Av Yasağı Başladı - Son Dakika
Yerel

Av Yasağı Başladı

Av Yasağı Başladı

Batman İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, 1 Nisan itibariyle başlayan balık avlama yasağına herkesin uyması yönünde uyarı yayınladı.

02.04.2015 16:37

Av yasağına uymayanlara para cezası verilecek

Batman sınırları içerisinde yer alan Batman Çayı, Batman Baraj Gölü, Dicle Çayı, Garzan Çayı, Gercüş Kırkat Göleti ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2015 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Nisan 2015 tarihinde başlıyor.

1 Temmuz 2015 tarihine kadar balık avlayan kişiler para cezası ile cezalandırılacak. Balık türlerinin sağlıklı bir şekilde üremesi gerektiğini ve bu nedenle balık avlamanın ciddi ekolojik tahribata neden olabileceğini ifade eden yetkililer, balık alıp satanlar ve avlayanlara 1.032 TL para cezasının verileceğini belirttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Av Yasağı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yaşar: Batman barajında sazan balığı tükenmiştir lutfen bu ağlara yasak getirin yok sa tamamen butun balık lar tukenecek kişi başı 2000 metre ağ atiyorlar lutfen ustunde durun saygılar 0 0 Yanıtla
  • yaşar: Bu cok guzel haber ama bugune kadar batman barajına atılan aglara yasak getirmiyordunuz barajda sazan baligı kalmadı bunu da bilin oltayla balik bitmez ama aglarla bitti 0 0 Yanıtla

Advertisement