AGC Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

AGC Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu

AGC Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu

Antalya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği 28. Basın Ödülleri ve 20. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışmasında, dereceye giren gazeteciler ödüllerini aldı.

21.12.2013 09:03  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen 28. Basın Ödülleri ve 20. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren gazeteciler törenle ödüllerini aldı.

Su Otel'de yapılan ödül törenine, CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Gürkut Acar, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolay, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, gazeteciler, siyasiler ve davetliler katıldı. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyet olarak her daim gazetecilerin yanında yer aldıklarını söyledi. Başkan Yeni, "Bugün senede bir kez gazetecilerin sahneye çıktığı gündür. Biz gazeteciler 365 gün ekranlara ve gazetelere hep başkalarını çıkarır, çalışırız. Bugün ise gazetecilerin sahneye çıktığı gün olarak gazetecilere ödüllerini takdim ediyoruz" dedi.

AGC'nin bölgesel anlamda çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolay, AGC'nin Türkiye'de en iyi cemiyetlerden biri olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'DE BASIN AFRİKA ÜLKELERİNİN BİLE GERİSİNDE"

Her sene ödül töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Siyaset ve gazeteciliğin birbirine çok fazla ihtiyacı var. Gazetecilerin çok fazla zorluk çektiğini biliyorum. Sizlerin sendikal haklarınızı alamadığınızı biliyorum. Özellikle yerel basının yeterli payı alamadığını biliyorum. Bundan daha acı olanı ise Türkiye'nin basın açısından dünyada artık neredeyse en sonlar da yer aldığıdır. Afrika ülkelerinin gerisine düşmüş bir ülkeyiz. Bunu ben değil dünya basın kuruluşları söylüyor. Dolayısıyla bakıyoruz bugün Mustafa Balbay'ı alkışlıyoruz tutsaklıktan kurtulduğu için, diğer günde Nazlı Ilacak'a üzülüyoruz. Bir gazeteden ayrılmak zorunda bırakıldığı için. Dolayısıyla önümüzdeki ödül törenlerinin sizler için daha iyi haberler olması dileğiyle. Bütün ödül alan gazeteci arkadaşları kutluyorum" diye konuştu.

"BASIN HER KESİMİN SESİ OLMALI"

Böylesi uzun soluklu bir ödül töreninde bulunduğu için mutlu olduğunu dile getiren Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, "Basın her kesimin sesi olmayı başarmıştır. Türkiye'nin çok yerinde gazeteciler var ama Antalya bunların başında geliyor. Türkiye'nin yerel ve mahalli bakımından da gazeteler çok önemli bir yere sahip. Gazetecilerin ulusal bakımdan da çok önemli bir yere sahip Antalya. Bu bakımdan sonra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir'den sonra Antalya yer almaktadır. Ben bu vesileyle ödül alacak arkadaşları kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. İhlas Haber Ajansı Antalya bölge adına Çağdaş Yıldırım 'Yılın TV Haberi' dalında ödül aldı.

28. Basın Ödülleri Yarışması'nda 'Yılın Haberi' dalında Doğan Haber Ajansı'ndan Teslime Tosun, 'Yılın Araştırma ve İnceleme Yazısı' dalında Kemer Aktüel Dergisinden Saffet Yenigün ve Antalya Life Dergisinden Ersin Aydın, 'Yılın Güncel Yazısı' dalında Akdeniz Manşet Gazetesinden Ali Murat Özgen, 'Yılın Röportaj Haberi' dalında Habertürk Gazetesinden Tekin Atay, 'Yılın Turizm Haberi' dalında Antalya Life'dan Melis Metin, 'Yılın Radyocusu' dalında Radyo Martı'dan Yasemin Bora, 'Yılın Gazetesi' dalında Körfez Gazetesi ödül kazanırken, Nuri Dağtekin özel ödülü 'Günaydın' programı ile Kanal D'den İrfan Değirmenci'ye verildi.

20. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ise 'Yılın Turizm Fotoğrafı' dalında AB Medya'dan Güngör Koçak, 'Yılın Sanat Fotoğrafı' dalında da Kemer Gözcü gazetesinden Saffet Yenigün'e ödül verildi.

Ödül töreninin sonunda ise 25. Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında ödül alan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine hediyeler verildi. Ödül töreni çekilen toplu fotoğrafın ardından verilen yemekle devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AGC Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement