AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Adana'da bakın bir nöbetçi mahkeme ayarlanıyor, verilen karara bakın.

18.04.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Adana'da bakın bir nöbetçi mahkeme ayarlanıyor, verilen karara bakın. Tutuksuz yargılanmak üzere emniyet mensupları serbest bırakılıyor. Eleştiri aldıktan sonra da kalkıyor, bizleri de kastederek yaptığı açıklamaya bakın. Yargı mensubu sokağa çıkıp konuşmaz yargı mensubu kararlarıyla konuşur. Bunların önce haddini bilmesi lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "paralel yapının", Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik saldırılarının hesabının mutlaka sorulacağını vurguladı.

"Milletimiz de zaten bizden bunu istedi" diyen Erdoğan, "30 Mart'ta milletimiz ortaya koyduğumuz planlarımız, projelerimiz, vizyonumuz kadar işte bu Türkiye düşmanlarından hesap sormamız için de bizlere yetki verdi" diye konuştu.

Milletin, 30 Mart öncesinde, feraset ve basiretiyle oynanan oyunların tamamını gördüğünü, senaryoyu çok iyi anladığını ve kurulan tuzağı çok iyi hissettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte buyrun, Adana'da bakın bir nöbetçi mahkeme ayarlanıyor, verilen karara bakın. Tutuksuz yargılanmak üzere emniyet mensupları serbest bırakılıyor. Eleştiri aldıktan sonra da kalkıyor, bizleri de kastederek yaptığı açıklamaya bakın. 'Yargı mensubu sokağa çıkıp konuşmaz yargı mensubu kararlarıyla konuşur.' Bunların önce haddini bilmesi lazım. Yani bir taraftan kalkacaksın 'yasama yürütme yargı erklerin eşitliği' diyeceksin, ondan sonra kendini yasamanın yürütmenin tamamen üstünde, 'varsa yoksa benim' diyeceksin. Yok böyle bir şey."

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar yargı mensupları içinde ceza alan kişi sayısının bir elin parmak sayısını geçmeyeceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ama yasama mensupları öyle değil, yürütme mensupları öyle değil. Onlara gelen vuruyor giden vuruyor. Yasama mensupları, yürütme mensupları icabında işte rahmetli Menderes ve arkadaşlarının yaşadığını onlar kanlarıyla ödediler. Yürütmenin, böyle bir bedeli var. Biz de çıkarken ne dedik, 'biz kefenlerimizle yola çıktık' dedik. Bizim böyle bir endişemiz yok. Ama yargı, onlar da lütfen kararlarıyla konuşsun. Adil olanları kastetmiyorum. Onlara bizim saygımız büyüktür. Fakat bir yerlerden aldıkları talimatla karar verenleri kastediyorum ki bunlar paralel yapıdır. Millet bu oyunlar, bu tuzaklar karşısında dik bir duruş bekliyordu. AK Parti işte o dik duruşu sergiledi."

-"Seçim öncesi yapılanların üzerini örtmeye çalışıyorlar"

"Muhalefetin, paralel yapı karşısında dik bir duruş sergileyemediğini" söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onlar paralel yapıyla beraber hareket ettiler. 30 Mart'ta sandıklar açılıp da başarımız ilan edildikten sonra eğer milletin bizlere bu oyları neden verdiğini unutursak, emanete haksızlık etmiş oluruz. İşte onun için demokrasi tarihimizin en zorlu, en çetin, en ahlak dışı saldırılarını gerçekleştiği süreci biz asla unutmayacağız. Şimdi muhalefet partilerine dikkat edin, ne yapıyorlar? Hiç bir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamış gibi davranıyorlar. Gündemi farklı yerlere çekerek seçim öncesi yapılanların üzerini örtmeye çalışıyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, o yapılanların üzeri örtülemez, o yapılanlar unutulamaz. CHP genel müdürünün, Türkiye düşmanı o hain örgütle yaptığı işbirliği ve ittifakı inanın biz unutsak da millet unutmaz, tarih asla unutmaz. Ankara caddelerinde CHP genel müdürünün yaptığı bozkurt işareti hafızalardan silinmez. Bakıyorsunuz nerede ne yaptığı belli değil. İnsanların mahremlerine saldırıların, ses kayıtların ve montajların CHP tarafından nasıl ilkesizce, hukuksuzca kullanıldığını tarih unutmaz."

-"İhanet girişimine belli ki CHP genel müdürünü ortak ettiler"

"CHP genel müdürü, o malum örgütün medyasına çıkıp Dışişlerindeki gizli görüşmeyi daha yayınlamadan nasıl ima ettiğini de hiç kimse unutmaz" değerlendirmesinde bulunan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Belli ki Dışişleri Bakanlğında devletin en gizli toplantılarından biri dinlendikten, kaydedildikten sonra götürüldü ve CHP genel müdürüne dinletildi. Bunu da inkar eder. Çünkü bunlarda 'doğru konuşmak' diye bir şey yok. Bunlarda yalan var, takiyye var, bunlarda iftira var, fitne var, fesat var. Bu büyük ihanet girişimine belli ki CHP genel müdürünü ortak ettiler. Biz CHP genel müdüründen, CHP yönetiminden haftalardır tatmin edici açıklama yapmalarını bekliyoruz ama henüz bir şey yok. Pensilvanya'daki örgütle ne boyutta işbirliği ve ittifak yaptığını açıklasınlar. Birbirlerine ne söz verdiklerini, nasıl bir senaryo yazdıklarını açıklasınlar. Özellikle de bu hukuksuz dinlemeler, montajlar ve bunların yayınlanması konusunda nasıl bir paslaşma içerisine girdiklerini, çıksın açıklasınlar. Eğer açıklamazlarsa bu ahlak dışı saldırılar, özellikle de bu büyük ihanet girişimi, CHP'nin tarihine yeni bir kara sicil olarak kaydedilecek ve oradan hiç çıkmayacaktır. Devlete yapılan bir suç var. Niye bunu telin edemiyorsunuz, lanetleyemiyorsun? MHP, yakın geçmişte kasetlerin, kirli kayıtların mağduru olmasına rağmen 30 Mart seçimlerinde kaset siyasetine o da sarıldı. Şu anda MHP Genel Başkanı gündemi farklı yerlere çekerek bu kaset siyasetinin, Pensilvanya örgütüyle yaptığı ittifakın üzerini örtmeye çalışıyor. Güya 30 Mart öncesini unutturmaya çalışıyor."

-"Bunlar istikameti şaşırmışlar"

"Ne diyordu bu CHP genel müdürü, MHP Genel Başkanı, 'Başbakan kaçacak. Başbakan Malezya'ya gidecek, Sudan'a gidecek.' Ne oldu? Dün akşam, Malezya Başbakanı buradaydı, beraber yemek yedik" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bunların inanın siyasetten nasibi yok. Bunlar ne yapacaklarının farkında değil. Şu anda bu ülkeden kaçması gereken en azından oturdukları o koltukları terk etmesi beklenen CHP'nin ve MHP'nin genel başkanlarıdır. Ama bunu yapmazlar. Niye? Bir taraftan MHP'nin genel başkanı 16-17 yıldır sürekli yeniliyor, sürekli millet ona, 'defol' diyor, 'sen bu işi yapamazsın' diyor. 'Sana bir iktidar şansı verdim, 3,5 yıl durdun bırakıp kaçtın gittin' diyor. Devam etseydin, 5 yılını tamamlasaydın, tamamlayamadın. Niye? Sakarya depreminin, Kocaeli depreminin altında ezildi. Yürütemezdi ve 3 tane genel başkan güya koalisyon kurdu, bu işi başaramadılar, yürütemediler, kaçıp gittiler. Ama AK Parti, evelallah... Ne Bingöl'de ne Van'da ne Simav'da ülkemizin neresinde olursa olsun, bütün depremlerde bir yıl içerisinde yeni şehirler inşa ettik ve oralarda da şu anda görüyorsunuz o yeni şehirlerle halkımızla bütünleştik. Biz beraber geleceğe yürüdük, yürüyoruz. Ekonomimiz sarsılmadı. Tam aksine daha da güçlenerek çıktı.

Şu anda buyurun 910 kilometre sınırımız Suriye'de bakın bu kadar olay oluyor. 700 bin insan misafirimiz olarak sınır kentlerinde ve ülkemizin birçok yerinde misafir ediliyor. 3 milyar dolara yakın şu anda bizim desteğimiz var. İçerideki muhalifler, bizimkileri kastediyorum, bizim muhaliflerimiz bize saldırıyor ve çok üzüldüm. Geçen akşam bir televizyon programında 18 Mart Üniversitesi'nde bir genç, üstelik doktora yapıyor, diyor ki, 'İslam dünyasına karşı başbakanımızın ilgi ve alakasını ben de takdirle izliyorum ama Uygur Türklerine karşı böyle bir ilgi alakasının olmamasına biz de şaşırıyoruz" diyor. Orada da bakıyorsunuz MHP'nin malum bir zatı var, o da orada güya cevap veriyor, 'evet hava meydanındaki 18 taneyi biz kurtardık.' Sen kimsin de neyi kurtaracaksın? Haddini bil bir defa."

-"Binlerce Uygur Türkü'nü idamdan kurtardık"

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz şu ana kadar binlerce Uygur Türkü'ne vatandaşlık vermek suretiyle onları idamdan kurtarmış hükümetiz. Bu MHP'nin Genel Başkanı ve yanındakiler acaba bugüne kadar Uygurların yaşadığı Çin'deki yerlere kaç kere gittiler? İnanın bir kere gittiklerine inanmıyorum. Şahsım da gitti bakan arkadaşlarım da gitti ve hala gidiyoruz. Biz Moğolistan'dan tutun oralardaki bütün tarihi mekanları Göktürk Anıtlarını bütün Kültigin Anıtlarını, hepsini inşa ettik hala da inşa etmeye devam ediyoruz. Bunu kendi idarecileri de biliyor. Göktürk Anıtlarına kadar 42 kilometre, orada yol inşa ettik. Yol mol yoktu. Niye? Bizim medeniyetimizin kökü neredeyse biz oralara ulaştık ama bunlar 'milliyetçiyiz' diyerek hep istismarını yaptılar. Bunlar dürüst değil, samimi değil. İşte kalkıp Uygur Türklerinden ülkemize gelmek isteyenleri biz bağrımıza bastık ve kendilerine sahip çıktık. Ama geçenlerde havaalanında 18 gün bekletilenleri istismar etmek suretiyle, ne oldu sonunda kim bunları tekrar ülkemize kabul etti, biz kabul ettik. Sen MHP'nin yöneticisi olarak kimsin, senin haddine mi böyle bir şeyi başarabilmek? Bunlar bizim işimiz, yapan yine biziz. Ama genç dolduruşa geliyor. Ey doktora yapan genç, ey aldatılan genç kardeşlerim, bu oyunlara gelmeyin. Kimin ne yaptığının farkında olun. Bu işlere yüreğini koyan, bedenini koyan bir iktidar, AK Parti iktidarıdır, bunu böyle bilin."

Dünyanın her yerinde seçimde kaybedenlerin hesap verdiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Çıkıyor televizyonda diyor ki 'biz oylarımızı 2,5 milyon artırdık.' Aman Yarabbim. Bunlar hesap kitap da bilmiyor. Tam o esnada arkasında grafik yayınlanıyor. Grafikte de 99 seçimleri, 2014 seçimleri, bizim grafik tırmanıyor, onların grafiği ise arkada düşüyor. Farkında değil zavallı. Göremiyor, çünkü arkasında kaldı. Dünyanın her yerinde kaybeden bunun hesabını verir. Ama bizim ülkemizinde muhalefetin böyle bir kültürü yoktur. İşte söyledim, 'eğer biz birinci parti olarak çıkmazsak ben bu makamı bırakırım' dedim. 'Kılıçdaroğlu bırakabilecek mi?' dedim. 'Bahçeli bırakabilecek mi?' dedim. 'Diğerleri bırakabilecek mi?' dedim. Bir ses geldi mi? Ne dedi Bahçeli, '51'i almazsa bırakması lazım.' ya sen kendini konuş. Biz o yarışa da varız da sen nerede olacaksın sen onu söyle. Bunu söylemiyor. Çünkü bunların böyle bir hedefi yok. Ama bizim hedeflerimiz her zaman büyük oldu ve büyük olmaya devam edecek. Bu ülkemiz için milletimiz için de partimizi için de büyük hedeflerdir.

Bunlar ne kadar çok kaybederlerse koltuklarını o kadar çok sağlama alıyor. Bunlarda kaybeden terfi ediyor. İşte Kılıçdaroğlu, İstanbul'da kaybetti, geldi partiye genel başkan oldu. Şimdi de İstanbul'da kaybeden herhalde bir yerlere gelir diye düşünüyorum. Büyükşehir ve il genel meclisi üyelik seçimi sonuçlarına göre, 30 Mart seçimlerinde AK Parti, ki kendi aralarında çok acımasızca bu eleştiri yapılıyor, manidardır isim vermeyeceğim, biz hiç bir ilde yüzde 5'in altında kalmadık, yüzde 20'nin altında kaldığımız bir il var, Tunceli. Bunun dışında biz hep 20'nin üzerindeyiz. Olaya eğer yüzde 10 barajı olarak bakarsanız, kendileri de bunu aralarında söylüyor, diyorlar ki 'İstanbul, Ankara, İzmir'i çıkarın, CHP barajı aşamaz.' Kendi aralarında bunu konuşuyorlar. Bakın CHP, 16 ilde yüzde 5'in altında, 28 ilde yüzde 10'un altında kaldı, yani barajın altında. Aynı şekilde MHP, 13 ilde yüzde 5'in altında, 19 ilde o da barajın altında kaldı yani yüzde 10'un altında kaldı. Belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına göre ise CHP, 26 ilde yüzde 5'in altında, 37 ilde yüzde 10'un altında kaldı. MHP, 15 ilde yüzde 5'in, 22 ilde ise yüzde 10'un altında kaldı. Zaten oyları sadece belli bölgede toplanan BDP, 66 ilde yüzde 20, 62 ilde yüzde 5 oy oranının, 60 ilde yüzde 1 oy oranının altında kaldı. Manidardır bunlar. AK Parti, belediye başkanlığında son bir Iğdır olayı olduğu için Tunceli ve Iğdır'da yüzde 20'nin altında kaldı."

-"Hainlerle işbirliği içinde yürütülen bir siyasetin çöküş tablosudur"

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarının muhalefet adına vahim bir durum olduğunu ifade ederek, "Bu tablo muhalefetin apaçık bir hezimet tablosudur. İşte bu tablo kaset siyasetinin, ahlak dışı siyasetin hainlerle işbirliği içinde yürütülen bir siyasetin çöküş tablosudur. Muhalefet hedef saptırarak gündemi değiştirmeye çalışarak, bu tabloyu ve bu tabloyu oluşturan ahlak dışı süreci unutturamaz. Biz 30 Mart seçimlerinde 45,5 oy oranıyla, seçimlerde tartışmasız zafer kazandığımız halde birileri çıkıyor bizim hesap vermemiz, bizim bedel ödememizi bekliyor. Bakıyorsun, köşelerinde, manşetlerinde, kürsülerinde hala iktidarı sorguya çekmeye çalışanlar var."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement