BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Günlük makamlar için yasal olmayan uygulamalardan vazgeçin” dedi.

24.01.2015 17:03

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Günlük makamlar için yasal olmayan uygulamalardan vazgeçin" dedi.

Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında, divan üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeleri, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri, il başkanlarının katıldığı 'Genel İstişare' toplantısı Haymana da bir otelde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BBP lideri Destici, "2 gün boyunca Haymana ilçesinde Genel İstişare Toplantımızı gerçekleştireceğiz. Burada hem sizler ile birlikte Türkiye ve dünya gündemini konuşacağız. Ülkemizin içinden geçtiği zor şartları ve kritik günleri ele alacağız. Parti içerisindeki gündemi değerlendireceğiz. Genel seçimleri istişare edeceğiz. Ama onunla birlikte seçimlerden daha önemli olan süreçler var. Bütün bunları sizlerle istişare edeceğiz" dedi.

"MÜZAKERE VE PAZARLIK ARKADAŞLARI"

Cizre'de yaşanan olayları değerlendiren Destici, "Kim ne derse desin Cizre de yaşanan olayların iki tane müsebbibi var. Birincisi AKP iktidarı ve onun bürokratları, ikincisi ise PKK ve KCK'dır. Siz kimseyi kandıramazsınız, aldatamazsınız. Cizre'deki olayların uygulayıcısı PKK ve KCK'dır. 21 yüzyılın eşkıya sürüleridir. Buna göz yumanlarda müdahale etmeyenlerde onların müzakere ve pazarlık arkadaşlarıdır. Çözüm ortaklarıdır" İfadelerini kullandı.

Cizre de yaşananların hepsini en ince ayrıntısına kadar bildiklerini ifade eden Destici, "Devleti yönetenlere bu olay ile ilgili bir soru soruyorum? Son bir yılda Güneydoğuda 1 milyon 800 bin nüfus eksilmesi oldu. Yapılan araştırmalarda bunlar ülkemizin çeşitli illerine gitmemişler. Bunlar yapılan araştırmalar neticesinde Kuzey Suriye de bulundular. Orada Arap ve Türkmenlerin boşalttığı yerlere yerleştirilmişler. Orayı bir PKK devleti yapmak için alt yapı hazırlanmış. Onlara toprak, iş ve bürokrasilerde iş ve makam vaat etmişler. Ama karşılarına hiç beklemedikleri başka bir terör örgütü IŞİD çıkmış. Bunların bir kısmı beklediklerini bulamayınca tekrar geriye dönmüşler. Bir anda 100 bin olan Cizre nüfusu 200 bine çıkmış. Köylerden ve mezralardan götürülenler köylerine ve mezralarına dönmemişler. Cizre de olan, yaşanan hadiselerin diğer bir başka tarafı da bu' diye konuştu.

"PKK eşittir PYD diyenler sizin bu nüfus aktarımından haberiniz var mı yok mu?" diyen Destici, "Yoksa Amerika ziyaretinde 'Koridoru açın, peşmerge adı altında PKK'lıları Ayn'el Araba, Kobaniye gönderin' diyenler bu talimatı da size verdi, sizde buna göz mü yumdunuz? Bunu büyük Türk Milleti adına soruyorum ve cevabını bekliyorum" dedi.

GÜNLÜK MAKAMLAR İÇİN YASAL OLMAYAN UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN

Cizre konusunda bölgedeki bürokratlara seslenen Destici, "Asla ve asla yasal olmayan, hukuki olmayan emirleri yerine getirmeyin, yasa ve kanun dışına çıkmayın. Siyasetçilere hiçbir şey olmaz. Gün gelir, vali kardeşim, kaymakam kardeşim, emniyet müdürü kardeşim, onlara bir şey olmaz. Siyasetçiler Meclis'te kendi yandaşlarının oylarıyla aklanırlar ama siz bunun altında kalırsınız. Onun için günlük makamlar için asla yasal olmayan, Türk milletinin aleyhine olan bu devleti bölecek, milleti ayrıştıracak uygulamalardan vazgeçin. Teröristlere ve terör hadiselerine seyirci kalmayın. Bulunduğunuz şehirlerin, ilçelerin güvenliğini sağlayın" dedi.

Destici, "Bölücülerin eş başkanı 'Kandile çıkmazsak müzakere taslağını açıklarız' diyor. Hemen ülkeyi yönetenlerden cevap geliyor. Cevap yiğit bir şekilde değil. 'Açıkla kardeşim. Bizim milletimizden gizleyeceğimiz, saklayacağımız hiç bir şey yok. Biz yaptığımızın arkasındayız diyen mert bir ses çıkmıyor. Cesur, doğru bir duruş ortaya konmuyor. Ne deniyor, 'Sen kimden talimat aldın. Sen Apo'yu itibarsızlaştırmaya mı çalışıyorsun?' Bir diğeri de çıkıp diyor ki; 'Kandil'e nanik yapmayın' Kardeşim, siz Türk milletine nanik yapmayın ya. Siz millete nanik yapıyorsunuz utanmaz herifler. Siz bırakın itibarını, devletin, milletin itibarını düşünün. Bu millet size bebek katilinin itibarini düşünün diye makam vermedi" dedi.

13 KERE DE TEK BAŞINA İKTİDARA GELSELER DEMOKRATİK ANAYASA YAPMAZLAR

AKP'nin millete verdikleri hiç bir sözü yerine getirmediğini ve seçim yaklaşınca tekrar yeni anayasa sözü verdiklerini söyleyen Destici, "Şimdide yeni anayasa sözü verdiler. Bu AKP değil 3 kere 13 kerede tek başına tekrar iktidar olsa yeni sivil bir demokratik anayasa yapmaz. Ancak kendilerini iktidarda tutacak kendi yandaşlarını zenginleştirecek ne kadar düzenleme varsa onu yaparlar. ve bunu yaparken de kullanabildikleri tüm kesimleri kullanırlar daha sonra da düşman olarak ilan ederler. Son on yılda bunu gördük" dedi.

50 TRİLYONUN ÜZERİNDE KİME BORÇ VERİLDİ

Destici, önümüzdeki günlerde ekonomiyi tehlikeli günlerin, daha kritik günlerin beklediğini vurgulayarak, "Bankalarda batan paraların acısı 3-5 yıl sonra anca çıkar. Yürekleri yetiyorsa açıklasınlar kamu bankalarından son beş yılda eski para ile 50 trilyonun üzerine kime borç vermişler, hangi bankalardan verilmiş, hangi ipoteklerle verilmiş, bunları bir açıklasınlar. Türk milleti adına soruyorum. Açıklayın kardeşim. Bin lira borcu varsa bunu ödeyemiyor, adamın borcu bir anda 2 bin lira oldu. Devlet boğazına kadar borca batmış 650 milyar doların üstünde kamu, özel, iç, dış borçlar vatandaşta boğazına kadar borca batmış. Vatandaşın borcu 200 katrilyonu geçmiş vaziyette. Onlar iktidara geldiğinde vatandaşın borcu 17 katrilyondu" dedi.

CUMHURBAŞKANI AVRUPA'YA SÖZÜNÜ DİNLETEMİYOR

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Etiyopya ziyaretinde yaptığı konuşmada Türk okullarının kapatılması yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Destici, şunları söyledi: "Son gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde Türk dış politikası yıllardır kendi övgülerine mazhar olan kendilerinin kurdelelerini kesip açtıkları Türk okullarını kapattırma seyahatlerine dönüşmüş durumda. Türk politikasının bütün birinci önceliği bu. En çok ziyaret nereye yapılıyor diye bakıyorsunuz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Afrika ülkelerine yapılıyor. Neden? Acaba o devlet başkanlarına sözümüzü dinletebiliyor muyuz? Çünkü Avrupa'ya dinletemiyor, Orta Asya'ya dinletemiyor. Diğer coğrafyalara dinletemiyor. Acaba bu fakir ve yoksul, biraz örtülü ödenekten biraz devlet imkanlarından destek vereceğimiz Afrika ülkelerine sözümüzü geçire bilirmiyizin turlarına dönüşmüş durumda. Dış politikanın son hali bu. Birinci gündem maddesi Türk okullarını nasıl kapatırızın politikası haline dönüşmüş durumda. Halbuki bütün dünyaya gözümüzü gezdirdiğimizde maalesef dış politikada çok başarısız olduğumuz hatta en başarısız olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz."

SADDAM'IN ONLARCA MİLYAR DOLARI VARDI, NE OLDU?

Yakın tarihin ibretlik hadiselerle dolu olduğunu söyleyen Destici, "Saddam'ın onlarca milyar doları vardı Avrupa bankalarında, ne oldu? Hangi akıbetle karşı karşıya kaldı? Yemen kralının, Tunus devlet başkanının milyarlarca doları vardı Avrupa bankalarında, ne oldu sonra? Kaddafi, 200 milyar dolara yakın parası olduğu söyleniyordu. Bunlar size ibret olarak yetmiyor mu? Onun için biz herkesi adaletli, hakkaniyetli olmaya, devletin hazinesine el uzatmamaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Destici, eski 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesiyle ilgili şunları söyledi: "AK Parti milletvekili vicdanlarının seslerini dinliyorlar. Bir oylamada 30 vekil, bir oylamada 45 vekil, bir oylamada 50 vekil gönderilsinler oyu veriyor. Ama bu kararı veren milletvekilleri için şu anda bir fişleme ve cadı avı başlatılmış durumda. İktidar partisinin kabul edilemeyecek kötü bir huyu var. Kendi içinden bile olsa kendi aleyhinde bir kararın yanına durursa ya da söz söylerse anında paralelci ilan edilebiliyor". - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement