Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Saldırılar Seçime, Sandığa Dönük Provokasyondur - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Saldırılar Seçime, Sandığa Dönük Provokasyondur

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Saldırılar Seçime, Sandığa Dönük Provokasyondur

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör saldırıları seçime dönük bir provokasyondur.

19.10.2015 15:36

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör saldırıları seçime dönük bir provokasyondur. Sandığa dönük bir provokasyondur. O zaman bizim siyasete güç vermemiz gerekir. Birileri seçime gölge düşürmek istiyorsa, etki altına almak istiyorsa tekrar siyasete güç vermek gerekir" dedi.

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan Metristepe Kültür Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı AK Partili Selim Yağcı, AK Parti Milletvekili Halil Erdemir, Bozüyük Belediye Başkanı AK Partili Fatih Bakıcı ile çok sayıda kişi katıldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin son haftalarda sıkıntılı günler yaşadığını belirtti. Akdoğan şöyle devam etti:

"Terör olaylarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, şehitlerimize Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Acımızı paylaşacağız. Acılar paylaştıkça azalır. Eğer bir saldırı bir ülkeye yapıldıysa ona karşı olması gereken bunu topyekun göğüslemektir. Millet olarak hep birlikte göğüslemektir, bu acıyı paylaşmaktır. Bizler de elbette bu taziye günlerde bu acıyı paylaşacağız. Sizlerle paylaşıyoruz. Ama ondan sonra da hayatın normal akışına dönmesi önemlidir. Terör örgütleri hayatı esir almak isterler. Ülkelere yön vermek isterler, rota çizmek isterler. Hayatı felç etmek isterler. İşte bu oyuna gelmemek gerekir. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmemek için hayatı normalleştirmek, rutin akışına geri dönmek önem taşır. Bu önümüzdeki süreçte de bunu yaşamalıyız."

SİYASETE GÜÇ VERMEMİZ GEREKİR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör saldırılarının sandığa dönük provokasyon olduğunu söyledi. Akdoğan, "Bu saldırı seçime dönük bir provokasyondur. Sandığa dönük bir provokasyondur. O zaman bizim siyasete güç vermemiz gerekir. Birileri seçime gölge düşürmek istiyorsa, etki altına almak istiyorsa tekrar siyasete güç vermek gerekir. Türkiye de siyaseti baskılamak için hep terörü araç olarak kullandılar. Sivil siyaseti etkisiz kılmak için zayıflatmak için terör bir alet oldu. Biz 13 yıllık iktidarımızda bunu zayıflatmaya çalıştık. Karanlık odaklarını zayıflatarak siyaseti güçlendirelim istedik ve bunda başarılıda olduk" diye konuştu.

O BÖLGEDE OTORİTE YOK, DEVLET YOK

Suriye ve Irak'ın olduğu bölgenin adeta bataklık olduğunu ifade eden Akdoğan, "Terör örgütlerin cirit attığı, iç savaşın yaşandığı bir bölge. Bizim bin 300 kilometre Irak, Suriye sınırımız var. O bölgede otorite yok. Devlet yok. Bunun bütün bölgeye olumsuz etkileri var. Biz dedik ki vatandaşlarımız bunu hissetmesin, olumsuzluk yaşamasın, hayatlarına kötü bir etkisi olmasın, hem bölgemizde çok büyük çalkantı var, hem küresel bir kriz var. Yunanistan'ın neler yaşadığını gördük. Bu kadar olumsuzluk içerisinde kaç yıldır Türkiye onlar küçülürken büyüyor" dedi.

ÖRGÜT SIKIŞTI

Terör örgütüne karşı Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunun yapıldığını söyleyen Yalçın Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kuzey Irak'ta terör örgütünün ne kadar yeri varsa yok ediyor. Mühimmat depoları, lojistik binaları ne varsa hepsi yerle bir ediliyor. Türkiye içerisinde kırsalda şehir merkezlerinde ne kadar yapılandırması varsa onlar kaldırılıyor. Örgütün stratejisi çöktü. Özerklik dedi çöktü. Bu yüzden örgüt sıkıştı. Eylemsizlik ilan ediyor. Tam bir kandırmaca. Eylem yapın ama yüzünüzü kapatın. PKK'lı olduğunuz anlaşılmasın. Böyle bir şey yok. Sonuna kadar bu mücadele devam edecek. Etkili bir şekilde devam edecek. Kararlı bir şekilde devam edecek. Vatandaşımızın hakkını ve hukukunu korumak için onu örgütün zulmünden kurtarmak için bu mücadele devam edecek. 90'lı yıllardaki gibi değil, hak ve hukuku korumak için, milleti kucaklayarak, ona hizmet ederek, yatırım yaparak devam edecek. Örgütün niye bu stratejileri çöktü? Çünkü halk destek olmuyor. Halk görüyor. Zorla yolunu kim kesiyor görüyor. Çocuğunu kim kaçırıyor, görüyor. Bir tarafta hizmet eden devlet var, diğer tarafta tehdit eden örgüt var. Yüksekova'ya kaç yıldır havaalanı yapmak için uğraşıyoruz. İş makinalarını yakıyorlar. Yani yatırım yapmak için uğraşan bir devlet var. Bunu engellemeye çalışan bir örgüt var. Vatandaş bunu görüyor. 13 yılda hizmet eden, kucaklayan bir devlet var. Ama zulüm eden tahdit eden bir örgüt var. Biz bunları yapmasaydık. Hizmetleri, yatırımları, reformları yapmasaydık, bunlardan geri dursaydık, bu olaylar olduğunda halkı sokağa dökme konusunda başarılı olabilirlerdi. Halk bugün devletin yanında duruyor."

- Bilecik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Saldırılar Seçime, Sandığa Dönük Provokasyondur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement