Behçet Saatcı: Polis ve Askerlerimizin Kanında Büyükşehir Yasası'nın İzi Var - Son Dakika
Güncel

Behçet Saatcı: Polis ve Askerlerimizin Kanında Büyükşehir Yasası'nın İzi Var

Behçet Saatcı: Polis ve Askerlerimizin Kanında Büyükşehir Yasası\'nın İzi Var

Muğla Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, "Güneydoğu'da kazılan hendeklerin ve ölen polis ve askerlerimizin kanında Büyükşehir Yasası'nın izi var, artık hepimiz görüyoruz" dedi.

29.12.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, "Güneydoğu'da kazılan hendeklerin ve ölen polis ve askerlerimizin kanında Büyükşehir Yasası'nın izi var, artık hepimiz görüyoruz" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 2015 yılını değerlendirdi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Saatcı, Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nden çıkan 14 maddelik sonuç bildirgesine ilişkin değerlendirmede de bulundu. Bildirgenin Türkiye'de bölünmenin yolunu açtığını savunan Başkan Saatcı, Oslo görüşmelerinde PKK yöneticileri tarafından diretilen 'özerklik ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi' ile ilgili maddenin hükümet tarafından Büyükşehir Yasası kapsamında kabul edildiğini söyledi. Bu yasanın yanlış olduğunu her zaman dile getirdiklerini anlatan Başkan Saatcı, Büyükşehir Yasası'nın tek mağdurunun ilçe belediyeleriymiş gibi değerlendirildiğini belirtti. Türkiye için Büyükşehir Yasası'nın yıkım yasası olduğunu her platformda vurguladıklarını aktaran Başkan Saatcı, yasanın eyalet sistemi ve özyönetime geçişin zeminini hazırladığını öne sürdü.

'SELAHATTİN DEMİRTAŞ HERKESİ KANDIRDI'

Demokratik Toplum Kongresi'nden çıkan sonuç bildirgesinin ardından yasanın irdelenmeye başladığını belirten Başkan Saatcı, şöyle dedi:

"Güneydoğu'da kazılan hendeklerin ve ölen polis ve askerlerimizin kanında Büyükşehir Yasası'nın izi var, artık hepimiz görüyoruz. Kenarını, köşesini düzeltmeyle bu iş olmaz. Büyükşehir Yasası tamamen iptal edilmeli. Yanlıştan dönmek de fazilettir. Hükümetin geç de olsa bu yanlıştan dönmesinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Sayın Selahattin Demirtaş, tüm Türkiye'de haziran ayında sempati uyandırmaya çalıştı. Bu konuda da herkes kandırıldı. Öyle bir ülkeye geldik ki kandırılmayan hiçbir yöneticimiz kalmadı. Bizi Libya kandırıyor, Sisi kandırıyor, Esad kandırıyor, Rusya kandırıyor, Irak kandırıyor, onların ifadesiyle 'FETÖ' denilen terör örgütü kandırıyor. Herkes bizi kandırıyor. 2016 kandırılmadığımız bir yıl olsun."

'RUSYA İLE KAPIŞACAK GÜCÜMÜZ YOK'

Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin de değerlendirme yapan Başkan Saatcı, "Gönül arzu ediyor ki en kısa sürede el sıkışılsın. Sınırlarımızın elek olduğu bir dönemde, 'sınır ihlali' diyerek Rus uçağının neden düşürüldüğünü anlamakta güçlük çekiyorum. Ben Rus taraftarı bir insan değilim. Yani gençliğimde de belli mücadeleler verdim. Söylediklerimi kimse yanlış değerlendirmesin. Rusya 1'inci Dünya Savaşı'nda bize destek veren devletlerden bir tanesidir. Komşumuzdur. Rusya ile kapışacak gücümüzün olmadığını da hepimiz biliyoruz. Birisine dayanarak birilerine efelenmek, arkamıza yaslandığımız çekilince biter" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Behçet Saatcı: Polis ve Askerlerimizin Kanında Büyükşehir Yasası'nın İzi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement