AK Parti'nin Afyonkarahisar Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Afyonkarahisar Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor" iddiasına ilişkin, "Ya bu sayı saymayı bilmiyor.

15.05.2015 17:50

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun " Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor" iddiasına ilişkin, "Ya bu sayı saymayı bilmiyor. 17 milyon kişi 200  liranın altında, 8 milyon kişi bin liranın altında. Toplam, neredeyse 30 milyon kişi. Nerede yaşıyor bu? Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir, 10 bin 400 dolar. Öğren Kılıçdaroğlu" dedi.

Anıt Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, 17-25 Aralık olayları ve arkasındaki çetelerin oyunları ortaya çıkınca, yurtdışından gelen bir heyetin "Biz, son 10 yıldır 'Başımıza bir şey gelirse nasıl olsa Türkiye var, bize sahip çıkar' diyorduk. ya sizin başınıza bir şey gelirse bize kim sahip çıkacak" dediğini aktardı. Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin hem Türkiye'nin hem de dünya mazlumlarının kader seçimi olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun "Afyonlular, istiklal ordusunun kıblegahı olan ve istiklal ordusunun harekat üssü olan Afyonlular, size sesleniyorum; 7 Haziran seçimlerinde bütün o mazlumlara Türkiye'den 'Merak etmeyin, biz burada oldukça Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin yanınızda olacak' diyecek misiniz?" sorusuna, mitinge katılanlar "evet" yanıtını verdi.

Bunun üzerine Davutoğlu, "Birileri bizden bunun için rahatsız oluyor. Yurtdışında bazı çeteler, bunun için Cumhurbaşkanımızı, beni, AK Parti kadrolarını tahkir etmeye, hakaretle veya birtakım iftiralarla bizi zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Zannediyorlar ki biz, o tehditlerden korkar, geri çekiliriz. Ey Afyon, bizi siz bilirsiniz. Biz, bir adım geri döner miyiz? Bir adım geri adım atar mıyız? Ayağımızı Kocatepe'ye, basmışız İzmir'e varmadan durur muyuz? İzmir'e varmak, ne demek? Türkiye Cumhuriyeti Devletini kudretli kılmak demek, şefkatli kılmak demek, küresel güç yapmak demek. Yola çıkmışız, zafer, bugün ya da yarın mutlaka bizimdir" diye konuştu.

-"Bunları sorun onlara. Bir de hesap sorun hesap"

Davutoğlu, 2002'de borç dilenen Türkiye'nin zaferden uzak olduğunu belirterek, alandakilerden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Afyona geldiğinde şu soruları yöneltmelerini istedi:

"Ey Bahçeli, senin Başbakan Yardımcısı olduğun Türkiye, o günlerde IMF'ye muhtaç mıydı değil miydi? IMF'den borç istiyor muydu, istemiyor muydu? Senin Başbakan Yardımcısı olduğun dönemlerde Orhun Anıtları, Kırım Tatarları, Gagavuz Türklerinin, Gökoğuz Türklerinin su kanalları, Kosova'daki Murat Hüdavendigar Türbesi, Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi, sahipli miydi? Ona yardım ettin mi? Hiç ona elin değdi mi? O zaman senin Başbakan Yardımcısı olduğun Türkiye'de tankımızı kimden alıyorduk? Tankımız bozulduğunda kime tamir ettiriyorduk? İnsansız hava aracımız var mıydı? Uçağımız, helikopterimiz var mıydı? O dönemde hazinede memura verecek maaş var mıydı? Şu semalarda uçan ATAK helikopterlerini görmüyor musunuz? 2018'den sonra hizmete girecek Altay tanklarının projesini görmüyor musunuz? Zırhlı araçlarımızı, Türk semalarında terörle mücadele yapan insansız hava araçlarını yaptık mı?"

Bitlis'ten Muş'a helikopterle giderken, kendisine Türk yapımı ATAK helikopterlerinin eşlik ettiğini anlatan Davutoğlu, "Bunları sorun onlara. Bir de hesap sorun hesap. Türkiye'yi bütün bu zilletten kurtarıp, izzetli bir devlet yapan kim? IMF'ye son borcu ödeyip başımızı dik kılan kim? Yerli helikopteri yapan kim? Yerli ve milli insansız hava aracını yapan kim? Yerli ve inşallah milli savaş uçağının projesini başlatan kim? Milli Uzay Ajansı projesini başlatan kim? Göktürk uydusunu gönderen kim?" diye konuştu.

-"Emeklimize de esnafımıza da çiftçimize de itibarı biz kazandırdık"

Muhalefetin söylediklerinin doğru olmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun, eline bir kağıt vermişler, şu Amerika'dan gelen reklamcı mı verdi, kim verdi bilmiyorum, kampanyanın başından beri aynı şeyleri okuyor, hiç değiştirmiyor. 1 aydır neredeyse diyor ki 'Bin liranın altında maaş alan 8 milyon emekli var'. 2-3 gün önce söyledim, 'Kılıçdaroğlu, ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da dayak yemedin. O dayağı kastetmiyorum ama. Geçmişte 'Türkiye'de eğer bin liranın altında yaşayan 8 milyon emekli varsa bunu ispat edersen ben bugün istifa edeceğim' dedim. Bugün sabah galiba Kahramanmaraş'ta yine aynı yalanı söylemiş. Seyyanen emeklilerimize verdiğimiz 100 liralardan sonra hele şu anda takriben 1 milyon civarında bin liranın altında var. Onlar da inşallah, buradan söylüyorum, emeklimize de esnafımıza da çiftçimize de itibarı da onuru da biz kazandırdık, biz kazandıracağız."

Emekli aylıklarının ortalamalarının AK Parti döneminde 4 misli arttığını vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Diyor ki 'Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor.' ya bu sayı saymayı bilmiyor. 17 milyon kişi 200  liranın altında, 8 milyon kişi bin liranın altında. Toplam, neredeyse 30 milyon kişi. Nerede yaşıyor bu? Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir, 10 bin 400 dolar. Öğren Kılıçdaroğlu. Bırakın 200 liranın altında 17 milyon kişi yaşamasını, biz devraldığımızda Türkiye'de günde 1 doların altında yaşayan yüzde 1 vardı, günde 2 doların altında yaşayan yüzde 3 vardı, günde 3-4 doların altında yaşayan yüzde 30 vardı. Biz, bunların hepsini sıfırladık. Şu anda Türkiye'de günde 1 doların altında yaşayan yok. 4 doların altında da yüzde 2 kaldı. Dünyada gelir dağılımını en iyi düzelten ülke, Türkiye diye gösteriliyor."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Afyonkarahisar Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement