AK Parti'nin Trabzon Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Trabzon Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2002'de bu ülke felaketin eşiğindeyken sizler teveccüh gösterdiniz, emaneti AK Parti kadrolarına verdiniz.

19.10.2015 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2002'de bu ülke felaketin eşiğindeyken sizler teveccüh gösterdiniz, emaneti AK Parti kadrolarına verdiniz. O tarih Türkiye için büyümeye, kalkınmaya, özgürleşmeye ve istikrara giden yolda milat oldu. 13 yılda o krizler ülkesi tüm dünyanın takdirini kazanan bir atılımlar ve fırsatlar ülkesi haline geldi" dedi.

Davutoğlu, partisince Trabzon'da Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülke seçime giderken HDP'nin iftiralarına ortak olduğunu, bu partiden sufle almış gibi terör örgütlerinin alçakça saldırılarının suçunu hükümete, devlete yıkmaya çalıştığını söyledi.

MHP'nin de sorumluluk almaktan kaçtığı hükümeti benzer iftiralarla yıpratmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, milletin bunlara yüz vermeyeceğini ifade etti. Davutoğlu, "Siz akı karayı ayırt eden Trabzonlular, namert ile merdi ayırt edip 1 Kasım'da mert AK Parti kadrolarına destek verecek misiniz? İnanıyorum ki 1 Kasım'da sizler bu ülke hükümetsiz kalmasın diye çırpınanlarla, milletin verdiği görevden kaçanları birbirinden çok iyi ayırt edeceksiniz" diye konuştu.

Davutoğlu, 2002'de ülke felaketin eşiğindeyken milletin teveccüh gösterip emaneti AK Parti kadrolarına verdiğini kaydederek, o tarihin Türkiye için büyümeye, kalkınmaya, özgürleşmeye ve istikrara giden yolda milat olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, 13 yılda krizler ülkesinden tüm dünyanın takdirini kazanan bir atılımlar ve fırsatlar ülkesi haline geldiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 yıl önce IMF kapısında bekleyen bir Türkiye vardı. IMF'ye 23,5 milyar dolar olan borcumuzun hepsini ödedik. Artık IMF'ye de dünyaya da borç veren bir Türkiye var. 13 yılda milli gelirimizi 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardık. Kişi başına düşen geliri 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkardık. Türkiye küresel ekonomik krize rağmen yılda ortalama yüzde 5 büyüdü. Bu rakamlarla hala Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkeleri arasındayız. Türkiye 2004 yılından sonra tek haneli enflasyon ile tanıştı. En düşük düzeyli enflasyona ulaştık. 2006'dan bugüne Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi biziz. 6 milyon ilave istihdam rakamı ile kriz sonrasında en fazla istihdam sağlayan ülkeyiz. Artık yatırımlarını çürümeye terk eden o eski Türkiye yok, dev eserlerle geleceği inşa eden Türkiye var. Melen Projesi ile dünyada ilk defa iki kıtayı su altı tüneli ile birleştiren Türkiye var. Yine Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk, dünyanın ise üçüncü deniz üzerine inşa edilen havaalanını, Ordu-Giresun Havaalanını inşa eden bir Türkiye var."

-"Anadolu'nun suyunu Kıbrıs'a götürdük"

Davutoğlu, 24 saat içinde hem Türksat 4B uydusunu uzaya fırlattıklarını hem de Anamur'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne can suyu taşıyacak projeyi hizmete açtıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Anamur'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, soydaşlarımıza su götürecek, dünyada ilk niteliğinde olan bir projeyi hizmete açtık. 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'a çıkarak bu al bayrağı oraya götüren şehitlerimiz kanlarını Kıbrıs'a götürdüler, biz Anadolu'nun suyunu Kıbrıs'a götürdük. Bir elimizle şeytan taşlıyor, teröristle mücadele ediyoruz, diğer elimizle uzaya uydu gönderiyor, Kıbrıs'a su götürüyoruz" dedi.

Gezi olaylarından, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu ödemeden hemen önce İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapmak için büyük bir projeye imza atıldığını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İnşaat tutarı 10,3 milyar, işletme tutarı 22,3 milyar avro, toplam 33 milyar avroluk, Avrupa'nın, dünyanın en büyük projelerinden birine ve en büyük havalimanına imza atmıştık. Onun için karşımıza çıktılar. O projeleri durdurmaya çalıştılar ama milletle bir arada yürüyenler durur mu? Yüreği milletle atanı durdurmak mümkün mü? İşte bugün yüzlerce kamyon ve binlerce işçi İstanbul'da yılda 150 milyon kişilik dünyanın en büyük havalimanını devreye sokmak için çalışıyorlar. Bugün finansman imzasını attık. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan yatırımın tamamı özel sektör tarafından finanse ediliyor. Devlet hazinesinden 1 kuruş harcanmıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük, en stratejik yatırımı için hazinemizden 1 kuruş dahi harcanmayacak. İnşaat döneminde 80 bin, işletme döneminde 120 bin kardeşimiz orada iş bulacak. İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde 80 milyon yolcu kapasitesiyle ilk etabı hizmete açacağız ama bunun olabilmesi için tek parti iktidarı lazım. Bunun olabilmesi için AK Parti iktidarı lazım. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için gece gündüz terini, enerjisini sizler için harcayan kadroların iş başına gelmesi lazım. Tüm bu projeler için ilk günkü aşkla haydi Bismillah."

-"Türkiye'yi her yerde lider yapmaya var mısınız?"

Davutoğlu, 29 Ekim 2013'te halkın hizmetine sunulan Marmaray Projesi ile Asya ile Avrupa arasında deniz altında kesintisiz demir yolu sisteminin kurulduğunu aktararak, İstanbul Boğazı karayolu tüp geçiş projesi olan Avrasya Tüneli'nin de inşa edildiğini, bu kez Asya ile Avrupa'yı deniz altından tekerlekli araçların geçişi için birleştireceklerini bildirdi. Davutoğlu ayrıca, iki kıta arasında dünyanın ilk 3 katlı deniz altı tünelini yaptıklarını, ikinciliğe, üçüncülüğe razı olmayan Trabzonluların bunu çok iyi anlayacağını ifade ederek, "Türkiye'yi her yerde lider yapmaya var mısınız?" diye sordu.

Alandakilerden "Evet" karşılığını alan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bakın hep dünya süper ligindeyiz. Dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsü olacak İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nü de en kısa zamanda tamamlayacağız. Yine Çanakkale Boğazı'nda yeni bir köprüyle dünyaya örnek olacak bir projeyi devreye sokuyoruz. İşte biz, bir taraftan ülkemizi böylesine kapsamlı projelerle dünya ligine taşırken diğer taraftan da vatandaşlarımızın her birine hitap edecek yeni vaatlerimizle yeni taahhütlerimizle yola devam ediyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu'yla 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ediyoruz. Bu köprü dünyanın en geniş, üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun ve dünyanın en yüksek kulesine sahip köprüsü olacak. Gebze-Bursa- İzmir Otoyolu ile ülkemizin iki önemli sanayi ve turizm şehri olan İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayacağız. İstanbul ile İzmir arası 8 saatten 3,5 saate inecek. Bunlar Türkiye'nin dev eserleri, büyük projeleri. Bunlar geleceğin Türkiye'sinin ayak sesleri. Tüm dünya Türkiye'nin ayak seslerini duysun. Bunlar büyük, güçlü, müreffeh Türkiye'nin ayak sesleri. İnşallah 1 Kasım'da sizlerle bir kere daha gönül gönüle vereceğiz. Başladığımız bu atılımları tamama erdirmek için yola devam diyeceğiz. Bu ülkenin yavaşlamasını, istikrarını kaybetmesini bekleyenleri hep birlikte hayal kırıklığına uğratacağız. 1 Kasım'da AK Parti ile bir kez daha yola devam edeceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Trabzon Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement