BBP Lideri Destici Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

BBP Lideri Destici Eskişehir'de

BBP Lideri Destici Eskişehir\'de

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'deki olaylarla ilgili, "Esad'ın PYD'ye yardım etmesinden doğal ne olabilir."

21.07.2013 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'deki olaylarla ilgili, "Esad'ın PYD'ye yardım etmesinden doğal ne olabilir. Biz Esad'a ne söyleyebiliriz ki? Biz kendi üzerimize düşeni doğru bir şekilde, tam bir şekilde yerine getirdik mi? Bizim Esad'dan önce kendimizi sorgulamamız lazım" dedi.

Eskişehir'de bir düğün salonunda düzenlenen partisinin il kongresine katılan Destici, yıllardan beri Suriye'nin PKK'ya sahip çıktığını öne sürerek, "Esad'ın PYD'ye yardım etmesinden doğal ne olabilir. Esad'ın PYD'ye yardım etmesi neden şaşırtıyor. Bunun babası da yıllarca PKK'ya sahip çıkmadı mı? Apo'yu topraklarında barındırmadı mı? Onun için bugün Esad'ın PYD'ye, PKK'nın bir koluna yardım ediyor olması sizi neden şaşırtıyor? Eğer bizim kendi hükümetimiz, kendi devletimiz PKK ile müzakere masasına oturmuşsa ve müzakerenin geldiğimiz neticesinde artık Cizre'de, Lice'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da PKK kendi güvenlik birimlerini oluşturmaya başlamışsa, orada askerimizle, polisimizle şehrin sokaklarında çatışmaya başlamışsa ve Güneydoğu Anadolu bölgemizi Kuzey Kürdistan ilan edip burada konferanslar yapmaya başlamışsa artık Diyarbakır'daki bütün gösterilerde burası Kürdistan gibi naralar atılırken, ne hükümetimizden ne devletimizden hiçbir ses çıkmıyorsa ve PYD'nin bugünlere gelmesi çok önce belliyken Türkiye hükümeti, Türkiye devleti buna hiçbir tedbir almamışsa o zaman bizim Esad'a söyleyecek ne sözümüz var? Biz Esad'a ne söyleyebiliriz ki? Biz kendi üzerimize düşeni doğru bir şekilde, tam bir şekilde yerine getirdik mi? Bizim Esad'dan önce kendimizi sorgulamamız lazım. Bizim Esad'dan önce kendimize, bizi yönetenlere dönüp bakmamız lazım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"4 PARÇANIN BİRLEŞMESİYLE BÜYÜK KÜRDİSTAN KURULACAK"

Destici, PKK'nın yolunu batılı ülkelerin belirlediğini iddia ederek, "Büyük Trük milletinin her bir ferdi kulaklarını iyi açsın ve dinlesin. PKK yolu dümdüz ve bu yol haritasını kendi entelektüelleriyle belirlemedi. Avrupa'da, Batı'da bunların akıl hocaları var. Bunlara akıl veren, yol gösteren, ellerine yol haritaları tutuşturan stratejik merkezleri var. Bunların gideceği yol şudur; önce Irak'ın Kuzeyi'nde Barzani önderliğinde fiili bir devlet kurdular. Şimdi Suriye'nin Kuzeyi'nde, bu Suriye'nin iç karışıklığından istifade ederek orada özerklik ilan edip, orada da devletleşecekler. Daha sonra sıra Türkiye'nin Kuzeyi'ne gelecek. Çünkü 2014 yerel seçimlerinden sonra orası fiili olarak özerkleşmiş olacak. Çünkü bu büyükşehir yasasıyla bunun hazırlığı yapıldı. İran'daki bir karışıklıkta da İran'dan bir parça alınacak ve nihayetinde de bu 4 parçanın birleşmesiyle büyük Kürdistan kurulacak" diye konuştu.

"CHP İLE AK PARTİ BİR KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE BİLE ANLAŞAMIYOR, NASIL ANAYASA YAPACAKLAR?"

Meclisteki 4 partinin yeni anayasayı yapmamak için uğraştıklarını aktaran Destici, şöyle devam etti:

"Millete taahhütleri neydi? Milleti bu cunta anayasasından kurtaracaklar, sivil, demokratik bir anayasaya kavuşturacaklardı. Yapabildiler mi? Yapamadılar. Yapabilecekler mi? Yapamayacaklar diyemiyorum, yapmayacaklar diyorum. Bundan iki sene önce mecliste anayasa uzlaşma komisyonu ben dedim ki; bu anayasa yapma değil, anayasa yapmama komisyonudur. Eğer siz 4 partiden eşit üye ve oybirliği kararı diyorsanız, zaten ben anayasa yapmayacağım diyorsunuz. Yahu CHP ile iktidar partisi AK Parti bırakın bir anayasayı, bir kılık kıyafet yönetmeliğinde bile anlaşamıyor. Nasıl anayasa yapacaklar? BDP'nin talepleri ortada; özerkliği, federasyonu kabul ediyorsanız, Türkçe'nin yanına ikinci bir dil, resmi dil, eğitim dilini kabul ediyorsanız, bütün PKK'lıları affetmeyi kabul ediyorsanız ve onların Güneydoğu Anadolu'yu Kürdistan yapmalarını kabul ediyorsanız, onlarla bir anayasa yapabilirsiniz. Anayasa'da Türk kelimesi bırakmayacaksanız yapabilirsiniz. Yeni anayasayı MHP ile AK Parti yapabilir. Ama onlar da taban menfaatinden, parti menfaatinden vazgeçemedikleri için maalesef yeni bir anayasaya bu milleti kavuşturamıyorlar. Bakın üzerinde uzlaştıkları 48 maddeyi bile meclise getirip geçiremiyorlar. Halbuki bu maddeler bizim Anadolu'da etten, püften diye tabir ettiğimiz maddelerdir. Çünkü şahsi ve parti menfaatlerini ülke menfaatlerinin önüne koyamıyorlar."

Destici, iktidar oldukları takdirde küçük yaştaki çocukları kaçırıp, tecavüz ederek öldüren sapıklar için ve 30 yıldır bu millete kan kusturan başta Apo olmak üzere PKK'lılara idam cezası getireceklerini de kaydetti.

DESTİCİ'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN 'KREDİ KARTI KULLANMAYIN' ÇAĞRISINA CEVAP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi kartı kullanmayın çağrısına da cevap veren Destici, "Başbakan işin kolayını bulmuş, diyor ki; 'Kredi kartı kullanmayın.' Yahu böyle bir cevap olabilir mi? Başbakan her şeyin kolayını bulmuş, borsaya para yatırma, kredi kartı kullanma, arabaya binme, benzin alma, eve ekmek götürme, su içme. Böyle bir şey olabilir mi? Bu sistemi siz kurdunuz. Siz iktidara geldiğinizde 11 milyon kredi kartı vardı, bugün bu rakam 54 milyona çıkmış. Siz iktidara geldiğinizde bu milletin borcu 20 milyar liraydı, şimdi 180 milyara çıkmış. Siz iktidara geldiğinizde dış borcumuz 130 milyardı, bugün 330 milyara gelmiş. Ekonomik durumumuz hiç iç açıcı değildir. Millet aldatılıyor ve kandırılıyor. Biz milletimizi siyasi edep çerçevesinde aydınlatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Destici, seçim sistemini de eleştirerek, yüzde 10 barajının ortadan kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından Destici, partiye yeni katılanlara rozet taktı.

Öte yandan kongre sonucunda tek liste olarak seçime giren Kadir Kılınçal BBP Eskişehir il başkanı oldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Lideri Destici Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement