Artvin Cumhurbaşkanı Helikopterle Barajları İnceledi, Halka Seslendi - Son Dakika
Güncel

Artvin Cumhurbaşkanı Helikopterle Barajları İnceledi, Halka Seslendi

Artvin Cumhurbaşkanı Helikopterle Barajları İnceledi, Halka Seslendi

Erdoğan'ın memleketi Güneysu, başkanlık afişleriyle donatıldı (2)CUMHURBAŞKANI HELİKOPTERLE BARAJLARI İNCELEDİ, HALKA SESLENDİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu İlçesi'nden helikopterle Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne geçti ve yapımı devam eden barajları havadan inceledi.

21.05.2016 16:11

Erdoğan'ın memleketi Güneysu, başkanlık afişleriyle donatıldı (2)

CUMHURBAŞKANI HELİKOPTERLE BARAJLARI İNCELEDİ, HALKA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu İlçesi'nden helikopterle Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne geçti ve yapımı devam eden barajları havadan inceledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli'nde vatandaşlara hitap etti.

'PARLAMENTODA MİLLETİMİZİN DEDİĞİ OLDUö

Yusufelililerin Berat kandilini kutlayarak sözlerine başlayan Erdoğan, terörle mücadelede bir an önce zafere ulaşma dileğinde bulundu. Şehitler tepesinin boş olmadığını ifade eden Erdoğan, 'Bunlarla mücadelede er yada geç zaferle noktalanacak. Şu günler bunların iyi günleridir. Dün parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz ne istiyordu; 'Bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu. 376 milletvekilinin oyu ile bu iş gerçekleşti. Parlamento 'kararı yargı vermelidir? dedi ve yargıya gönderdiö dedi.

'DENİZE NAZIR YUSUFELİ İNŞA EDİYORUZö

Çoruh havzasında yapımı süren baraj inşaatları ile denize nazır bir Yusufeli inşa ettiklerini ifade eden Erdoğan, 'Bunu laf olsun diye değil, iş olsun diye söylüyorum. Proje hazır. Bizde, 'laf ola beri gele' yok. Bizde talimat verilir, adım atılır ve ondan sonra uygulaması ile ortaya eserler çıkar. Her zaman ne diyorum' 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.? Biz eserlerimizle anılacağız. Yusufeli barajı ve yeni ilçe merkezi 2018 yılında bitecek. Bunlar rekordur. Yusufeli zaten Artvin'in en güzel ilçesiydi ama şimdi çok daha güzel bir ilçesi olacakö diyerek konuşmasını sürdürü.

'BUGÜN VARIZ YARIN YOĞUZö

Hukuk devleti içerisinde hakkı olanın hakkını zayi etmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, yapılan hizmetlerin vatandaşları için yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

' Biz bugün varız, yarın yoğuz. Gidiciyiz. Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Yarın lanetle anılanlardan değil, rahmetle anılanlardan olmak istiyoruz. Onun için muasır medeniyetler seviyesinin üzerine Türkiye'yi çıkaracak mıyız' O kadar. Batı niçin bizi kıskanıyor? Bu barajlardan dolayı. Yavuz Sultan Selim köprüsünden, boğazın altından geçen Marmaray tünelinden dolayı kıskanıyor. Marmaray yapılalı 3 yılda 130 milyon kişi oradan geçti. Yıl sonuna kadar Avrasya tüneli bitiyor. Oradan da otomobiller geçecek. Burada da Cankurtaran tünelini açacağız."

'VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜRö

Rize-Artvin havalimanını yapacaklarını belirterek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Modern Türkiye bu. Benim insanım Hans'tan, Helga'dan geri değil. Ayşe, Fatma, Ahmet'im, Mehmet'im, onlar neye ulaştıysa bizde ulaşacağız. Göreve geldiğimizde 26 havalimanımız vardı, şimdi 55'e yükseldi. Hakkari'ye havalimanı yaptık. Terör örgütü havan topu, roket attı. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz'ö diye konuştu.

'OPERASYONLAR BİTMEYECEKö

Paralel devlet diye ortaya çıkan yapılanmanın bölücü terör örgütü ile omuz omuza dolaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu paralel devlet yapılanması bölücü terör örgütü ile omuz omuza dolaşıyor. Bu yapının tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir. Onun için biz tek devletten asla sapmayacağız. Tavizde vermeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelin çok ağır ödüyor, ödemeye de devam edecek. Bu operasyonlar bitmeyecek. Halkım ve milletim huzuru yakaladığı ana kadar devam edecek. Milli birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Onun için Rabia'mızda ne var' Tek millet, bayrak, vatan ve devlet. Bunun gerçekleştirmek için bir, iri, diri, beraber, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağızö dedi.

'VEYSEL HOCA ALIŞILMIŞ HOCALAR GİBİ DEĞİLDİRö

AK Parti kongresinden sonra yeni kabine üyelerini Yusufeli için uyaracağını ifade eden Erdoğan, 'Yusufeli için azami 3 yıl içerisinde hem barajın, hem ilçenin bitmesi lazım. Talimatı verdik. 3 yıl içerisinde bunu bitireceğiz. Zaten bizim Veysel Hoca'ya bu konularda inanın. Alışılmış hocalar gibi değildir. Veysel hocanın bir özelliği var. Manifaturacılıktan gelmedir. Baba mesleğidir. İyi mezro kullanır ve hiç şaşmaz. Burada da bu işi başaracakö diyerek konuşmasını noktaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından da helikopterle Rize'ye hareket etti.

Görüntü sıralaması

--------

Alandan görüntüler

Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Adem GÜNGÖR

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Cumhurbaşkanı Helikopterle Barajları İnceledi, Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement