Atatürk'ün Denizli'ye Gelişinin 85'inci Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Denizli'ye Gelişinin 85'inci Yılı Kutlandı

Atatürk\'ün Denizli\'ye Gelişinin 85\'inci Yılı Kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gerçekleştirdiği ziyaretin 85'inci yıldönümü, kentte bir dizi etkinlikle kutlandı.

04.02.2016 12:38

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gerçekleştirdiği ziyaretin 85'inci yıldönümü, kentte bir dizi etkinlikle kutlandı.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 85'inci yıldönümü için Delikliçınar Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ve AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın anıta çelenk sunumalarıyla başlayan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla sürdü.

Konuşma yapan Başkan Zolan, 4 Şubat 1931'de Denizli'yi ziyaret eden Atatürk'ü bugün de aynı coşku ve heyecanla karşıladıklarını belirterek, "Denizlimiz nasıl 1919 yılında milli mücadele ateşini yaktıysa, kurtuluş mücadelesinde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında vatanımıza, bayrağımıza, namusumuza sahip çıkıp kentimize düşman postalının değmesine engel olduysa, bugün çok şükür o duyarlılıkla yürüyüşümüz devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu iktisadi kalkınma anlamında mücadelemizle Denizli yine Türkiye'ye örnek olmuş bir ildir. Denizli üzerine düşen vazifeyi en iyi yapar şekilde bugün yine Atatürk'ün izindedir" dedi.

Atatürk 85 yıl önceki ziyaretinde kentin büyük bir köy olduğunun rivayet edildiğini anlatan Zolan, "Denizlimizi o büyük köyden artık adı Avrupa'da söz edilebilen, Türkiye'de örnek gösterilen bir şehir haline getirdik. Denizlimiz artık şehircilik, ekonomi, turizm ve sanayi anlamında her yönü ile mücadele eder noktadadır. İnşallah bundan sonra da yürüyüşümüzle şehrimizi dünyada sayılı şehirlerden biri haline getireceğiz. Her gün taş üstüne, taş koyacağız. Denizlimizi büyükşehirle birlikte daha güzele, daha iyiye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkan bir şehir yapmak için hep beraber çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları, protokol üyelerince verildi. Ardından Atatürk'ün Denizli ziyaretiyle ilgili serginin açılışı için Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'na geçildi. Etkinlikler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen 'Atatürk Kitap Sergisi' ve '4 Şubat 1931 Atatürk'ün Denizli Ziyareti' konulu konferansla sürdü. Protokol üyeleri son olarak Atatürk Etnoğrafya Müzesini ziyaret etti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Denizli'ye Gelişinin 85'inci Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement