Burdur Karamanlı Sulamasına Modern Sistem - Son Dakika
Güncel

Burdur Karamanlı Sulamasına Modern Sistem

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Burdur'un Karamanlı ilçesindeki "Karamanlı Sulaması Yenilemesi" işi kapsamında 42 bin 950 dekar zirai arazinin modern sistemle sulanmasının sağlanacağını bildirdi.

27.02.2017 12:50

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Burdur'un Karamanlı ilçesindeki "Karamanlı Sulaması Yenilemesi" işi kapsamında 42 bin 950 dekar zirai arazinin modern sistemle sulanmasının sağlanacağını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Acu, sulama şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması, su kaynağının yetersizliği, bakım ve onarım ihtiyaçlarının devralanlarca sağlıklı olarak belirlenmemesi gibi sebeplerle tesislerin bakım, onarım ve yenileme ihtiyacının artış gösterdiğini belirtti.

DSİ olarak yaptıkları çalışmalarda su kaynaklarının daha verimli ve kontrollü bir şekilde kullanılmasını sağladıklarını ifade eden Acu, bu kapsamda Burdur'un Karamanlı ilçesinde uzun yıllardan beri kullanılan sulama sisteminin modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

"Karamanlı Sulaması Yenilemesi" işi kapsamında 42 bin 950 dekar zirai arazinin modern sistemle sulanmasının sağlanacağını kaydeden Acu, "Yüzde 53 fiziki gerçekleşme sağlanan yenileme çalışmaları kapsamında, sağ sahilde bulunan 20 bin dekar zirai arazi tamamlanarak 2017 yılı sulama sezonuna kapalı sistemle modern bir şekilde sulama yapılacaktır. Kalan 22 bin 950 dekar zirai alanda 2017 yılı sonuna kadar yapımı tamamlanarak toplam 42 bin 950 dekar zirai alan kapalı sistemle sulamaya açılacaktır." ifadelerini kullandı.

Projede 4 bin 900 metre CTP boru, sağ sahil 63 bin metre HDPE'nin döşendiğini, çalışmaları devam eden işte 2017 yılı içinde sulama hattı sol sahilin tamamlanacağını aktaran Acu, şöyle devam etti:

"Projenin tamamlanması ile birlikte dekar başına 2016 yılı birim fiyatları ile bin 500 TL gelir artışı, ülke ekonomisine 2016 yılı birim fiyatları ile yıllık 65 milyon lira katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur Karamanlı Sulamasına Modern Sistem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement