9. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Konya/kayseri/ - Son Dakika
Güncel

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Konya/kayseri/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yemenli öğrencilerin kılıç kalkan gösterisi Kente eğitim için gelen öğrencilerin, Mimar Sinan Parkı'ndaki çadırlarda kendi ülkelerinin kıyafetlerini, müziğini, yemek kültürünü tanıtması Vatandaşların çadırları ziyaret etmesi Konya'da düzenlenen etkinlikler 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Konya'da, 60 ülkeden 4 bin öğrencinin katılımıyla 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı.

07.05.2016 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yemenli öğrencilerin kılıç kalkan gösterisi

Kente eğitim için gelen öğrencilerin, Mimar Sinan Parkı'ndaki çadırlarda kendi ülkelerinin kıyafetlerini, müziğini, yemek kültürünü tanıtması

Vatandaşların çadırları ziyaret etmesi

Konya'da düzenlenen etkinlikler 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Konya'da, 60 ülkeden 4 bin öğrencinin katılımıyla 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 60 ülkeden 4 bin öğrencinin katılımıyla şehir meydanında düzenlenen programda, Konya'daki üniversitelerin kendilerini uluslararası boyuta taşıdıklarını söyledi.

Konya'daki 130 bin üniversite öğrencisinin önemli bir bölümünün uluslararası öğrencilerden oluştuğunu belirten Akyürek, "Konyamızın eskiden çok beğendiğimiz bir sloganı vardı. 'Konya gibi Türkiye, Türkiye gibi dünya'. Uluslararası öğrenci faaliyetleri bize bu vizyonu bir kez daha hatırlattı. Bir ayağımız hakikatte, diğer ayağımızla bütün milletleri dolaşan anlayışı hakim kılmaya çalışmalıyız." diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de lider ülke olmak için bu tür organizasyonların önemli olduğunu aktardı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerin gelecekte kendi ülkeleri, Türkiye ve İslam dünyası için önemli işler yapacağını vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da ülkelerin, renklerin, dillerin farklı olduğunu ama öğrencilerin kardeşçe bir arada bulunduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve diğer ilgililer tarafından kurdele kesimi yapıldı.

Davetliler, öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmak için kurdukları stantları gezerek bilgi aldı. Öğrenciler, 7-8 Mayıs'ta kültürel eşyalar, yöresel folklor gösterileri ve mutfak kültürlerini tanıtacak.

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kayseri'de eğitim gören 55 ülkeden yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı buluşmada, öğrenciler kurulan çadırlarda kendi ülkelerinin tanıtımını yaptı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldız:

"Coğrafyamız pek çok sıkıntıları içinde barındırıyor. Birbirimizi sevmedikçe kamil manada da iman etmiş olamıyoruz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz ve birbirimizin ilerlemesine birlikte zemin hazırlayacağız"

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Coğrafyamız pek çok sıkıntıları içinde barındırıyor. Birbirimizi sevmedikçe kamil manada da iman etmiş olamıyoruz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz ve birbirimizin ilerlemesine birlikte zemin hazırlayacağız." dedi.

Yıldız, Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin Mimar Sinan Parkı'ndaki açılışında yaptığı konuşmada, böyle bir birlikteliği sağlayanlara teşekkür etti.

Dünyada ekonomilerin globalleştiğine, politikaların ise ulusallaştığına dikkati çeken Yıldız, bunun çeşitli tehditleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

İnsanların kendilerine has değerlerinden dolayı ayrıştırıldığını savunan Yıldız, şöyle konuştu:

"İnsanların yalnızca dinine, ırkına, rengine bakarak zulüm edildiği bir ortamda bulunuyoruz. Arap Baharı ile beraber gelen kışın Müslüman ülkelerde hizipleşmeyi artırdığı bir ortamda yaşıyoruz. Geçen yıl evcil hayvanlara, bize emanet olarak sunulan evcil hayvanlara harcanan para 45 milyar dolar, Afrika dahil insani yardımlara ayrılan para ise 20 milyar dolar. Dünyada kültür dil birlikteliğini, ortak dili siz gençler sağlayacaksınız. Sizlerin burada bir araya getirilmesi son derece önemli bir gayret. Coğrafyamız pek çok sıkıntıları içinde barındırıyor. Birbirimizi sevmedikçe kamil manada da iman etmiş olamıyoruz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz ve birbirimizin ilerlemesine birlikte zemin hazırlayacağız. Bugün baktığımızda terör sadece İslamla bağdaştırılmaya çalışılıyor. Halbuki terör din, dil ayrımı yapmadan insanlığın baş belası olmuştur ve ortaklaşa bertaraf edilmelidir."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de bu buluşmaların dünya barışına katkı sağlaması dileğinde bulundu.

Son dönemde Türkiye'nin ve çevresinin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Düzgün, "Aynı yağmurun altında ıslanan, aynı güneşin ısıttığı insanlarız. İnsan tanımadığına önyargı duyar, belki kin besler. Sizler aynı yemekhaneyi aynı odaları paylaşıyorsunuz. Bu beraberlik sizler ülkenize döndüğünüzde, önemli makamlara ulaştığınızda umarım dünyaya barış olarak yansır." ifadesini kullandı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkan Yardımcısı Ali Yelgün ise Türkiye'de 186 ülkeden 110 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Misafir öğrencilere maddi ve manevi her türlü yardımın yapılmasının önemine dikkati çeken Yelgün, "Bu öğrencilere selamı, gülümsemeyi esirgemeyelim. Bizlere birer emanet oldukları bilinciyle destekte bulunalım." dedi.

Konuşmaların ardından, Yemenli öğrenciler, kılıç kalkan gösterisi yaptı, Suriyeli öğrenciler ise ülkelerinin marşlarını seslendirdi.

Sudan, Endonezya, Çeçenistan, Etiyopya, Sri Lanka, Mısır, Filistin gibi 55 ülkeden kente eğitim için gelen öğrenciler Mimar Sinan Parkı'ndaki çadırlarda kendi ülkelerinin kıyafetlerini, müziğini, yemek kültürünü tanıttı, vatandaşlarla sohbet etti.

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Konya/kayseri/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Konya/kayseri/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement