırakarak birliğini beraberliğini huzurunu tesis etti. Belki bu buluşma günleri böyle idrak içerisinde gerçekleşirse daha anlamlı olur" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR VAR. ÇOK UYANIK OLMAMIZ LAZIM"

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan'da anne tarafının Çorumlu olduğu için Çorum'un kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek, "Hemşehrilerimle beraber olmak ayrı bir mutluluk. Türkiye gerçekten zor dönemlerden geçiyor. İçinde bulunduğumuz coğrafya adeta bir ateş çemberi. Kendi içimizde Türkiye'yi kendi içinde bölmek isteyenler var. Fitne fesat peşinde olanlar var. Bunların hepsine karşı dikkatli olmamız lazım. Bu coğrafyada ne zamanki bu millet birlik, dirlik, bütünlük içerisinde olmuş bu ülke yükselmiş. Ne zaman ki birbirimize düşmüşüz ülke olarak geriye düşmüşüz. Türkiye'nin en hızlı ilerlediği dönemler Türkiye'de siyasi istikrarın sağlandığı dönemler olmuş" diye konuştu.

Türkiye'nin ileri ülkelerle arasındaki farkı kapatmış durumda olduğunu kaydeden Babacan, "Ama çok dikkatli olmamız lazım. Türkiye'nin başarısından, Türkiye'nin bu bölgede yükselen bir ülke olmasından rahatsız olanlar var. Bunu çekemeyenler var. Bizi engellemek isteyenler var. Belki de en önemlisi bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Çok uyanık olmamız lazım. Asla birliğimizden beraberliğimizden uzaklaşmamız lazım" dedi.

Cumartesi günü Ankara yaşanan terör saldırısına değinen Babacan, şunları kaydetti:

"Burada bu terörün hedefi kim olursa olsun, aslında hedef burada Türkiye'nin tümüdür, demokrasimizdir, birliğimizdir, bütünlüğümüzdür. Ama bu millet, bu devlet teröre boyun eğmez. Türkiye ne olursa olsun bütün bu zorlukları birlik beraberlik içerisinde inşallah aşar. Türkiye'nin önü açık, yolu açık. İşte bunun içindir ki önümüzdeki 1 Kasım tarihi önemli olacak. Bu 1 Kasım Türkiye'nin önümüzdeki en az 4 yılını hatta 2023 Türkiye'sinin şekillenmesinin bir tarihi olacak. İşte bu 1 Kasım'da hep beraber memleketimize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra herkes kardeştir."

"4 GÜN DEVAM EDECEK"

Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ise Federasyon olarak 2001 yılında kurulduklarını belirterek, "2012 yılında 1. Çorum Tanıtım Günlerini yaptık. 173 bin hemşehrimiz ziyaret etti. Bu bize heves verdi. Arkasından 2. Çorum Tanıtım Günlerini yaptık 2014 yılında. 274 bin kişi ziyaret etti. Bugün 3. Çorum Tanıtım Günlerini yapıyoruz. Tanıtım günlerindeki amacımız şu; Ankara'da ki yaşayan Çorumlularla mevcut Çorum'u ve Ankara'yı paylaşan diğer hemşehri gruplarıyla kültürümüzü, medeniyetimizi biraraya getirmek. Bununla ilgili yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Çorum'un bütün ilçelerinin tamamını gezdik, ziyaret ettik, davet ettik, esnafımızı davet ettik. Amacımız kadim medeniyetler başkenti olan Çorum'u Ankara'da hemşehrilerimizle biraraya getirmek. 4 gün devam edecek. 15 Ekim- 18 Ekim tarihleri arasındaki bu ziyarette Ankara'da yaşayan Çorumlu hemşehrilerimizi değil, 5,5 milyon Ankara'yı buraya bekliyoruz. Çünkü Ankara 25 bin nüfuslu bir genç Cumhuriyetin başkentiyken, bugün 5,5 milyon nüfuslu dünyanın 27.büyük başkenti olma konumunda" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE GAZETESİ YAYINLARINI BURADA SERGİLEMİŞ OLDUK"

Konuşmaların ardından Çiçek, Babacan, İşler ve Çağır tanıtım günlerinin açılış kurdelesini kesti. 3. Çorum Tanıtım Günleri'nde yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar başta olmak üzere Çorum'un birçok ilçesinin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının stantları da yer alıyor. Çorum Tanıtım Günlerinde Türkiye ve İhlas Gazetecilik A.Ş standı da yer alıyor. Türkiye Gazetesi Ankara Bölge Bürolar Sorumlusu Recep Uzun, "Çorum Günlerine davet ettiler. Bizde icabet ettik. Türkiye Gazetesi yayınlarını burada sergilemiş olduk. Ayrıca ziyaretçilerimize gazete ve DVD hediyesi veriyoruz. Çorum günlerinin memleketimize hayırlı olmasını niyaz ediyoruz. Burada 14 çeşit kitabımız var. Ayrıca 34 çeşit Türkiye Gazetesinin verdiği DVD'lerden var. Ayrıca pazarlamasını yaptığımız su arıtma cihazımız var. Bütün musluk sularını temizleyen, arıtan su arıtma cihazının tanıtımlarını yapıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 3.çorum Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement