Başbakan Erdoğan: Paralel Yapı Operasyonundan Geri Adım Atılmayacak - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Paralel Yapı Operasyonundan Geri Adım Atılmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir.

28.07.2014 10:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehdidi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı.

Başbakan Erdoğan, namaz sonrasında cami avlusunu dolduran vatandaşlarla bayramlaştı. Fatih Camisi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni de ziyaret eden Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehdidi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır" dedi.

-BAĞIMSIZ DİYE SÖYLENEN BAĞIMLI MİLLETVEKİLLERİ-

Bazı milletvekillerinin gözaltına alınan polislerle adliyede görüşmesine ve fotoğraf çektirmesine tepki gösteren Erdoğan, paralel yapı ile ilgilerinin olmadığını açıklayanların alakalarının ortaya çıktığını ifade etti. Yasalar dinlenmeden adliye içinde zanlılarla poz verilmesinin ve fotoğraf çektirilmesinin suç olduğunu belirten Erdoğan, Anayasa'nın "mahkemelerin bağımsızlığı" başlığını taşıyan 138. Maddesine atıfta bulundu. Söz konusu maddenin net olduğunu ifade eden Erdoğan, bir kimsenin hangi sıfatı olursa olsun yargı mensuplarını baskı altına alamayacağını kaydetti. Erdoğan, "Şu anda oradaki zanlıların bir çoğunun elinde cep telefonlarını olduğu haberini aldım. Bununla ilgili Adalet Bakanıma gerekenleri söyledim. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Böyle bir şey olabilir mi, olamaz. Daha önce mafyanın, çetelerin telefonları olduğunu biliriz de paralel güvenliğin elinde telefonların olması kendi yazarlarının, çizerlerinin aynı şekilde, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerinin buralara gidip poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması bakımından çok önemli. Bunlarda herhalde dosyaların içinde yer alacaktır" diye konuştu.

-ATILMASI GEREKEN SON ADIM NOKTASINDA SABIRLIYIZ-

Başbakan Erdoğan, Musul'da alıkonulan konsolosluk görevlilerine ilişkin, an be an orayla ilgili takibin devam ettiğini belirterek, "Ancak biz, oradaki bu kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek, bunu devam ettiriyoruz. Eğer bu hassasiyetleri kaybedersek, bu kardeşlerimizin başına herhangi bir şey gelebilir. Hassasiyetimiz ondandır, gecikme ondandır. Atılması gereken son adım noktasında sabırlıyız" dedi.

-İSRAİL SÜREKLİ DAVA DEĞİŞTİRİYOR-

Ramazan Bayramında büyük bir hüzün yaşandığını ifade eden Erdoğan, Filistin'de, Gazze'de Suriye'de, Irak'ta, Libya'da Arakan'da ve Myanmar'da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Müslümanların kanının akıtıldığını kaydeden Erdoğan, bu durumun hüznün önemli bir nedeni olduğunu vurguladı. İsrail'in ateşkes açıklamasına yönelik sürekli hava değiştirdiğini Hamas'ın da Telaviv'in açıklamalarına inanmadığını kaydeden Erdoğan, ateşkesin ilan edilmesinin ardından İsrail'in saldırılarına devam ettiğini vurguladı. Kendisinin "bir hafta geçici ateşkes ilan edilsin sadece oraya bir şart konulsun, ilk etapta görüşmeler devam ederken, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması olsun" önerisi getirdiğini, önce bu teklife olumlu yaklaşıldığını anlatan Erdoğan, "Sonradan "24 saat, 24, 24, 24, olarak devam ettirelim' diye bir haber geldi. Dışişleri bakanım son 3 gündür Doha'daydı, oradan Paris'e geçti, görüşmelere devam ettiler. Onun öncesinde MİT Müsteşarı oralardaydı, o da 3-5 gün çalışmalara iştirak etti. Sürekli olarak irtibat halindeyiz, görüşüyoruz İnşallah birkaç gün içinde bu ateşkes sağlıklı bir şekilde sağlanır, ölümler son bulur" dedi.

-TÜRKMENLERE STRATEJİK KONULARDA DA DESTEK VERİYORUZ-

Bir gazetecinin " Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 3 asker PKK tarafından şehit edildi" demesi üzerine Erdoğan, saldırıyı PKK'nın değil PYD'nin yaptığını belirtti. Erdoğan, "Kuzey Suriye'de şu anda PYD ile IŞİD arasında yapılan bir mücadele var. Bu mücadele içerisinde Türkiye'ye sızma gayreti içerisinde olanların askerlerimize karşı saldırısı oldu, bizden 3 şehit olurken karşı taraftan da 6 tane teröristi etkisiz hale getirildi" dedi.

Türkmenlerin durumunun anımsatılması üzerine ise Başbakan Erdoğan, Suriye ve Irak'ta bulunan Türkmenlere insani yardımların ulaştırıldığını ve yardımların devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, "Irak'taki Türkmenlerin hemen hemen ihtiyaçlarını tamamına yakınını biz karşılıyoruz, sadece gıda ilaç değil, bunun dışında stratejik konularda da desteğimizi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Suriye'nin Kuzeyi'nde yaşayan Türkmen kardeşlerimize yönelik çok daha farklı çalışmalarımız var.

Gıda, ilaç ya da bazı kendilerini özel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik de adımlarımızı atıyoruz orada da bunları atmaya devam edeceğiz" diye konuştu

-BU BAYRAM TATİL BAYRAMI DEĞİL-

Bayramda tatil yapıp yapmayacağına sorulması üzerine Erdoğan, Ramazan Bayramının tatil bayramı olmadığını ifade ederek, yakınlarını ve büyüklerini ziyaret edeceğini belirtti. Bugün saat 18.00'de AK Parti teşkilatıyla Haliç Kongre Merkezi'nde biraraya geleceğini söyleyen Erdoğan, "Bayram içinde de ekibimle kolektif akıl olarak da biraya geleceğiz, değerlendirmelerimizi yapacağız. Bayram sonrası program daha da yoğunlaşacak. Artık işin finiş denilebilecek o son anlarına, final anlarına geliyoruz finali de iyi yapmamız lazım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki haftalık bir süre kaldığını anımsatan Erdoğan, halkın ilk defa kendi oylarıyla, kendi başkanını seçtiği bir seçimin yaşanacağını ifade etti. Erdoğan, "Bu seçimin milletimiz için ülkemiz için bir sıçramaya, bir uçuşa, adeta milat olmasını diliyorum. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir kabine, seçilmiş bir parlamento el ele dayanışma içinde inanıyorum ki geleceğin Türkiye'sini çok daha farklı bir Türkiye'sini hazırlayacaklardır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimlerde yüzde 60 oy alacağını söylediğinin anımsatılması üzerine Erdoğan, "İnanıyor musunuz? Sizin kamuoyu araştırmalarınız yok mu? Ben de size soruyorum. Siz bunları yakından takip ediyor, biliyorsunuz. Bunların hepsi 10 Ağustos akşamı görürüz" demekle yetindi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Paralel Yapı Operasyonundan Geri Adım Atılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement