AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay'dan Türküler - New - Son Dakika
Güncel

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay'dan Türküler - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Siir Milletvekili Yasin Aktay'ın türkü söyleyip sohbet etmesi Yasin Aktay'dan Yemen türküsü Öte yandan Cihannüma'nın panelleri kapsamında ABD'de bulunan Siirt Milletvekili Yasin Aktay, New Jersey'de Müslüman liderlerle bir araya geldi.

07.02.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti Siir Milletvekili Yasin Aktay'ın türkü söyleyip sohbet etmesi Yasin Aktay'dan Yemen türküsü

Öte yandan Cihannüma'nın panelleri kapsamında ABD'de bulunan Siirt Milletvekili Yasin Aktay, New Jersey'de Müslüman liderlerle bir araya geldi.

Aktay, Mısır, Suriye ve Filistin asıllı sivil toplum örgütlerinin daveti üzerine gerçekleşen toplantıda Türkiye ve Suriye bağlamında Ortadoğu'daki gelişmeler üzerine bir konuşma yaptı.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de en iyi şekilde misafir edildiğini söyleyen Aktay, "2 milyondan fazla göçmenin Türkiye'ye hatırı sayılır bir maddi yükü var, buna rağmen Türkiye'nin ekonomik büyüme beklentileri yükseliyor, göçmenler Türkiye'ye bereket getirdi" dedi.

Müslüman liderler de Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel teşekkürlerini iletirken, "Türkiye'ye ve yöneticilerine her gün dua ediyoruz, Türkiye bizim tek umuduz" diye konuştu.

Toplantı sonunda Mısırlı sanatçı Abdelfattah Shabana'nın Mısır Rabia meydanında katledilen gençler için bestelediği ağıtı okudu.

Siirt Milletvekili Yasin Aktay da sanatçı Shabana'nın udu ile Arap katılımcılara Yemen ve Çanakkale türkülerini çalıp söyledi.

Topluca söylenen Yemen türküsünün ardından Aktay, Yemen'e gidip dönemeyen Türk askerleri için yakılan türkünün hüzünlü hikayesini davetlilerle paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay'dan Türküler - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement