Ankara'daki Bombalı Saldırıya Nusaybin'de Beyaz Bayraklı Protesto - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Bombalı Saldırıya Nusaybin'de Beyaz Bayraklı Protesto

Ankara\'daki Bombalı Saldırıya Nusaybin\'de Beyaz Bayraklı Protesto

Ankara'da meydana gelen patlama, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta düzenlenen yürüyüş ve yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi.

12.10.2015 18:11

Ankara'da meydana gelen patlama, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta düzenlenen yürüyüş ve yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Diyarbakır'ın Silvan, Bismil ve Lice, Mardin'in Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ve Şırnak merkezde barolar başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların katıldığı yürüyüşler düzenlendi. Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı protesto edildi. Bölge genelinde, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ilan ettiği 2 günlük iş bırakma eylemi katılım yüksek oldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yapılan protestoya katılanlar siyah elbise giyerek ellerine aldıkları beyaz bayrakla kent merkezine yürüdü. Mitanni Kültür Merkezinde bir araya gelen grup Barış Park'ına kadar sloganlar eşliğinde yürürken, kent merkezinde esnaf ve vatandaşlar da destek verdi. Yapılan yürüyüş sonrası Barış Parkı'nda toplanan grup adına konuşan Saim Kaplan, "İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz; Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz" dedi.

Açıklamadan sonra, ölenler için 1 dakikalık saygı duruşu ve 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Bombalı Saldırıya Nusaybin'de Beyaz Bayraklı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement