Ağbal: "Ak Parti Olarak İlk Andan İtibaren Vesayete de Darbeye de Karşı Çıktık" - Son Dakika
Politika

Ağbal: "Ak Parti Olarak İlk Andan İtibaren Vesayete de Darbeye de Karşı Çıktık"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sevindiğimiz, üzüldüğümüz günler oldu ama teşkilat olarak birlik ve berberliğimizi güçlendirdiğimiz noktalarda Türkiye'yi hep büyüttük, daha iyi işlerin olmasına vesile olduk." dedi.

12.09.2016 21:01

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sevindiğimiz, üzüldüğümüz günler oldu ama teşkilat olarak birlik ve berberliğimizi güçlendirdiğimiz noktalarda Türkiye'yi hep büyüttük, daha iyi işlerin olmasına vesile olduk." dedi.

Ağbal, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberlik için müstesna günler olduğunu belirterek, barış, huzur ve sağlık içinde bir bayram diledi.

Teşkilat olarak bu dava noktasında bugüne kadar önemli çalışmaları birlikte yürüttüklerini anlatan Bakan Ağbal, "Sevindiğimiz, üzüldüğümüz günler oldu ama teşkilat olarak birlik ve berberliğimizi güçlendirdiğimiz noktalarda Türkiye'yi hep büyüttük, daha iyi işlerin olmasına vesile olduk. Teşkilat olarak dimdik, darbelere karşı ayakta durduk. Kolay değil, AK Parti 2002 Kasım ayında iktidarı devraldığında bambaşka bir Türkiye vardı. Eksik ve aksak işleyen bir demokrasi, hemen hemen hiç işlemeyen bir hukuk devleti, insan hakları konusunda sorgulanan bir Türkiye Cumhuriyeti vardı." diye konuştu.

Ağbal, teşkilat olarak büyük bir vebal ve sorumluluğun altında olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"14 yıl önce Türkiye'nin sorumluluğunu bu teşkilat devraldı. Bugüne kadar da bütün zorluklara, yıldırma çabalarına rağmen, bu teşkilat dimdik ayakta durdu. Kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bütün bu süreçte göstermiş olduğu liderlik sayesinde Türkiye bütün zorlukların üzerinden geldi. Her zaman teşkilat en önde yer aldı. Teşkilat olarak ne kadar güçlü olursak, ne kadar bir ve beraber olursak, Türkiye'nin sorunlarını aşmakta o kadar becerikli, gayretli oluyoruz. Çok sayıda seçimden geçtik, bugüne kadar hep milletimiz partiye güvenini, itimadını teyit etti. Her seçimden sonra vatandaşımızın güvenine layık olmak için emaneti en yukarıda tutmak için çabaladık, gayret gösterdik. 2007 yılında parti kapatma, ardından 2009-2010'da darbe girişimleri, ardından Gezi Parkları, ardından 17-25 Aralık ve en son 15 Temmuz darbe girişimi. Bu teşkilat güçlü olduğu için bunların hepsinin üzerinden, üstesinden geldik, bu son derece önemli. Bundan sonra da AK Parti teşkilatları olarak sorumluluğumuzun farkında olarak inşallah bu millete hizmet etmeye, bu milletin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz."

12 Eylül darbesi

Ağbal, bugünün 12 Eylül darbesinin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "1980 12 Eylül'ünde bu ülke bir daha asla görmek istemediğimiz bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Darbe hem psikolojik olarak hem sosyal olarak hem ekonomik olarak hem de siyaseten hazırlandı ve arkasından da Türkiye'nin on yıllarını çalan bir darbe girişimi planı icraya kondu. O ortamda darbe neticeye vardı ama ne oldu? Ardından bu ülkenin on yılları çalındı, gençlerin istikbali çalındı. Bu milletin büyüme, kalkınma, gelişme yolundaki bütün hayalleri altüst edildi." ifadesini kullandı.

Maalesef geriye dönüp bakıldığında asla bir daha olmasını istemedikleri bir darbeler tarihi olduğuna işaret eden Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye tarihi ile özdeşleşmiş bir darbeler tarihi var. AK Parti olarak ilk andan itibaren vesayete de karşı çıktık, darbeye de karşı çıktık. Darbe nereden gelirse gelsin, hangi sebeple olursa olsun, hangi kaynaktan güç alırsa alsın, her türlü darbenin dimdik karşısında olduk. İnşallah Allah bir daha bu tür darbelerle bizi karşılaştırmasın. Bütün darbeler bu millete büyük sıkıntılar getirdi. Bu darbelerden sonra insanlar işkence gördü, mağdur edildi ama her darbeden sonra bu millet tekrar ayağa kalktı, tekrar milli benliğine, demokrasisine sahip çıktı, tekrar milli iradeyi hakim kıldı. Onun için AK Parti teşkilatlarının, AK Parti'nin, bu davanın geldiği milli şuur her zaman dimdik ayakta."

15 Temmuz darbe girişimi

Bakan Ağbal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlara inen insanlarımızın hiç birisine kimse zorla 'in' demedi. Niçin sokaklara indiler? Millete, demokrasiye, devlete, hükümete sahip çıkmak için. Bir gizli güç var, zor zamanlarda harekete geçiyor. Bunu biz Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda da gördük. Bu milletin damarlarında, kodlarında öyle bir gizli güç var ki bir zorlukla karşılaştığı zaman adeta bir volkandan fışkıran alev gibi kendini ortaya çıkarıyor. 15 Temmuz'un aslında özü budur. Darbeyi yapanlar bu milletin sahip olduğu bu özelliği kavrayamamışlar, sanıyorlar ki tanklarıyla toplarıyla helikopterleriyle silahlarıyla bu milleti dize getirecekler. Yapamadılar, yapmaları mümkün değil ama bu süreçte teşkilatlarımız büyük bir imtihan verdi."

Bu ülkenin tarihinin çok sıkıntılarla çok zorluklarla evrilerek bugüne kadar geldiğini ama bunların bitmediğini kaydeden Ağbal, "Türkiye'ye düşmanlık besleyenler ister içeriden olsun, ister dışarıdan olsun, bu hain planlarını asla nihayete erdirmiyorlar. Dimdik uyanık bir şekilde hazır olacağız. Bu adamlar bu planları yapıyorlarsa biz de bu planlara karşı dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Bugün burada teşkilat olarak mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorsak, milletimizin 15 Temmuz'da gösterdiği dirayet sayesindedir, siz teşkilat mensupları sayesindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet olarak ilk andan itibaren darbeye karşı güçlü bir duruş sergilediklerini ifade eden Ağbal, darbe girişiminin ardından, alınan ekonomik tedbirler, yatırım ortamının iyileştirilmesi için yapılan düzenlemeler ve diğer yaşanan gelişmeler hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Teşvik paketi

Bakan Ağbal, 23 ilde altyapıdan sağlığa, sulamadan eğitime ve ulaşıma kadar çok sayıda alandaki yatırımların 4 yıllık vadede önemli ölçüde tamamlanmasını içeren teşvik paketinin açıklandığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"62 milyar liralık bir teşvik paketinden bahsediyoruz. Burada önemli yatırım harcamaları var, özel sektöre getirilen yeni ve önemli teşvikler var. Bu sayede Bayburt'u da içine alan bu illerde hızlı bir şekilde bölgesel kalkınmayı gerçekleştireceğiz. Bu illerde devlet olarak doğrudan doğruya fabrika binalarını biz yapacağız. Vatandaşımız devlet tarafından yapılan bu fabrika binalarının içine makine teçhizatını getirdiğinde kredisinin faizini biz ödeyeceğiz. 'Kredinin faizini ödeyeceksiniz ama teminatım yok.' Devlet olarak teminatını da vereceğiz ve bu fabrika binalarında neredeyse yok mertebesinde, sembolik kiralarla bu işletmeler yatırımlarını gerçekleştirecekler. 5, 10 yıl kira ile kullanım, ondan sonra bedelsiz olarak oraları yatırımcılara vereceğiz. Bunlar son derece önemli teşvikler."

Devletin alımlarını önemli bir kaldıraç olarak kullanacaklarını belirten Bakan Ağbal, şunları söyledi:

"Bugün devletin çok farklı noktalarda ihtiyaçları var. Devlet askerine, polisine üniforma, bot, ayakkabı, çorap alıyor. Devlet kurumları kırtasiye malzemesi, makine ekipman alıyor. Çok farklı kamu ihtiyaçları karşılanıyor. Getirdiğimiz yeni teşvik paketinde özellikle kamunun ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin bu bölgede üretilmesini öngörüyoruz. Herhangi bir şekilde vatandaş kamuya mal mı satmak istiyor, üretiminin bir kısmını bu bölgede yapacak. Biz ne yapacağız devlet olarak? 'Üretimini Bayburt'ta yaparsan o takdirde 7, 10 yıl süreyle alım garantisi veriyoruz' diyeceğiz. Bunlar özellikle yatırımcıyı bu bölgeye çekecek öngörülebilir açık ve net teşvikler. İnanıyorum ki bu teşvik paketi illerimizin ekonomisine, kalkınmasına, büyümesine önemli katkılar sağlayacak. Darbe sonrası oluşan bu atmosferde bu kadar önemli düzenlemeleri hayata geçirmemiz bile hükümet olarak ne kadar özgüven sahibi olduğumuzu da gösteriyor."

"Bunların hepsiyle sonuna kadar mücadele edilecek"

Bakan Ağbal, 2015 Temmuz'undan bu yana PKK terör örgütünün herkesi üzen alçakça hain saldırılar yaptığına işaret ederek, "Bugün Van'da AK Parti teşkilat binasına yönelik olmak üzere hain bir saldırı gerçekleştirildi. Başka AK Parti Van teşkilatımız olmak üzere hepimize geçmiş olsun. Yaralı vatandaşlarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Devletimiz mutlaka bu terör saldırısını gerçekleştiren hainleri bir bir bulup yakalayacak, adalete de teslim edecek, gereği de yapılacak." dedi.

"Gerek PKK gerek DEAŞ gerekse FETÖ terör örgütü, bunların hepsiyle sonuna kadar mücadele edilecek." ifadesini kullanan Ağbal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların hepsinin inlerinde devlet bunları bulmak suretiyle yok edecek. Bu kısa soluklu bir mücadele değil. Bunların arkasında başka güçler var. Çok farklı noktalarda bunların arasında iş birlikleri var ama biz de devlet olarak kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şekilde sırtı yere getirilecek bir devlet asla değildir. Bu millet güçlüdür, bu sorunların üstesinden gelecek kabiliyete ve donanıma sahiptir. Gerek askerlerimiz gerek polislerimiz gerek korucularımız canları pahasına bu alçaklarla teröristlerle bir mücadele içerisindeler. Allah'a şükürler olsun, her geçen gün bu mücadelede daha fazla başarıları ardı ardına elde ediyoruz. Şehirlerde, kırsalda nerede olursa olsun, güvenlik güçlerimiz bunları buluyor ve tek tek yok ediyor, yok etmeye de devam edecekler. Biz bir, beraber olduğumuz zaman sırtımızı kimse yere getiremez. Bu mücadele şehit verdiğimiz vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kutlu mücadelede gazi olanlara Allah'tan şifa diliyorum. Millet olarak duamız müşterek, Allah güvenlik güçlerimize kuvvet versin, onları bu şer odaklarının her türlü oyunundan emin eylesin. Bu zorlukların üstesinden tek tek geleceğiz, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiyeyi inşallah bu teşkilatla inşa edeceğiz."

Bakan Naci Ağbal özellikle 15 Temmuz sonrası teşkilat olarak, bu millete karşı sorumluluklarının bir kat daha arttığını ifade ederek, "Bu bilinç içerisinde daha güçlenerek, önümüzde yeni sınavlar olur, yeni birtakım kendimizi sınava tabi tutacağımız işler olur, bunların hepsinde birbirimize kenetlendiğimiz sürece, güçlü olduğumuz sürece ve doğrudan, doğru işlerden ayrılmadığımız sürece Allah da bize yardım edecektir." diye konuştu.

Bayramlaşma programına, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve partililer katıldı.

Ağbal: "Ak Parti Olarak İlk Andan İtibaren Vesayete de Darbeye de Karşı Çıktık"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ağbal: 'Ak Parti Olarak İlk Andan İtibaren Vesayete de Darbeye de Karşı Çıktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement