Akhisar Ticaret Borsası, Zer Salça Fabrikası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Akhisar Ticaret Borsası, Zer Salça Fabrikası'nı Ziyaret Etti

Akhisar Ticaret Borsası, Zer Salça Fabrikası\'nı Ziyaret Etti

Ziyarette fabrika hakkında bilgi veren ZER Salça Konserve A.Ş.'nin Genel Müdürü Abidin Tatlı " ZER ailesi olarak üçüncü salça fabrikasını Akhisar'da planlandı.

27.08.2014 11:46  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve yönetim kurulu üyeleri Oktay Dağlı, Zekeriya Kemahlı, Kazım Ertürk, Şerif Şerifoğlu, Mehmet Yılmaz ve Borsa Genel sekreteri Gökben Dikili Altaş ile birlikte Temmuz ayı içeresinde Beyoba yolu üzerinde hizmete açılan Salça Fabrikasını ziyaret etti.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve yönetim kurulu üyeleri Oktay Dağlı, Zekeriya Kemahlı, Kazım Ertürk, Şerif Şerifoğlu, Mehmet Yılmaz ve Borsa Genel sekreteri Gökben Dikili Altaş ile birlikte Temmuz ayı içersinde Sazoba yolu üzerinde hizmete açılan ZER Salça Konserve A.Ş.'yi ziyaret ettiler. Borsa başkanı ve yönetim kurulu üyelerini ZER Salça Konserve A.Ş.'nin Genel Müdürü Abidin Tatlı ve Kalite Güvence Müdürü Birsen Pehlivan tarafından karşılandı.

Daha önce fabrikasını Batman'da planlanıyordu, Aydın'da 3 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3. Fabrikamız Akhisar'da 4. Fabrikamız Bursa, Karacabey ilçesinde bu yıl faaliyete geçti. Burası yaklaşık 100 dekar arazi üzerine kurulmuş bir alan Ancak bunun bu yıl birinci etabında 14 bin 500 metre kare kapalı alanda faaliyet gösteriyoruz. Şuan da günde ortalama 900 ton gün kapasiteyle çalışıyoruz" dedi.

2015'de Günde 1200 ton daha ilave olacak

Genel Müdürü Abidin Tatlı 2015'de 1200 ton daha ilave ederek Akhisar'da günde ortalama 2000-2100 ton civarında domates salça üretimi yapımı planlıyoruz. Yaklaşık 200 kişi civarında burada istihdam ediyoruz. Bu seneye daha fazla olacak otomasyonlar bu rakamları değiştirebilir ama 5 kişi ile çarptığınızda Akhisar'da 1000 kişilik aileye katkı sunmuş oluyoruz. Akhisar'da ZER Grubun yatırımlarını yapmasının ana sebebi Borsa Yönetimi, Mustafa Alhat ve Alper Alhat, onlar ön ayak oldular buraya yatırım yapın şirketinizin bir ayağını da burada kurun altyapı uygun diye, sağ olsunlar onların destekleriyle biz buraya geldik inşallah iyi şeyler yapacağız" dedi.

Ziyaret ile bilgi veren Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat;" Öncelikle bu büyük tesisin hayırlısı olsun diyoruz. Biz çok uzun yıllardan beri tanıdığımız bir şirketi Akhisar'a yatırım yapması noktasıyla daha önceden çok güzel görüşmeler yaptık ve sonunda Zer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şerif Selçuk Bey'i buraya yatırımcı olarak çektik. Bugün Akhisar'da meyvelerini toplamaya başladığımız bir şirket oldu. Biz öncelikle burada gerçekten gurur duyuyoruz ZER ailesi olarak Türkiye'nin farklı ilçelerinde illerinde farklı işler yapan bir şirket. Şuan da birçok gıda sektöründe yatırımları olan bir şirkettir. Akhisar'da şimdilik salça ile zeytin ve zeytinyağı iş yerlerinin ve fabrikalarının artacağını ve büyüteceğini düşünüyoruz. Bizde Akhisar'ın gelişen tarımında ve zeytin zeytinyağı çiftçiliğinde sayıları ne kadar artarsa o kadar çok üretimin ve üreticinin destekleneceğini düşünen bir yapıya sahibiz. Biz Akhisar'a yaptıkları bu yatırımdan dolayı ZER Ailesine teşekkür ediyoruz ve hayırlı olsun diyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akhisar Ticaret Borsası, Zer Salça Fabrikası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.


Advertisement