Anayasa Mahkemesi'ndeki Son Kadın Üye de Gitti - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi'ndeki Son Kadın Üye de Gitti

Anayasa Mahkemesi\'ndeki Son Kadın Üye de Gitti

Anayasa Mahkemesi üyesi Zehra Ayla Perktaş'ın emekli olmasının ardından mahkemedeki son kadın üye de gitti. Anayasa Mahkemesi artık erkeklere emanet.

02.02.2015 13:24  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 üyesi bulunan Anayasa Mahkemesi'nde, Zehra Ayla Perktaş'ın yaş haddinden emekliye ayrılması ile, hiç kadın üye kalmadı. Perktaş'ın yerine Kadir Özkaya AYM üyeliğine atandı. Özkaya, bugün yemin ederek göreve başladı.

AYM'de bu görüntü eskide kaldı

TAMAMEN ERKEKLERDEN OLUŞAN BİR MAHKEME

Özkaya'nın göreve başlamasıyla, Başkan Haşim Kılıç, Başkan Vekilleri Serruh Kaleli ve Alparslan Altan dahil, 17 üyesi olan Anayasa Mahkemesi artık tamamen "erkekler üyelerden oluşan" bir mahkeme.

AYM'nin yeni görüntüsü

Anayasa Mahkemesi'nin, üyelerin salonun oldukça yukarısında kalan bir bölümde oturdukları bölümünde artık sadece erkekler yer alacak.

Zehra Ayla Perktaş'ın yaş haddinden emekliye ayrıldı....

DANIŞTAY ESKİ BAŞKANI "GÖKTEN HAZRETİ İSA İNİYOR SANDIM" DEMİŞTİ

Danıştay eski Başkanı Hüseyin Karakullukçu da, yeni AYM binasında üyelerin oturma düzeni konusunda, şakayla karışık bir eleştiride bulunmuş, "Gökten Hazreti İsa iniyor sandım" demişti.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan Salonu'nda yapılan kuruluş yıl dönümü törenine katıldıktan sonra yaptığı açıklmada, "yükseklerden bir tıkırtı" duyduğunu anlatan Karakullukcu, "Eyvah Hazreti İsa gökten iniyor herhalde dedim. Başkanıma sordum, 'Onların tarzı öyle, burada oturuyorlar. Burası duruşma salonu' dedi. Bizde böyle bir uygulama yok." demişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi'ndeki Son Kadın Üye de Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • raskoln: diyecek bişey yok herşey açık 0 0 Yanıtla
  • AKSAN/KARAKÜTÜK: KADİR BEY İYİ VE ADALETLİ İNSANDI ALLAH MUHAFFAK EYLESİN 0 0 Yanıtla

Advertisement