AK Parti'li Vural Kavuncu: Türkiye Terörle Anılamaz - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Vural Kavuncu: Türkiye Terörle Anılamaz

AK Parti\'li Vural Kavuncu: Türkiye Terörle Anılamaz

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Monaco’da düzenlenen ve İnsan Haklarının konuşulduğu Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul’unda konuştu.

13.02.2015 12:08

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Monaco'da düzenlenen ve İnsan Haklarının konuşulduğu Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul'unda konuştu. Kavuncu Paris'te yaşanan saldırılar sonrasında Avrupa'da ki ön yargılara dikkat çekerek " Türkiye hiçbir zaman teröre destek vermemiştir" dedi.

Monaco'da yapılan Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul'unda raportör olarak İnsan Hakları konusunda sunum yapan Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Avrupa'da yükselen ırkçı damar ve İslam dünyasının terörle anılmasına değinerek Türkiye'nin hiçbir dönemde teröre pirim vermediğini söyledi Vural Kavuncu, " Suriye, Mısır, Libya, İsrail'de ki insan hakları ihlallerine değindim. Önceden gönderdiğimiz detaylı raporda İŞİD terör örgütü ile üye ülkelerde ki vahşeti, baskıları, toplu katliamları, savaş ve insanlık suçlarını yazdık, İsrail'in Gazze'deki şiddetinden bahsettik. Parlamento önünde raporum ile ilgili olarak yapmış olduğum açıklama konuşmasının ilk paragrafı, Türkiye hiç bir zaman terörizmi desteklememiştir, gelecekte de desteklemeyecektir. Suriye'deki mevcut kaos, iç savaş ve düzensizlikten tamamıyla Suriye rejimi sorumludur. Suriye rejimi, uluslararası camianın sessiz kalmasından da güç alarak kendi halkına karşı bu vahşete devam etmektedir. İŞİD bu rejimin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Terörizm, vahşi ve organize suçlar hepimizin ortak endişesi olmalıdır. Terörist guruplar arasında bir ayrım da yapılmamalıdır. Suriye'de radikal gruplara katılmak için gelecek 3. Ülkelerin vatandaşlarına hep birlikte önlem almalıyız oldu" diye konuştu.

Bu arada konuşması esnasında Filistin heyetinden tepkiler aldığını kaydeden Kavuncu, bu tepkilere Suriye, Mısır ve Ürdün heyetlerinin de katıldığını, salonda sert bir tartışma ortamı oluştuğunu ifade eden Kavuncu, "Ülkemizle ilgili Ermeni iddialarından PKK terörüne, gezi olaylarından paralel operasyonlarına kadar değişik konularda suçlamalar yaptılar. Kıbrıs Rum Kesimi'nin de malum iddialarına alkışla destek verdiler. Sözel olarak gerekli cevapları vererek rapor sunumumu tamamladım. Suriye ve Mısır heyetlerinin tavrı, mevcut rejimlerini temsil etmiş olmaları nedeniyle anlaşılabilirdi. Filistin Heyeti ise halkı temsil eden seçilmiş Meclisten değil, atamayla gelen konsey üyeleri oldukları için diğer rejimlerle ilişki içinde olan gruptandı. Türkiye olarak sorunumuz ve mücadelemiz hiç bir zaman bu ülkelerin halkları ile olmadı. Ama kendi halklarına baskı ve zulüm uygulayan yöneticileri her zaman demokrasiye davet edecek ve bu zulümlerine dur diyeceğiz" şeklinde konuştu.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Vural Kavuncu: Türkiye Terörle Anılamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement