Ak Partili Tayyar: ya Silahları Gömerler, ya Silahlarıyla Gömülürler - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Tayyar: ya Silahları Gömerler, ya Silahlarıyla Gömülürler

Ak Partili Tayyar: ya Silahları Gömerler, ya Silahlarıyla Gömülürler

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, çözüm süreci ile barış ortamının tesis edilmesini arzuladıklarını, ancak 7 Haziran'dan sonra terörün tırmandırılarak Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynandığını söyledi.

19.10.2015 14:19

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, çözüm süreci ile barış ortamının tesis edilmesini arzuladıklarını, ancak 7 Haziran'dan sonra terörün tırmandırılarak Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynandığını söyledi. Terör ile mücadelede önemli aşama kaydedildiğini ve PKK'nın yüzde 70-80 yerle bir edildiğini belirten Tayyar, "Şu anda Kandil'de barınamıyorlar. Terörle çok ciddi mücadele veriliyor. Bu saatten sonra ya silahlarını gömerler ya da silahlarıyla birlikte gömülürler" dedi.

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, seçim çalışmaları kapsamında dün İslahiye İlçesi'nin Atatürk ve Cumhuriyet mahallelerindeki seçim irtibat bürolarında seçmenlere hitap etti. Terör sorununu sonlandırmak için çözüm sürecini başlattıklarını ve barışı arzuladıklarını ifade eden Tayyar, 7 Haziran'ın ardından terörün tırmandırıldığını söyledi. Seçimlerin ardından yürütülen terörle mücadelede şu ana kadar 2 binin üzerinde teröristin öldürüldüğünü, binin üzerinde teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğunu anlatan Tayyar, "Türkiye 5 yıl içerisinde barış ve kardeşlik tesis edebilmek için elinden gelen her işi yaptı, özveride bulundu. Ancak son süreçte sinir uçlarımıza dokundular, canımızı yaktılar. Kobani bahanesiyle geçen yıl yapılan eylemlerde 50 yurttaşımız hayatını kaybetti. Ama barış ortamı devam etsin diye bazı şeylere tahammül etmeye çalıştık. Ama tahammül sınırımızın kalmadığı yerde mücadeleyi başlattık" dedi.

Terörle mücadelede yerli helikopter ve İHA'ları kullandıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını vurgulayan Tayyar şöyle devam etti:

"Terörle mücadelede Türkiye'nin bazı imkanlara sahip olması gerekiyordu. Çözüm sürecindeki 5 yılda bu açığımızı kapattık. Düne kadar mücadele edeceğimiz imkanlar yoktu. İnsansız hava aracını İsrail'den alıyorduk. Ancak İHA'lardan elde edilen istihbarat bilgileri keserek veriliyordu. Bizim o bilgilerle yaptığımız operasyonlarda amacına ulaşmıyordu. Sonra bizi 'Dağı, tepeyi bombalayıp geldiniz' diye eleştiriyorlardı. Şimdi kendi insansız hava aracımızı ürettik ve yüzde yüz başarılı operasyonlar yapıyoruz. Kendi ürettiğimiz insansız hava araçlarımızdan gelen sağlıklı görüntüler ile mücadelede başarıya ulaşıldı. Artık kendi ürettiğimiz Atak helikopterlerini kullanıyoruz. Geçmişte satın aldığımız helikopterleri kullanırken Amerikalılar zıplıyordu; 'Benim helikopterimi terörle mücadelede kullanamazsın ancak bir savaşta kullanabilirsin' diyordu. Kendi yerli savunma sanayini oluşturamazsan, dışarıda aldıklarınla da terörle mücadele edemezsin. Terörle mücadelede ciddi bir aşamaya geçilmesi Türkiye'nin kendi silahını üretir hale gelmesindedir. Şükürler olsun PKK yaklaşık yüzde 70-80 yerle bir hale geldi. Şu anda Kandil'de barınamıyorlar. Bir kısmı Suriye'ye, bir kısmı Irak'a, bir kısmı İran'a gitti. Türkiye çözüm süreci esnasında kendi yerli sanayisini geliştirmemiş olsaydı bu mücadele bu kadar etkili hale gelmezdi. Çok ciddi mücadele veriliyor ve bunun devam etmesi gerekiyor. Artık bu saatten sonra ya silahlarını gömerler ya da silahlarıyla birlikte gömülürler. Ancak bu gücümüzü koruyabilmemiz için siyasi istikrara ihtiyaç var. Çünkü ülkemizi bir savaşın içine sokabilmek için Amerika, NATO, Rusya, İran ve Suriye el birliğiyle mücadele ediyor. Buna karşı güçlü direnç gösterebilmemiz için bizim güçlü olmamız lazım ve bunun yolu da siyasi istikrarda geçiyor. Eğer bu seçimlerde de Türkiye 7 Haziran sonrası gibi bir istikrarsızlığın içine düşerse Allah korusun bu ülkeyi bölerler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Tayyar: ya Silahları Gömerler, ya Silahlarıyla Gömülürler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement