Almanya'da Krv Eyaleti'nde Nsu Araştırma Komisyonu Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Krv Eyaleti'nde Nsu Araştırma Komisyonu Kurulacak

Almanya\'da Krv Eyaleti\'nde Nsu Araştırma Komisyonu Kurulacak

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neonazi çetesinin faaliyetlerini araştırmak ve cinayetleri çözmek için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu'nda 12 kişiden oluşan araştırma komisyonu kurulacak.

04.11.2014 11:20

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neonazi çetesinin faaliyetlerini araştırmak ve cinayetleri çözmek için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu'nda 12 kişiden oluşan araştırma komisyonu kurulacak. Türk caddesi olarak bilinen Köln'deki Keup caddesinin bombalanması araştırmaların merkezinde olacak ve araştırma sonuçları Türk basınına Türkçe olarak aktarılacak.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde (KRV) NSU Cinayetleri Araştırma Komisyonu kurulacağı açıklandı. Düsseldorf'taki Eyalet Parlamentosu'nda basın toplantısı düzenleyen hükümet ortağı Yeşiller'in Milletvekili ve İçişleri Politika Sözcüsü Verena Schäffer ile Yeşiller Milletvekili ve Eyalet Uyum Komisyonu Başkanı Arif Ünal konuyla ilgili bilgi verdiler. Araştırma komisyonunda yer alacak olan her iki milletvekili, basın mensuplarına komisyonun araştırmasının iki yıl sonra sonuçlanmasını beklediklerini ifade ettiler.

'OLAYIN ANAHTARI KEUP SALDIRISI'

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Milletvekili Arif Ünal şunları söyledi: 'Federal düzeyde kurulan araştırma komisyonu iki yıl sonunda neler yapılabileceğine dair bir rapor yayınladı. Raporda görüleceği gibi özellikle KRV Eyaleti'ni ilgilendiren konularda istenilen cevabı alamadık. Bizim eyalette gerçekleşen Dortmund'da Kubaşık'ın öldürülmesi ve Keup Caddesi'ndeki bombalı saldırının açıklığa kavuşturulması için bu eyalette de böyle bir araştırma komisyonunun kurulmasına karar verildi. Buradaki komisyonun inceleyeceği konular sınırlı olduğu için bu konuları daha detaylı şekilde inceleyebileceğimizi zannediyorum. İkincisi de Keup caddesindeki bombalı saldırı NSU olayında aslında anahtar rol oynuyor. Oradaki saldırıdaki film materyalinde saldırıyı yapanların göçmen kökenlilerin olmadığının görülmesine rağmen ne yazık ki o zamanki soruşturmalar göçmenlere yönelik yürütüldü. Hatta olaydan bir gün sonra zamanın İçişleri Bakanı'nın bunun arkasında ırkçı motif yoktur demesi politik olarak bu soruşturmaların yönlendirilip yönlendirilmediği sorusunu ortaya çıkarıyor. KRV'de bu soruların cevaplarını bulmalıyız.'

TÜRK BASININA ÖZEL

Milletvekili Arif Ünal ayrıca araştırma sonuçlarıyla ilgili düzenli olarak değerlendirme toplantıları yapılacağını ve toplantının sonucunun Türkçeye çevrilerek Türk basınına düzenli bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Krv Eyaleti'nde Nsu Araştırma Komisyonu Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement