Bursa'da Gezi Olayı Sanıkları Hakim Karısında - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Gezi Olayı Sanıkları Hakim Karısında

Bursa\'da Gezi Olayı Sanıkları Hakim Karısında

Bursa'da gezi olaylarına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 29 sanığın yargılanmasına başlandı.

17.09.2014 16:32

Bursa'da gezi olaylarına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 29 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada hazır bulunan tutuksuz 8 sanık, yöneltilen suçlamaların hiç birini kabul etmedi.

Bursa'da gezi olaylarına karıştıkları gerekçesiyle, haklarında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde, '2 bin 911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' suçundan, 1-3 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz 29 sanığın yargılanmasına başlandı. Bugünkü duruşmaya 8 sanık ile kendilerini savunan aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin'in de bulunduğu 7 avukat hazır bulundu. Sanıkların yöneltilen suçlamaları kabul etmediği duruşmada söz alan Can Ulusoy, "Dava konusu yürüyüşe Anayasal hakkımı kullanmak için katıldım. Ama her hangi bir kamu malına zarar vermedim, yolu trafiğe kapatmadım. Ayrıca, kamu görevlisi ile değil çatışma tartışmam dahi olmadı. Aksine, düzenin bozulmaması için büyük gayret gösterdim. Beraatımı istiyorum" dedi.

Olay günü çekilen fotoğraflara bakıp, görüntüleri izleyen mahkeme hakimi, yargılamayı 3 Aralık 2014 gününe ertelerken, bu duruşmaya gelmeyen sanıkların hazır bulundurulmasına karar verdi.

Bursa'da Gezi Olayları'na karışan 30 ayrı sanık hakkında için ise, 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde aynı suçtan dava açılmış, tutuksuz sanıkların yargılanmasına geçtiğimiz hafta başlanmıştı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Gezi Olayı Sanıkları Hakim Karısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement