Batman Valisinden 'Dünya Çocuk Hakları' Mesajı - Son Dakika
Yerel

Batman Valisinden 'Dünya Çocuk Hakları' Mesajı

Batman Valisinden \'Dünya Çocuk Hakları\' Mesajı

Batman Valisi Azmi Çelik, 20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları' günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

20.11.2015 06:59

Vali Çelik, çocukları unutmadı

Batman Valisi Azmi Çelik, 'Dünya Çocuk Hakları' ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Çocukların, geleceğin teminatı olduğunu belirten Vali Çelik, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımızın haklarını koruyarak onlara daha güzel bir dünya sunduğumuzda geleceğimizi de teminat altına almış oluruz" dedi. sosyal devlet ilkesi gereği çocukların eğitim, sağlık ve yaşam haklarının sağlanmasının gerekliliğine vurgu yapan Çelik, "Çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması milletimizin varlığının en büyük güvencesidir. Onları korumak, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit koşullarda eğitmek yüksek insani değerlerimizin bir gereğidir. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi ise bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.

AİLELERE DE MESAJ VERDİ

Çocukların daha iyi bir geleceğe kavuşmaları için devletin yanında ailelerin de önemli bir sorumluluk sahibi olduğunu belirten Vali Azmi Çelik, mesajında ailelere de seslendi.

Çelik, "Tüm haklarını sonuna kadar kullanabilen ve iyi şartlarda hayatını sürdüren çocuklarımızın yanında, sokaklarda yaşayan, toplumsal olaylara karışan ve zararlı alışkanlıklar edinen çocuklarımız da bulunmaktadır. Çocuklarımızın bu ortamlardan çıkarılarak topluma kazandırılmasında, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinde hepimizin ortak sorumluluğu olduğu kadar ailelerin de sorumluluğu bulunmaktadır. Bu düşüncelerle çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, onları sevgiyle kucaklıyorum" ifadelerini kulandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Valisinden 'Dünya Çocuk Hakları' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement