AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu Açıklaması

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu ve iktidara karşı sarf edilen sözleri nefretle kınıyorum" dedi.

12.02.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu ve iktidara karşı sarf edilen sözleri nefretle kınıyorum" dedi.

Gündoğdu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, geçen hafta TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Terörle etkili mücadelenin verildiği bir dönemin yaşandığını ifade eden Gündoğdu, terörün kökü kazınana kadar güvenlik tedbirlerinden asla ödün verilemeyeceğini söyledi. Gündoğdu, "Ya bitecek, ya bitecek. Başka bir yol aramaya, hayal kurmaya gerek. Birilerinin yıllarca yapmaya çalıştığı gibi topal ördek olarak yaşamaya mahkum değiliz. Bu çıbandan kurtulacağız" diye konuştu.

Terör örgütünün artık bitkisel hayata geçtiğini ifade eden Gündoğdu, bu operasyonların Kürtlerin özgürleşmesini sağlayacağını, gerçek çözüm sürecinin de bu olduğunu söyledi.

Herkesin safını belirlemesi gerektiğini kaydeden Gündoğdu, "Maalesef bugün terörist severler ile vatan sevenler diye saflaşma söz konusudur. Bazılarının çember tam daralmışken, 'aman çemberi gevşetin' gibi talepleri...Böyle içeriden Brütüslerin konuşmaları, söyledikleri emin olun hayra hizmet etmiyor" değerlendirmesini yaptı.

Teröre destek veren hiç kimseye "sayın" demeyeceklerini vurgulayan Gündoğdu, söyle devam etti:

"Demirtaş, bir blok oluştuğunu ve blokun bir tarafında barış severlerin olduğunu, kendilerinin de bunların arasında bulunduğunu iddia ediyor. Demirtaş'a çağrıda bulunuyorum: Barıştan bahsedenler o bölgede şu anda sıkıntı içinde bulunan Kürt kardeşlerimizin huzurunu bozmak için niye uğraşıyor? Buna bir cevap vermesi, barış bloğunda kimler var onu ortaya koyması lazım.

Şu anda PKK'nın uzantısı olarak TBMM'de siyaset yapanları, terör örgütünün arkasından bir an önce çekilmeye, siyaseti TBMM çatısı altında yapmaya davet ediyorum. Siyaset yapacaklarsa siyasetin yeri burası. Terör örgütüne destek vereceklerse de terör örgütünü yeri dağdır, dağa gidecekler."

Gündoğdu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyı nefretle kınayarak, bu saldırıların yerli ve milli medyayı susturamayacağını, aksine daha da güçlendirerek yoluna devam ettireceğini söyledi.

DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve iktidara karşı sarf edilen sözleri de nefretle kınayan Gündoğdu, orada bulunan siyasi parti liderlerinin de bu hususta bir laf söz söylememesine üzüldüğünü ifade etti.

Gündoğdu, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "BM'nin sınırları açın" çağrısına ilişkin söylediklerini anımsatması üzerine, " Suriye'de yaşanan olaylardan sonra Türkiye'nin yanında durmayan, Avrupa, Amerika ve Rusya'ya bir söz söylememiz lazım. O sözü de Sayın Cumhurbaşkanımız net bir şekilde söyledi. Artık bunun gereğini de Avrupa'dan, diğer ülkelerden bekliyoruz" dedi.

"İçerideki Brütüsler" ifadesiyle kimi kastettiği yönündeki soruya Gündoğdu, şu yanıtı verdi:

"Hayır, parti içerisinde asla değil. Siyaset yapan, TBMM çatısı altında bulunan, şu anda siyasi partilerimizin içerisinde. Daha doğrusu CHP içerisindeki arkadaşları kastediyorum. Diğer arkadaşlar bu koronun baş aktörü, şefi konumunda. İçimizdeki Brütüsler CHP'nin içerisinde, PYD'ye terör örgütü diyemeyenler. Bizim parti içerisinde şu anda birlik ve beraberlik vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız bir önceki Cumhurbaşkanımızla görüştüler. Hiç öyle bir problemimiz yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement