Bayram Da Onların Sokak Da Onların - Son Dakika
Güncel

Bayram Da Onların Sokak Da Onların

Esenler Belediyesi'nin çocuklara armağan ettiği dünyanın ilk Çocuk Sokağı'nda, yine çocuklara armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı bi'dünya çocukla kutlandı.

23.04.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yalnız bırakmadığı çocuklar, gönüllerince eğlendiler.

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Esenlerli çocuklar ile 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali için Esenler'e gelen tarihi İpek Yolu'nun güzergâhında bulunan Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye'den bi'dünya çocuğu dünyanın ilk Çocuk Sokağı'nda buluşturdu.

ÇOCUK SOKAĞI'NDA ÇOCUK BAYRAMI

Çocuk Sokağı'ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına yüzlerce Esenlerli çocuk anneleriyle birlikte katıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, çocukları bu anlamlı günde yalnız bırakmadı. Başkan Göksu, hem çocuklarla hem de minik kardeşleriyle birlikte 23 Nisan'ı kutlayan Esenler'in mihmandar gençleriyle objektiflere poz verdi. Çocukların bayramlarını kutlayan Başkan Göksu, 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Esenler'e gelen tarihi İpek Yolu'nun çocuklarının kutlamalara renk kattığını söyledi.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

İpek Yolu çocuklarının yöresel halk danslarını sergilediği etkinlikte dünyanın çocuğu, dünyanın tek çocuk bayramını gönüllerince eğlenerek doyasıya kutladılar. Çeşitli gösteriler yapan çocuklar, anneleriyle birlikte kukla yapımı etkinliğine de katıldılar.

23 Nisan kutlamalarında Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci kulüpleri de yer aldı. Marmara Üniversitesi Benlenme ve Diyebetik Bölümü öğrencileri, "Beslenme Şenliği"nde annelere meyvelerle sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdiler. Şenlikte Esenlerli çocuklar ve İpek Yolu'nun çocukları, "Meyveli Sek Sek", "Akıllı Tabağım", "Meyvelerle Sessiz Sinema" oyunlarını birlikte oynadılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayram Da Onların Sokak Da Onların - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement