BBP Yik Başkanı Öznur Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Yik Başkanı Öznur Açıklaması

BBP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, "HDP'li bakan ve milletvekillerinin, bilmem ne eş başkanlarının, huzur sağlanana kadar, mayınlar ve örgüt militanları temizlenene kadar Cizre'ye sokulmamaları doğru bir devlet kararıdır.

11.09.2015 17:04

BBP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, "HDP'li bakan ve milletvekillerinin, bilmem ne eş başkanlarının, huzur sağlanana kadar, mayınlar ve örgüt militanları temizlenene kadar Cizre'ye sokulmamaları doğru bir devlet kararıdır. Devlet, devlet olmanın gereğini artık yapmalıdır" ifadesini kullandı.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, " Hakkari, Şırnak, Diyarbakır hattında 'özerklik' ve 'kanton' hazırlıkları yapan, bölgeyi cehenneme çeviren, bölge halkına da silahlı şiddet uygulayan PKK'ya karşı, devletin operasyonlarının devam etmesi gerektiğini" belirterek, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda çok geç kalınması nedeniyle bazı il ve ilçelerde alan hakimiyetinin kaybedildiğini savundu.

Milletin, PKK'ya yönelik operasyonları desteklediğini ifade eden Öznur, şöyle devam etti:

"Cizre'de, Yüksekova'da, Şemdinli'de 'özerklik ilan ettim' diyen, her tarafa hendekler kazan, mayınlar döşeyen, devlete silah sıkan, vatan evlatlarını hain pusularda şehit eden, cani terör örgütüne operasyon yapmayıp ne yapacaktı? HDP ve onun yandaşlarının Cizre provokasyonu asla tutmaz. Bölge halkı, HDP/PKK'nın kirli yüzünü ve kirli emellerini biliyor. Kartel ve bölücü medya mensuplarını yanlarına alarak şov yapmaya kalkan HDP'li bakan ve milletvekillerinin, bilmem ne eş başkanlarının, huzur sağlanana kadar, mayınlar ve örgüt militanları temizlenene kadar Cizre'ye sokulmamaları doğru bir devlet kararıdır. Devlet, devlet olmanın gereğini artık yapmalıdır."

Devletin PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonların HDP'yi ve PKK'yı korkuttuğu görüşünü ifade eden Öznur, şu değerlendirmeleri yaptı:

"PKK, Cizre'yi pilot bölge seçmişti. 6 yıldır buraya yığınak yaptılar. Tüneller açtılar. Yüklü miktarda cephane stokladılar. HDP ve avaneleri tutuştu. KCK talimat verdi: 'Cizre'ye koşun. Bütün örgütsel çalışmalarımız toz duman oldu. Devleti engelleyin ve Cizre'ye girin.' Ama beyhude. Devlet, yıllar sonra, devlet gibi davranmanın gereğini yaptı. PKK ve onun şehir yapılanması YPG-H perişan oldu. HDP, Cizre planını açıkladı, 'İç savaş burada başlayacak. Cizre, Türkiye'nin Kobani'si olacak.' Böyle hain bir planı yapan paralel yapı KCK'ya bağlı olan HDP-DBP ve onların uzantıları, mutlaka kapatılmalı ve vatana ihanetten yargılanmalıdırlar."

Cizre'nin Kobani yapılmasına Türk devletinin ve milletinin asla müsaade etmeyeceğini belirten Öznur, PKK'nın planlarının bölge insanından tam destek görmediğini ifade etti.

Dağlar ve merkezler PKK yapılanmalarından temizlenene kadar operasyonların devam etmesi gerektiğine işaret eden Öznur, şunları kaydetti:

"HDP'nin eş başkanları, HDP içindeki Soros'un solcuları, HDP destekçisi 'CIA devrimcileri', bölgede PKK siyasi komiserlerinden talimat alan HDP/DBP'li belediyeler, ilçeleri çukurlarla doldururken PKK'nın şehir yapılanması yollara mayınlar döşerken, dağlara doçkalar yerleştirirken evlerin tepelerine roketatarlar yerleştirilirken neredeydiniz? Niye sesiniz çıkmadı? 51 günde 114 vatan evladı hain pusularda, mayınlı tuzaklarda şehit düşerken sizler, terör örgütü PKK'yı kınadınız mı? Terörle aranıza mesafe koydunuz mu? Kandil'e posta atabildiniz mi? Hayır, yapamazsınız. Siz, Avrupa gladyosuna bağlısınız. Siz, terör üssü Kandil'den talimat almaktasınız. PKK açılımı ile güç zehirlenmesi yaşadınız. 6 yıldır devam eden yıkım sürecinden istifade ettiniz, ancak buraya kadar. Şunu bileceksiniz ve aklınızdan asla çıkarmayacaksınız, kimse, Türk devletine başkaldıramaz, Türk milletine savaş ilan edemez, 'Biz, özerklik, kanton ilan ettik' diyemez. 'Kanton, manton' diyenler, Türk milletinin öfkesinden kurtulamazlar. Türk devletinin balyozu tepelerinden inmez. Güvendikleri ABD, AB, İsrail, Rusya, İran, Suriye, ne kadar Türkiye düşmanı şer ülkeler ve merkezler varsa onlar da kurtaramaz onları. Devlet, hainlere hak ettiği tarihi dersi verir."

Öznur, HDP ve DBP'nin KCK'dan talimat aldığını öne sürerek, "Terörle iç içe olan, terör örgütünden talimat alan, PKK ile arasına mesafe koymayan HDP, anayasal suç işlemektedir. Sırtını terör örgütleri PKK, PYD,YPG ve terör üssü Kandil'e dayayan, NATO merkezli gladyoya bağlı çalışan terör yapılanması HDP ve DBP, kesinlikle kapatılmalıdır" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Yik Başkanı Öznur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement