Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı'nda Aile İşletmeleri Temasını İşlenecek - Son Dakika
Güncel

Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı'nda Aile İşletmeleri Temasını İşlenecek

Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı\'nda Aile İşletmeleri Temasını İşlenecek

Anadolu Expo Canlı Hayvan fuarı danışma kurulu, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin evsahipliğinde Torbalı'da bir araya geldi.

30.01.2014 14:11

Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenecek olan Anadolu Expo Canlı Hayvan fuarı danışma kurulu, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin evsahipliğinde Torbalı'da bir araya geldi. Toplantıya Ege Bölgesinde faaliyet yürüten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik başkanları da katıldı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Canlı Hayvan Fuarı için yetiştirici birlikleri İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin evsahipliğinde bir araya geldi. Torbalı'da Kelleci Pala Ahmet Usta'da gerekleştirilen Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı Danışma Kurulu toplantısına İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Nuri Kahya, Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ve Ege Bölgesinde faaliyet yürüten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik başkanları katıldı.

Ana tema aile işletmeciliği

Birleşmiş Milletler tarafından 2011 yılı Aile İşletmeleri yılı ilan edilirken, aile işletmeciliği 22 – 25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarının da ana teması olacak. Düzenlenen danışma kurulu toplantısında da Aile İşletmeciliğinin önemine vurgu yapıldı.

Toplantıya evsahipliği yapan İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak; "Canlı hayvan fuarı Türkiye'de ilk kez düzenlenecek. Anadolu Expo Canlı Hayvan fuarı yalnız İzmir ve çevresini değil Türkiye hayvancılığını yakından ilgilendiriyor. Birleşmiş Milletler, 2011 yılını Aile İşletmesi yılı ilan etti. Bizlerde düzenlenecek fuarda aile işletmeciliği temasını işleyeceğiz. Avrupa Birliği'nde aile işletmeciliği özel olarak destekleniyor, köyden kente göçün önüne geçilmeye çalışılıyor. Aile işletmeciliği bizim için yeni ama bir o kadar da önemli kavram. Aile işletmeleri hayvancılığın sigortası" dedi.

Aile işletmeciliğine dikkat çekilecek.

Düzenlenen toplantıda aile işletmeciliği ile ilgili öneriler alınırken fuar kapsamında aile işletmesini konu alan bir zirve düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Projenin mimarı Gül Ceylan: "Canlı hayvan fuarının üzerinde 2 yıldır çalışıyoruz. Organizasyon firması olarak görevimiz fuarı Türkiye hayvancılığına yakışır bir şekilde gerçekleştirmek. Bu fuarın asıl sahipleri yetiştiriciler ve yetiştirici birlikleridir. Düzenlenen fuara Bakanlık başta olmak üzere hayvancılık sektöründe tüm bileşenler tarafından destekleniyor" dedi.

BM davet edilecek

Danışma Kurulu tarafından yapılan toplantıda, Birleşmiş Miletlerin ve kısa adı FAO olarak bilinen Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütünün davet edilmesi kararlaştırıldı. Yine çeşitli ülkelerden örnek işletmeler fuar kapsamında İzmir'de misafir edilecek. Fuar kapsamında oluşturulacak açık oturumlarda yabancı delegasyonun Avrupa'daki uygulamalarını anlatmaya olanak sağlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı'nda Aile İşletmeleri Temasını İşlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement