Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşedelen Oldu - Son Dakika
Güncel

Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşedelen Oldu

Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşedelen Oldu

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen oldu.

09.02.2014 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen oldu.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ediyor. PM'de, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından sunulan, kalan yaklaşık 500 belediye başkan adayının oylaması yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da CHP'nin kalesi olarak bilinen Çankaya'da, Belediye Başkan Adaylığı için PM'ye sunulan Alper Taşdelen'in ismi yapılan oylama sonucu kabul edildi.

Ankara'da CHP'de olan Yenişehir Belediye Başkan Adaylığı için mevcut başkan Fethi Yaşar, Ayaş'ta da mevcut Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç yeniden aday gösterildi. Keçiören'de ise Doktor Murat Metin Emir'in ismine karar verildiği belirtildi.

-TRAKYA İLLERİ DEĞİŞTİ-

Öte yandan, CHP yönetimi Edirne Belediye Başkanlığı için Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ı, Kırklareli'nde yine Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi. Tekirdağ'da da Kadir Albayrak isminde karar kılındığı ifade edildi. Böylece CHP yönetimi, belediyelerin kendisine olduğu Trakya illerindeki mevcut belediye başkanlarını değiştirmiş oldu.

-GENEL MERKEZDE TAŞDELEN PROTESTOSU-

Öte yandan, CHP Genel Merkezi önünde toplanan bir grup partili Çankaya Belediye Başkan Adaylığı PM'de onaylanan Alper Taşdelen ismini protesto etti. Partililer, "Çankaya'da Taşdelen istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Yine İstanbul Sancaktepe'de Özgen Nama'nın adaylığına tepki gösteren bir grup partili de protesto gösterisi yapıyor. Sabah saatlerinden itibaren genel merkez önünde sloganlar atan grup, Hakkı Sağlam'ın adaylığını destekliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Bülent Tezcan, PM toplantısına verilen arada, protestocu grubun yanına inerek, bir süre konuştu. Partiler Oran ve Teczan'a şikayetlerini iletirken, Oran, "Çankaya'da 29 aday adayımız vardı. Bu kadar aday adayı arasında, bazılarınca desteklenen isimlerin aday gösterilmemesine tepki duyulması olağan" diye konuştu.

PM verilen aranın ardından yeniden basına kapalı olarak toplandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşedelen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement