Bes'e Bağlı Memurlar Yarım Gün İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Bes'e Bağlı Memurlar Yarım Gün İş Bıraktı

Bes\'e Bağlı Memurlar Yarım Gün İş Bıraktı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi'ne bağlı memurlar, Toplu İş Sözleşmesini protesto amaçlı yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.

15.07.2014 13:37

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi'ne bağlı memurlar, Toplu İş Sözleşmesini protesto amaçlı yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.

Sabah saatlerinde maliye binası önünde bir araya gelen memurlar, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Ayrıca memurlar çalan davul ve zurna eşliğinde öğlene kadar halaylar çektiler. Öğle saatlerinde memurlar adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, son imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin 2 yılı kapsadığını belirterek, "Enflasyon farkı ödenmesi mutabakatta yoktur. 2014 yılı için seyyanen 123 TL zam yapıldığından ilk defa kamu emekçileri 2014 Temmuz ayında zam alamamaktadır, 2015 yılında verilecek yüzde 3+3 zammın bu yılın enflasyon farkını bile karşılayamayacağı ortadadır. Yine iki yıl için imzalanan toplu sözleşmede kamu emekçilerinin maaş artışı dışında hiçbir sorunu ve talebi gündeme bile getirilmemiştir. Memur-Sen hükümetin teklif ettiği artışın daha da altında bir artışa imza atarak sendikal mücadele kara bir leke olarak tarihteki yerini almıştır" diye konuştu.

Temmuz ayında memurların zam almadığını savunan Kaya, "Kamu emekçilerine 2014 yılı için verilen 123 TL seyyanen zam yılın ilk altı ayında enflasyonunun altında kalmasına rağmen enflasyon farkı da yok. Enflasyon hesaplarının emekçilerin hayatının gerçekleri ile örtüşmediği ve vergi adaletsizliğinden kaynaklı gelir kayıplarımızı da göz önüne aldığımızda kamu emekçilerinin gelir kayıplarının görünenden daha çok, daha fazla olduğu gün gibi ortadır. Zorba yasa ile özellikle vergi ve SSK primlerine yönelik çıkartılacak afla, sermaye kesimlerine ve yandaşlara birçok imtiyaz ve mali menfaat getirirken, büro iş kolunda birçok kurumumuzu 3 yıl sürecek yoğun bir ilave iş yükünün altına sokmaktadır. Bugün tüm Türkiye'de eşitsizliklere, ayrımcılığa, kadrolaşmaya, güvencesizliğe, hak kayıplarına, istihdam belirsizliğine, baskı, sürgün ve cezalara bir kez daha hayır demek için yarım gün iş bıraktık" dedi.

Konuşmaların ardından eylemlerine olaysız bir şekilde son veren memurlar, işlerinin başına döndü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bes'e Bağlı Memurlar Yarım Gün İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement