Ormanda Vurulan Yavru Geyik Kaçtığı Mahalle Meydanında Öldü - Son Dakika
Güncel

Ormanda Vurulan Yavru Geyik Kaçtığı Mahalle Meydanında Öldü

Ormanda Vurulan Yavru Geyik Kaçtığı Mahalle Meydanında Öldü

Denizli'de kaçak olarak avlanan avcıların vurduğu yavru geyik, kaçtığı İshaklı Mahallesi meydanında kan kaybından telef oldu.

15.01.2017 14:35  Güncelleme: 16:06

Denizli'nin Çivril İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda kaçak olarak avlanan avcılar tarafından vurulan yavru geyik, indiği İshaklı Mahallesi'nin meydanında kan kaybından telef oldu. Milli Parklar Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, geyiği vuran avcıları tespit etmek için çalışma başlattı.

KAÇAK AVLANANLAR TARAFINDAN TÜFEKLE VURULDU

Olay dün saat 16.00 sıralarında Çivril'in İshaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Kahvede oturanlar, yavru bir geyiğin geldiğini gördü. Geyiğin yanına gelen mahalle sakinleri hayvanın tüfekle vurulmuş olduğunu fark etti. Yaralı geyiğe müdahale eden mahalle sakinleri İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ve Milli Parklar Müdürlüğü'nü arayarak olayı bildirdi. Yavru geyik, müdahaleye rağmen kan kaybından telef oldu. Yavru geyiğin, doğal yaşam alanı olan Akdağ'da kaçak av yapan avcılar tarafından tüfekle vurulduğu, mahalle meydanına kadar kaçtığı belirlendi.

KAÇAK AVCILARIN BELİRLENMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Mahalleye gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geyiği vuran avcıların belirlenmesi için soruşturma başlattı. Geyik yavrusunun ölüsü, Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri tarafından kaldırıldı.

KIZIL GEYİKLER, İZNE BAĞLI OLARAK AVLANABİLİYOR

Akdağ Milli Parkı'nda yaşayan ve koruma altında olan kızıl geyikler izne bağlı avlanabiliyor. İshaklı Mahallesi sakinleri ağır kış koşullarının yaşandığı günlerde koruma altındaki geyiklerin avcılar tarafından vurulmasının 'insanlık dışı' olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormanda Vurulan Yavru Geyik Kaçtığı Mahalle Meydanında Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement