81 İl 81 Topuk" Projesi - Son Dakika
Yerel

81 İl 81 Topuk" Projesi

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından başlatılan "81 İl 81 Topuk" projesi, Van'da düzenlenen programla başlatıldı.

21.02.2015 15:43

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından başlatılan "81 İl 81 Topuk" projesi, Van'da düzenlenen programla başlatıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde gerçekleşen programda konuşan Van TS0 Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van'ın Anadolu medeniyetleri içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

İstanbul ve Ankara'nın başkentlik dönemlerinden önce Van'ın önemli bir medeniyete başkentlik yaptığını ve tarihi 3 merkezden biri olduğunu anımsatan Takva, coğrafyasında her zaman insanlara önemli yaşam alanları sağlayan kentin yeterince tanınmadığını söyledi.

Cumhuriyet tarihi boyunca ülkeyi yönetenlerin içten gelerek yönetim göstermediklerine inandığını belirten Takva, "Van'da bir insanın gayri safi hasıladan aldığı pay yılda 3 bin 500 dolar. Ege ve Marmara'daki bir bireyin payına ise 24 bin dolar düşmektedir. Bu doğru bir şey değil. Tüm ülkeyi yakından ilgilendiren çözüm sürecini biz de oda olarak gönülden destekliyoruz. Cumhuriyet tarihinin en önemli projesidir ve başarı ile nihayetlendirileceğine de inanıyorum. Ancak bu sefer ekonomik sorunlar çıkacak. Çünkü bölge insanı 80-90 yıldır alamadıklarını talep edecek. Dolayısı ile önümüzdeki 10 yıl bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için ekonomik olağanüstü hal ilan edilmeli" şeklinde konuştu.

Van'ın çok önemli bir hinterlandı olduğunu belirten Takva, Van'ı merkez kabul edip 500 kilometrelik bir çap çizildiğinde, 5 ülke ile birlikte yaklaşık 125 milyonluk bir nüfusa hitap edilebileceğini bildirdi.

Böylesi önemli konumda bulunan kentin bu durumunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine de dikkati çeken Takva, Türkiye'de çok önemli bir zihinsel devrim yaşanmasının zamanı geldiğini söyledi.

İzmir İşkadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı ise konseyi tek başına ve tek üye ile kurduğunu, beş yıl içinde İzmir yerelinde 370, Türkiye genelinde ise bin 280 üyeye ulaştıklarını hatırlattı.

Konseyi kurduklarında İzmir Ticaret Odasına bağlı 75 bin üye arasında sadece bir tek iş kadını üye bulunduğunu söyleyen Nardalı, konseye üye iş kadınlarını göstererek, kadının başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Gözü morarmış, koca şiddeti görmüş kadının kocasını cezaevine atmakla kadını kurtarmayacaklarını, kadını üretimin içine çektikleri gün kadını kurtarabileceklerini anlatan Nardalı, konuşmasının sonunda kendisine eşlik eden İzmirli iş kadınlarından başarı hikayelerini anlatmalarını istedi.

Toplantıya, İzmir Ticaret Odası İşkadınları Konseyi'inden 25 iş kadını, Van Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Vanlı işkadınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 81 İl 81 Topuk' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement