Akyazı Stadyumu, Yeni Sezona Yetişmeyecek - Son Dakika
Spor

Akyazı Stadyumu, Yeni Sezona Yetişmeyecek

Trabzonspor, 2015-16 sezonunun ilk maçını yeni stadında oynamayı hedeflerken bu beklenti boşa çıktı. Stadyumun, sezon başında açılmasına imkansız gözüyle bakılıyor.

14.02.2015 17:45  Güncelleme: 17:49

Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 41 bin 513 seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyum ve Spor Tesisleri'nden kötü haber geldi. Trabzon spor'un 2015-2016 sezonunun ilk maçını oynaması hedeflenirken, bu beklentinin bir hayli zor olduğu öğrenildi.

"BİZİM SIKINTIMIZ YOK" DENİLMİŞTİ

Sporx'de yer alan habere göre; Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Merkezi İnşaat Proje Koordinatörü İbrahim Nacar, "Hedeflediğimiz programların bir hayli önündeyiz. Daha büyük sürprizlerimiz var. Bizim süre ile ilgili olarak bir sıkıntımız yok. Projenin teslim tarihinden daha önce bitireceğimizi söyleyebilirim" açıklamasını yapmıştı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Stadyumun normal bitiş takvimi Kasım 2015. Ancak biz müteahhit firma ile görüşerek stadyumun yaz sezonuna, Ağustos ayına kadar hazır hale getirilmesi için gayret gösteriyoruz. Yani biz Ağustos ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Şu anki çalışmalar bize bu imkanı verecek gibi gözüküyor ama en kötü ihtimalle Kasım 2015'te tamamlanmış olacaktır.

"TESİS TRABZONSPOR'A GÜÇ KATACAK"

Yol, su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz gibi diğer konularda tarafları koordine edip, süreçte herhangi bir tıkanıklılığın yaşanmasını istiyoruz. Altyapısıyla, çevre düzenlemesiyle, bağlantılarıyla, Trabzon'un spor altyapısına ve Trabzonspor'a hizmet etmesi için gayret göstereceğiz. Bu tesis spor altyapısı güçlü olan Trabzon'un bu kimliğine güç katacaktır. Yatırımın ilimizde gerçekleşmesinde emeği olan başka sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BUGÜNE KADAR SORUNLA KARŞILAŞILMADI"

TOKİ Daire Başkanı Ertuğrul Kurt ise, "Buradaki projelerin tamamı ilgili müelliflerden ve üniversitelerden alınan görüşler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. 41 bin kişilik stadyumun da içerİsinde olduğu spor kompleksi oldukça sağlam zemine oturtulmuştur. Kullanılan betonlardan sürekli numuneler alınıp bağımsız kuruluşlar tarafından laboratuarlarda yapılmaktadır. Bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşılmamıştır. Her şey tekniğine uygun olarak mühendislerin gözetiminde yapılıyor. Bu yüzden bu büyük yatırıma gölge düşürecek söylemlerden kaçınmalı ve söylenenlere de itibar etmemeliyiz" diye konuştu.

STADYUMUN ÖZELLİKLERİ

Toplam Koltuk Kapasitesi: 41.513
Seyirci Koltuğu Sayısı: 38.001
VIP Seyirci Koltuğu Sayısı: 2.954
Protokol Koltuğu Sayısı: 196
Loca Sayısı: 122

Akyazı Stadyumu, Yeni Sezona Yetişmeyecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Akyazı Stadyumu, Yeni Sezona Yetişmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TÜRK: Beter olsun rumlar. Trabzon rum imparatorluğu 4 25 Yanıtla
  • CİZRELİ: Açılsa ne açılmasa ne şampiyonmu olacaklar sanki 4 15 Yanıtla
  • lazerol: Trabzonlu olmayıp trabzonsporu gönülden destekleyen kardeşlerimizide unutmayalım lütfen ! 5 1 Yanıtla
  • Franco: Biz ispanya'yı 100 binlik stadlarda uyuttuk 1 4 Yanıtla
  • ilyas topçuoğlu: helal erzurumlu kardeşime 0 0 Yanıtla

Advertisement