Bağlar'da Suriye'ye Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Bağlar'da Suriye'ye Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor

Bağlar\'da Suriye\'ye Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor

Suriye halkıyla dayanışma amacıyla Bağlar’da başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları ve DBP Bağlar ilçe örgütü Nevruz ve Göletli parklarında bildiri dağıttı.

17.07.2014 11:42

Suriye halkıyla dayanışma amacıyla Bağlar'da başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları ve DBP Bağlar ilçe örgütü Nevruz ve Göletli parklarında bildiri dağıttı.

Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları, DBP ilçe örgütü ile birlikte Suriye için başlatılan yardım kampanyasına ilişkin bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiri dağıtımına Belediye Eşbaşkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler'in yanı sıra DBP Bağlar İlçe Eşbaşkanları Nezahat Ülker ve Remzi Kızılkan, Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Yardımcıları Derya Tamriş ile Murat Satıcı ve çok sayıda partili katıldı. İki gruba ayrılarak, Diyarbakır'da akşamları kalabalığın en yoğun olduğu Nevruz ve Göletli parklarında bildiri dağıtımı yapan gruba halktan büyük destek geldi.

Başlatılan kampanyaya Bağlar halkından duyarlı olunmasını dileyen Akat, kampanyanın kamuoyunda da yerini bulması gerektiğini söyledi. Bağlar halkını Rojava ile bütünleşmeye çağıran Akat, "Ortadoğu'da yaşanan bu sıcak gelişmeler karşısında dik durabilmemiz için Kürt halkının birleşmesi gerektiğine inanıyorum. Hiçbir çetenin bir mazlum halkın üzerinden tahakküm kurmasına izin vermeyeceğiz. Rojava'nın gerçekten yardıma ihtiyacı var. Bir parça ekmeğimizi bile onlarla paylaşabilmeliyiz. Halkımızın bu kampanyayı sahipleneceğine inanıyoruz. Bu yüzden şimdiden teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

"ROJAVA İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler ise, Suriye için bir seferberlik kampanyası başlattıklarını kaydederek, "Soframızı paylaşıyoruz kampanyası kapsamında bu akşam bildiri dağıttık. Diyarbakır'ın her alanında bu çalışma devam ediyor. Bir kez daha bütün insanlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Rojava'yı unutmayalım. Rojava için ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Yardım toplama yerlerimiz Bağlar şantiye alanı ve Sümerpark'tır. Bu görev Kürt'üm diyen herkesin görevidir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağlar'da Suriye'ye Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement