Bakan Ala: Tek Arzu Ettiğimiz Şey, Sistemi Değiştirmek - Son Dakika
Güncel

Bakan Ala: Tek Arzu Ettiğimiz Şey, Sistemi Değiştirmek

Bakan Ala: Tek Arzu Ettiğimiz Şey, Sistemi Değiştirmek

İçişleri bakanı Efkan Ala, Başkanlık sistemine ilişkin olarak, "Tek arzu ettiğimiz şey sistemi değiştirmek.

17.06.2016 23:39

İçişleri bakanı Efkan Ala, Başkanlık sistemine ilişkin olarak, "Tek arzu ettiğimiz şey sistemi değiştirmek. Artık tereddütlü bir demokrasiden, garanti bir demokrasiye geçelim. Çünkü her seçimde koalisyon mu kurulacak, istikrar olacak mı olmayacak mı tartışmaları olmasın" dedi.

Merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Parkı'nda Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen 'Ümmet İftarı'na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de problemler olduğunu ve bunların çoğunu çözdüklerini hatırlatan Ala, "Engelleri kaldırarak yolumuza devam ettik. Tek arzu ettiğimiz şey sistemi değiştirmek. Artık tereddütlü bir demokrasiden, garanti bir demokrasiye geçelim. Çünkü her seçimde koalisyon mu kurulacak, istikrar olacak mı olmayacak mı tartışmaları olmasın. Türkiye'nin bütünlüğü için bu sistemi getirelim. Seçimlerden seçimlere giderken sonuç belli olarak gidelim. İstikrarın çıkacağı yüzde yüz olsun" dedi.

'1 MİLYAR 700 MİLYON KARDEŞİMİZ SIKINTI İÇİNDE'

Dünyada farklı ülkelerde yaşayan Müslümanların sıkıntı içinde olduklarına dikkat çeken Ala, İslam dünyasında 1 milyar 700 milyon Müslümanın çile çektiğini söyledi. Hiçbir Müslümanın arzu edilen yerde olmadığına dikkat çeken Ala, " Myanmar'dan, Filipinlerden, okyanusun öbür taraflarına kadar Afrika'ya kadar yeryüzünde 200 yıldır kardeşlerimiz ruhen yetim gibi. Bulundukları yerlerde hayatlarını sürdürüyor. Kendi sesleri uluslararası platformlarda gür çıkmıyor. Bir parçalanmışlık ve sıkıntı içindeler. Ama büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye, kardeşlerimizin sıkıntılarını dile getirme liderliğini üstlenmiştir. Haklarını arama liderliğini üstlenmiştir. Bu bakımdan Türkiye'de bu tarz bir araya gelmeler, yer yüzündeki kardeşlerimizin ümidine yansımaktadır. Bunun için biz kendi içimizde birlikteliği mutlak suretle sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

'3 MİLYON MİSAFİRİMİZ VAR'

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelileri hatırlatan Bakan Ala, şu anda 3 milyon kişinin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Bakan olarak Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanlarıyla Suriye konusunda toplantılar yaptığını anlatan Bakan Ala, "Şöyle bir anlayış içindeler; orada bir ülke yanıyor ama dumanı gelip bizi rahatsız etmesin. biz de sizleri temsilen şunları söyledik. 'İnsanlığa düşen o yangını yerinde söndürmektir. O yangının dumanını isteseniz de engelleyemezsiniz. Gelin el birliği yapalım. O yangını yerinde söndürelim. İnsanlar orada heder olmasınlar.' Ama maalesef bunu dinletmek kolay olmuyor. Çünkü bu bir medeniyet sorunu" diyerek sözlerini tamamladı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ala: Tek Arzu Ettiğimiz Şey, Sistemi Değiştirmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement