Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

BDT, "Hastalık Hastası" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak.

09.10.2014 17:11

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Hastalık Hastası" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Fransız komedi yazarı Jean Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı, Lütfi Ay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve rejisörlüğünü Malkom Keith Kay'ın üstlendiği "Hastalık Hastası"nın dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Bora Özkula, Halil Balkanlar, Sitare Tuna ve Nazlı Ceren Argon'un da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, "Hipokondriya" yani hasta olduğuna inanma hastalığı olan Argan'ın, başkasını seven kızını kendisi için bir doktorla evlendirmeye çalışması ele alınıyor. Hızlı bir aksiyon içinde canlı müzik ve danslarla yorumlanan oyunda, seyircinin güldürülerek düşündürülmesi amaçlanıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Ekim'de 15.00 ve 20.00, 14 ve 15 Ekim'de ise 20.00 saatlerinde tiyatroseverlere sunulacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" oyununun yönetmenliğini Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 12 Ekim Pazar günü saat 14.00'te sahneye konulacak.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Çocuk Gelinler" fotoğraf sergisi Cemal Nadir Sanat Galerisi'nde 12 Ekim'e kadar açık kalacak.

Tayyare Kültür Merkezi'nde ise 15 Ekim Çarşamba günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü tarafından Türk Sanat Müziği konseri verilecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement