BDP, Doğubayazıt'ta Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

BDP, Doğubayazıt'ta Adaylarını Tanıttı

BDP, Doğubayazıt\'ta Adaylarını Tanıttı

Barış ve Demokrasi Partisi, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde belediye eş başkan adaylarını tanıttı.

11.01.2014 17:03  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde belediye eş başkan adaylarını tanıttı.

Van- Çaldıran yol ayrımında Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık ve beraberindekileri karşılayan vatandaşlar, yüzlerce araçlık konvoyla ilçe merkezinde bulunan ilçe örgütü önüne geldi. İlçe örgütü önünde davul zurnalarla karşılanan heyet, yürüyerek mitingin yapılacağı belediye meydanına geldi. Yürüyüşe, Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Adayları Av. M.Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, Ağrı Belediye Eş Başkan Adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM Üyesi Metin Bingöl, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer, BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, BDP Eleşkirt, Diyadin, Tutak, Patnos ilçe yönetimleri ve meclis üyeleri eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Adayı Av. M. Rohat Özbay, el birliğiyle tek ses olup herkese gidip halkın belediyesinde hizmet üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Özbay, "Herkes Doğubayazıt'ta bizim için değerlidir. Biz herkese gideceğiz. Belediyeler bizim için değerlidir. Belediyeler herkesindir. Bu seçimler bizim için büyük anlam ifade etmektedir. Her oy barışa ve özgürlüğe gidecektir. Eğer barış gelirse dağlardaki arkadaşlarımız, cezaevlerindeki arkadaşlarımız aramızda olacak, Abdullah Öcalan özgür olup Amed Meydanı'nda bizi selamlayacak. Bu sistem zulümkar bir sistemdir. Dün, 'Kürt yoktur' diyorlardı. Bugün Kürt vardır ama hakları yoktur. Bizler de diyoruz ki, 'Biz dün de vardık bugün de varız. Her daim olacağız" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, "Bugün İmralı'da arkadaşlarımız Öcalan ile görüşüyor. Eğer bu müzakerede Öcalan'ın elinin güçlenmesini istiyorsanız sandıkta full oy çıkarmalısınız. Güçlü olmalıyız. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde son 30 yıllık kavgadan bugüne ilk kez Kürtler bir masada oturuyor. Kürtlerin aktörleri barış müzakerelerini sürdürüyor. Bu seçimde güçlü bir çıkış yaparsak 2014 yılı Türkiye'de barış yılı olacak. Diyarbakır da nasıl kadın öncülük ediyorsa burada kadın arkadaşlarımız teke tek, bire bir bize seçimlerde öncülük edecektir. Ben Muşluyum, biz acılardan kardeşlik oluşturduk. Ben sizin kardeşiniz, siz benim kardeşim oldunuz. Kürt özgürlük hareketi Kürtleri bir yumruk yaptı. Aşiretleri kan ve gen bağını bir kenara bırakarak ulusal kimliğimizi ve onurumuzu armağan etti" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra vatandaşlar sessizce dağıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP, Doğubayazıt'ta Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DEFNE DENİZ: ALLAH SİZE FIRSAT VERMESİN.... 1 11 Yanıtla

Advertisement