AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan Tgrt Haberin Konuğu Olacak - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan Tgrt Haberin Konuğu Olacak

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan Tgrt Haberin Konuğu Olacak

AK Parti Kars Milletvekili adayı Ahmet Arslan 22 Eylül 2015 Perşembe günü TGRT Ana Haber’de Kars’tan Gülden Kalecik’in canlı yayın konuğu olacak.

20.10.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars Milletvekili adayı Ahmet Arslan 22 Eylül 2015 Perşembe günü TGRT Ana Haber'de Kars'tan Gülden Kalecik'in canlı yayın konuğu olacak.

1962 yılında Kağızman'ın Bulanık köyünde doğan, Kağızman Lisesi'ni bitirdikten sonra, kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun olan ve 7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi'nde muhtelif kademelerde görev alan Arslan, daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2005 yılı 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiğim Milletvekilliği Aday Adaylığına kadar; Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulanan Arslan AK Parti Hükümetleri döneminde Dünya projelerine imza attı.

Birçok gemi ve liman projesinin yanı sıra, Kars Havaalanı'nın yenilenmesi de dahil birçok havaalanının yapımını gerçekleştiren AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Arslan, Kars Havaalanı'nı Kafkaslar Bölgesi'nin en modern havaalanı haline getirdi.

Pekin'den Londra'ya uzanan İpek Demiryolu'nun kayıp halkası Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun yapımını başlatan Ahmet Arslan şu projelere imza attı.

Kars-Erzurum-Erzincan- Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'ni başlattım. Kars'ı Nahçıvan ve İran'a demiryoluyla bağlayacak olan Kars - Iğdır -Aralık - Dilucu-Nahçıvan projesini başlattı.

Asrın projesi olarak nitelenen ve denizin 60 metre altından Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan ve 26 Şubat'ta Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ilk yürüyüşünü gerçekleştirdiği Marmaray projesini önemli bir aşamaya getirdi.

Yatırım değeri 1 Milyar Doların üzerinde olan ve dünyanın sayılı projelerinden Avrasya Tüp Geçit projesinin temelini de dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yine dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte attı.

Arslan, 56. Dönem Milli Güvenlik Akademisi mezunu olup, aldığı birçok ödüle ilave olarak, geçtiğimiz yıl Kazakistan'da Fahri Profesörlük unvanı ile ödüllendirildi. Sakin bir talebe olarak karıştığı hayata; sakin ve çalışkan bir devlet adamı olarak Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısını kurmaya, politika belirlemeye, Türkiye'nin içerde ve dışarıda yüzünü ağartmaya devam etti. Ahmet Arslan evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

24. Dönem Kars Milletvekili olan Ahmet Arslan, milletvekilliği süresinde Modern Harakani Devlet Hastanesi, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası, Kafkas Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Modern Harakani Havaalanı projelerini tamamlarken, BTK Demiryolu Hattı, Lojistik Merkez, Bölünmüş yol, Kars-Arpaçay- Çıldır karayolu asfalt çalışmaları, Kars-Digor- Tuzluca Karayolu asfalt çalışması, Sarıkamış şehitliği projeleri hakkında Karslıları bilgilendirecek.

Ahmet Arslan "Kars'ın Çılgın Projesi" ile Kars Kalesi ve Evliya Camii'de kapsayan Kentsel Tasarım Projesi'nde hayata geçirilmesinde etken oldu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan Tgrt Haberin Konuğu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement