Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Ağustos ayı toplantıları, bugün gerçekleşen birinci bileşim ile başladı.

11.08.2016 16:55  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Ağustos ayı toplantısının birinci bileşiminde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı'nda yapılan değişiklik ile tarım yatırımlarının önünün açıldığını söyledi. Meclis toplantısında Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da kırmızı dipli mum ile Geleneksel Kurtdere Güreşlerine davet ettiği Başkan Uğur'a, 'Balıkesir Yatırım Başpehlivanı Ahmet Edip Uğur' şeklinde hitap ederek kıspet hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, yoklamanın ardından Başkan Uğur, 15 Temmuz darbe girişimi ilgili bir konuşma yaparak, Balıkesir'in 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı'nda yapılan değişiklikler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

UĞUR: "BALIKESİR'DE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK"

Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir değerlendirme yaparak başlayan Başkan Uğur, darbe kalkışmasının milletin karşı darbesi ile önlendiğini belirtti. Bu süreçte Balıkesir'deki ilçe belediyelerinin de ortak tavır sergilediğini ifade eden Başkan Uğur, "Bu sürece karşı bütün belediyelerimizin de bir tavır alması çok olumlu bir tepki ortaya çıkarmıştır. Yine İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingimize tüm siyasi parti liderlerinin katıldığını gördük. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli da bu mitinge katıldılar. Bu miting ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu geliştiren, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin darbeye karşı olduğunu gösteren bir tablo oluşturdu. Tabi bu mitinge 5 milyon kişinin katılması, Türkiye'deki 81 ilde 25 milyona yakın insanımızın bu mitinglerde yer alması, Balıkesir'de Pazar günü yaptığımız mitinge de 60 binin üzerinde Balıkesirlinin bu mitinge iştirak ettiğini gördük. Bunun için hemşerilerimize, siyasi partilerimizin il başkanlarına, belediye başkanlarına, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizde Balıkesir'in birlik ve beraberlik içinde olduğunu gördük" diye konuştu.

UĞUR: "PARALEL YAPI DEVLETTEN AYIKLANACAK"

FETÖ terör örgütünün devlet içindeki yapılanmalarına yönelik operasyon ve ayıklama harekatının devam ettiğini söyleyen Başkan Uğur, "Bu süreç devam ediyor. Olağanüstü hal devam ediyor. Bu süreçte devletimiz ve Balıkesir'de Balıkesir Valiliği bu paralel yapılanmayla ilgili çalışmalar yapılıyor. Mutlaka bütün belediyelerimizde bu çalışmaları yapıyor. İnşallah hem devletin içerisinden, hem belediyelerden varsa bu paralel yapı ile irtibatı olanların hepsi ayıklanacak. İnşallah önümüzde daha aydınlık ve güzel bir Türkiye olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKAN UĞUR: "BALIKESİR'DE TARIM YATIRIMLARININ ÖNÜ AÇILDI"

Meclis toplantısında Balıkesir'in 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı'nda yapılan değişiklikler ile ilgili bilgi veren Başkan Uğur şöyle konuştu:

"Çevre Şehircilik Bakanlığı Balıkesir'in 1/100.000'lik planlarını onaylarken, bir plan notu koymuştu. Bizim hayvancılık ile ilgili yapacağımız yatırımlarda arazi büyüklüğünün yüzde 5'ini geçemez diye bir madde var. Yani yüzde 5'ten daha büyük bir alanda hayvancılık yatırımı, biyogaz ünitesi yapamıyorsunuz. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar neticelendi. Tabi Büyükşehir olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde en son askıdan indi ve kabul edildi. Bundan sonra hayvancılık ile ilgili yapılacak yatırımlar Tarım İl Müdürlüğü ile yapılacak. Eski sisteme aynen dönülüyor. Artık yüzde 5 değil, Tarım İl Müdürlüğü yüzde 40'ta verebilir. Bu şekle geldi. Tabi ki yatırımı bekleyen birçok kredisini almış kişi ve kooperatiflerde vardı. Hepsinin önü açılmış oldu. Balıkesir için çok uğraştık ve bu işi başarmış olduk".

KURTDERE 76 BAŞPEHLİVAN İLE LİDER

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu yıl 36.sı düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Güreşlerine davet etti. Güreşlerin 12 Ağustos günü Balıkesir merkezde kortej yürüyüşü ile başlayacağını ve güreşlerin Pazar günü Kurtdere Mahallesi'nde düzenleneceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Cumartesi günü yurtdışı ve şehirdışından gelen çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyeleri var, onlara Ayvalık turu yaptıracağız. Orada zeytinyağı fabrikasını ziyaret ettirerek, yat turu ile Ayvalık turu yaptıracağız. Pazar günü de güreşlerimiz 9'da başlıyor. Türkiye'de en çok başpehlivanın katıldığı güreş organizasyonu olacak. Çünkü toplam 76 başpehlivan güreşecek. Son 4 yıldır Kırkpınar'da 66'yı geçmedi. Biz Kurtdere güreşleri siyaset üstü olsun diye uğraşıyoruz. Bu konuda tüm belediye başkanlarımız da bize destek veriyorlar. Bize katılarak da destek versin istiyoruz" dedi.

"BALIKESİR YATIRIM BAŞPEHLİVANI AHMET EDİP UĞUR"

Bakan Yılmaz konuşması ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a kırmızı dipli mum vererek güreşlere davet etti. Yılmaz ayrıca Başkan Uğur'a 'Balıkesir Yatırım Başpehlivanı Ahmet Edip Uğur' şeklinde hitap ederek, kıspet hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement