Bakan Eroğlu 4 Ayda 31 İldeki 58 Programda Halkla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu 4 Ayda 31 İldeki 58 Programda Halkla Bir Araya Geldi

Bakan Eroğlu 4 Ayda 31 İldeki 58 Programda Halkla Bir Araya Geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 Aralık 2013 tarihinden bu yana 31 farklı ilde 58 programa katılarak, halkla bir araya geldi.

28.03.2014 15:32

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 Aralık 2013 tarihinden bu yana 31 farklı ilde 58 programa katılarak, halkla bir araya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Bakan Eroğlu'nun programlarına ilişkin yapılan açıklamada, "Kısa sürede pek çok ili ziyaret ederek yoğun ve verimli bir çalışma gerçekleştiren Eroğlu, 31 ilde 77 farklı ilçeye de giderek buralarda program yaptı. Çok sayıda beldeye de giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 4 aylık zaman zarfında on binlerce kilometre katetti" denildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, programları sırasında başta DSİ Genel Müdürlüğü olmak üzere Bakanlığına bağlı diğer birimlerin inşa ettiği veya inşa edeceği çok sayıda tesisin açılış ve temel atma merasimlerini gerçekleştirdi. İçme suyundan sulamaya, enerjiden taşkın korumaya, ağaçlandırmadan ormancılık çalışmalarına kadar pek çok alanda yapılan bu yatırımların bedeli ise 5 milyar 156 milyon lirayı buluyor."

377 TESİSİN AÇILIŞ VE TEMEL ATMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılan tesislerle ilgili ise, "Kısa zamanda açılışları ve temel atmaları gerçekleştirilen ülkemizin hasretle beklediği bu tesislerin 168 adeti açıldı, 209'unun ise temeli atıldı. Açılışı yapılan ve temeli atılan toplam 377 tesis ile 1 milyon 245 bin 507 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, bazı şehirlerimize ve yerleşim yerlerine yılda 1 milyar 452 milyon m3 içme suyu temin edilecek. Yılda 138,6 milyon kiloWatt saat elektrik enerjisi üretilecek, 210 meskun mahal ile 86 bin 323 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca bu tesisler ile pek çok ormancılık ve ağaçlandırma faaliyetleri hayata geçirilmiş olacak" denildi.

İSTANBUL, HATAY, ANTALYA VE AYDIN'IN UZUN VADELİ İÇME SULARI GARANTİ ALTINDA

Temeli atılan tesisler ile bazı illerin uzun vadeli içme sularının garanti altına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Tesislerin en önemlilerinden biri olan ve 6 Mart tarihinde temeli atılan, 214 milyon TL yatırım bedelli Melen Barajı ile İstanbul'un içme suyu ihtiyacı tamamen sigorta altına alınacak. Melen Barajı devreye girdiğinde şehrin 2071 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak ve İstanbul'a yılda 1 milyar 77 milyon m3 içme suyu verilecek. İçme suyu sektöründe temeli atılan tesisler arasında Hatay'ın içme suyu problemini kökünden çözecek olan içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi de yer alıyor. Bu tesisler hayata geçtiğinde şehre yılda 35 milyon m3 içme suyu sağlanacak. Bu 4 aylık sürede Antalya ve Alanya'nın içme suyu ihtiyacını 2045 yılına kadar sağlayacak olan Küçük Aksu Barajı, Antalya İçme Suyu 2. Merhale Projesi Karacaören 2 Barajı isale hattı, Alanya İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Alanya İçme Suyu isale hattının da temelleri 1 Mart'ta atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun açılışını yaptığı ve temelini attığı tesislerin bir başka önemli faydası da sulamadır. Bir tarım ülkesi olarak sulamanın hayati önem taşıdığı ülkemizde açılışı yapılan ve temeli atılan tesislerle toplam 1 milyon 245 bin dekar arazi suya kavuşacak, böylece çiftçiler için önemli ölçüde gelir artışı sağlanacak."

DÜNYANIN 5. BÜYÜK SULAMA TÜNELİ OLAN SURUÇ TÜNELİ AÇILDI

Açılışı yapılan diğer tesislerle ilgili olarak ise, "Açılışı yapılan tesisler arasında yer alan ve GAP'ın kilit projelerinden olan, 17 bin 185 metre uzunluğunda, 7 metre çapındaki Suruç Tüneli'nin açılışı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İçerisinden TIR geçebilen ve yaklaşık 2 milyar yatırım bedelli tünel ile Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 m3 su akacak ve Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi sulanacak. Temeli atılan barajlardan İstanbul Melen, Mersin Sorgun ve Antalya Küçük Aksu Barajları aynı zamanda enerji maksatlı barajlar olup, bu barajlardan yılda toplam 138,6 milyon kiloWatt saat elektrik enerjisi üretilecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun on binlerce kilometre yol katederek son 4 ayda açılışını yaptığı ve temelini attığı tesislerle toplam 210 adet yerleşim yeri ve 86 bin 323 dekar zirai arazi de taşkın zararlarından korunacak" ifadeleri yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu 4 Ayda 31 İldeki 58 Programda Halkla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement