3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali - Son Dakika
Yerel

3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

Gümüşhacıköy'de düzenlenen festivalin müsabakaları üç boyutlu hayvan atışları ile başladı.

20.06.2014 16:58

Gümüşhacıköy'de düzenlenen Uluslararası Geleneksek Okçuluk Festivali'nin müsabakaları üç boyutlu hayvan atışları ile başladı.

Gümüşhacıköy Dede Korkut Parkı'ndaki müsabakalara, Türkiye ve 13 ülkeden 400 okçu katıldı.

Kaymakam Ömer Said Şahin, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Teknik özellikleri ile dünyayı kendine hayran bırakan Osmanlı okçuluğu şimdilerde Türkiye'de müzelerdeki yay ve oklardan ibaret olmasına rağmen Gümüşhacıköy'de yapılan çalışmalarla tarihi canlandırılmaya ve kültürümüzü tekrar ortaya çıkartmaya çalışıyoruz" dedi.

Teknik olarak daha iyisi henüz yapılamayan geleneksel Osmanlı yaylarının üretiminin günümüzde Kanada'da, Amerika'da ve Macaristan'da yapıldığına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Osmanlı okçuluğu hakkında Türkçe kaynaklar yok denecek kadar azken Almanca ve İngilizce'de çok sayıda kitap ve makale bulunuyor. Bu eksiklerimizi de bir nebze gidermek, Türk ve Osmanlı okçuluğuna ve Gümüşhacıköy'ümüze kaynak olması amacı ile sürece katkı sağlamak için her festivalimiz sonunda yazılı kaynak sunarak gelişmeye destek sağlamayı  hedefliyoruz. Bu sebeple Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivalleri ile kültürleri bir araya getirerek bilgi alışverişleri ve sosyal paylaşımlar yaratmaya çalışıyoruz. Sahip olduğumuz mirasımızı uluslara yaymak ve canlandırmak adına festivaller vazgeçilmez süreçlerdir."

Konuşmaların ardından müsabakalar üç boyutlu hayvan atışları ile başladı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement