Batman Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinde Samimiyet Gerek - Son Dakika
Güncel

Batman Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinde Samimiyet Gerek

Batman Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinde Samimiyet Gerek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi rekortmenlerine ödül vermek üzere geldiği Batman'da yaptığı konuşmada, hükümet olarak çözüm sürecinde siyaseten güçlü bir irade ortaya koyduklarını belirterek, "Madem bir çözüm süreci var. O zaman şehirlerde dağlarda eli silahlı adamların işi ne? Çözüm süreci samimiyet ister, samimiyet" dedi.

29.11.2014 20:48

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi rekortmenlerine ödül vermek üzere geldiği Batman'da yaptığı konuşmada, hükümet olarak çözüm sürecinde siyaseten güçlü bir irade ortaya koyduklarını belirterek, "Madem bir çözüm süreci var. O zaman şehirlerde dağlarda eli silahlı adamların işi ne? Çözüm süreci samimiyet ister, samimiyet" dedi.

Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen törende vergi rekortmenlerine ödül veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecini değerlendiren Maliye Bakanı Şimşek, "Çok karmaşık olan etnik Kürt meselesi, kalıcı bir şekilde, kardeşlik hukuku içerisinde, hak ve özgürlükler ekseninde, büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu yaz Meclis tatile girmeden çözüm sürecinin yasal altyapısı çıkartıldı. Bu çok önemli adımdı. Çözüm süreci samimiyet ister, samimiyet. Madem çözüm süreci var, o zaman şehirlerde, dağlarda eli silahlı adamların ne işi var? Bu da samimiyet gerektiriyor. Samimiyet tesisinde bunlar sınıfta kaldı. İnşallah önümüzdeki dönümde bu samimiyet konusunda bir irade ortaya konulur" dedi.

Türkiye'de bütün etnik farklılıkları bir zenginlik olarak gördüklerini ifade eden Bakan Şimşek, "Türkiye'deki bütün etnik farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz ve sorunlarımızı kardeşlik hukuku içerisinde daha çok demokrasi daha çok temel hak ve özgürlükler ekseninde çözerek, Ortadoğu coğrafyasına örnek olacağız. Bir anlamda Ortadoğu'ya ilham kaynağı olacağız. Bu karmaşık sorunları çözen maalesef başka bir ülke yoktur. Daha çok baskı ile çözüyorlar. Suriye ve Irak'taki durum bu değil mi? Bunları başaramadılar, onun için Türkiye bu noktada önemli bir süreç içerisinde ve bu süreç güçlü bir siyasi irade gerektiriyorsa en alasını ortaya koyuyor. Birçok adım atıldı, atılmaya devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

Ak Partinin iktidara gelmesiyle bir çok tabunun yıkıldığını belirten Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Daha yapılacak çok şey vardır. Demokratik standartları daha da iyileştirmemiz lazım. Daha kat edeceğimiz çok şey var. Bu süreçte herkes samimiyet testinden geçiyor. Bu samimiyet testi maalesef öbür ayakta arzulanan seviyede gerçekleşmedi. STK'lar aynı güçlü sesle şiddete karşı da iradelerini ortaya koymalılar."

Enflasyonu da değerlendiren Bakan Şimşek, "Türkiye'de rekabet gücünü arttıracak önemli bir reform pakete devreye sokmak için seçimi beklemeyeceğiz. Türkiye'de rekabet gücünü yükseltecek çok önemli bir reform programını programladık. Bunu uygulamak için de hiçbir seçimi beklemeyeceğiz. Bu seçimden önce peyder pey uygulanıyor zaten. Bir çok adım atılıyor, atılacak. Tabii ki bir ilerleme raporu şeklinde takip edeceğiz" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, törende yaptığı konuşmada, Batman'da ekonomideki olumlu göstergelerin birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade ederek, "Birlik ve beraberlik olursa bereketli de olur. Batman'da çok güzel birliktelik ruhu var. Tarım, sanayi, turizm ve başka yerde bulunmayan petrol var. Allah'ın verdiği her türlü zenginlik Batman'da var. Bunun için de 5 vakit namaz yetmez, şükür namazı da kılmanız gerekir. Turizmde Allah müthiş fırsat vermiş sizlere. Ilısu barajı tamamlanınca Hasankeyf'e deniz gelecek. Bizim Kayseri'ye gelmedi ama Batman'a deniz geliyor" diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Mehmet Şimşek'in programı dışında Batman Belediyesi, Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odasını da ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinde Samimiyet Gerek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement