Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Dünya Diyabet Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'na bağlı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından "Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek için toplantı düzenlendi.

15.11.2014 15:10

Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'na bağlı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından "Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek için toplantı düzenlendi.

Mor Salon'da düzenlenen toplantıda, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Balcı, Prof. Dr. Hasan Ali Altunbaş, Prof. Dr. Ramazan Sarı, Uzman Dr. Hümeyra Kayhan, Diyetisyen Gülşah Bulut hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirdi.

Toplantıda, diyabetin yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle görülme sıklığı artan, önlem alınmazsa ağır organ hasarlarına neden olan, yaşam kalitesini azaltan bir hastalık olduğu belirtildi.

Diyabetin tespit edilmesi ve iyi yönetilmesinin öneminin tutulmasının çok önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda, katılımcılara yapılması gerekenler anlatıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Dünya Diyabet Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement