Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 93. Yıl Dönümü

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası\'nın 93. Yıl Dönümü

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz’un Türk tarihindeki önemine vurgu yaparak, “Bu zafer sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda aziz milletimizin onca yokluk ve yoksulluk içerisinde eşsiz bir iman ve kararlılıkla verdiği mücadelenin büyük bir zaferidir” dedi.

26.08.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz'un Türk tarihindeki önemine vurgu yaparak, "Bu zafer sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda aziz milletimizin onca yokluk ve yoksulluk içerisinde eşsiz bir iman ve kararlılıkla verdiği mücadelenin büyük bir zaferidir" dedi.

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de kutlama töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen törene katılan Bakan Eroğlu, burada önce Afyonkarahisar'dan başlayıp, İzmir'de sona erecek olan Büyük Taarruz Bisiklet Yarışı'nın startını verdi. Bisikletçileri uğurladıktan sonra, Zafer Haftası için İzmir'e koşacak olan atletlere Türk bayrağını öperek teslim eden Bakan Eroğlu, yarışmacıları uğurladıktan sonra Kocatepe Atatürk Anıtı önünde kurulan tören alanına geçti. Kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Yaptığı konuşmada, büyük zaferin Türk tarihindeki önemine değinen Bakan Eroğlu, aynı zamanda Büyük Taarruz'un bütün dünyada eşi, emsali görülmemiş bir zafer olduğunu aktararak, "Bu zafer sadece askeri bir zafer değil aynı zamanda aziz milletimizin onca yokluk ve yoksulluk içerisinde eşsiz bir iman ve kararlılıkla verdiği mücadelenin büyük bir zaferidir. Aynı zamanda bu zafer aynı hedefe yönelmiş olan aynı gaye için varını, yoğunu ve canını vermekten çekinmeyen bütün güçlük ve imkansızlıklara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde yurdunu müdafaa eden cesur ve kahraman milletin zaferidir. Hiç kimse bu topraklarda kirli oyunlarını sahneye koyup muvaffak olamayacaklardır. İlelebet tek devlet, tek bayrak olacağız. Son günlerde artan şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Bakan Eroğlu, konuşmasında, terörle mücadele konusu ve birlik, beraberliğe vurgu yaparak şunları söyledi:

"PKK terör örgütü son zamanlarda kalleşçe saldırılar yaparak kahraman Mehmetçiğimizi ve polislerimizi şehit ediyorlar. Bu mücadelede bir çok vatan evladı şehadet şerbeti içmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Herkesin ülkemiz üzerinde oynan bu kirli oyunu görmesi gerekiyor. Hangi etnik kökenden olursak olalım. Biz kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Ama şunu iyi bilsinler ki Türkiye cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. Milletimiz oynan bu oyunu çok iyi bilmektedir. Kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız bu kalleşlere en ağır şekilde cevap veriyor ve vermeye de devam edeceklerdir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, son silah toprağa gömülünceye kadar bu mücadele devam edecektir. İstiklali olmayan milletlerin istikbali de olamaz diye çıktığımız bu yolda şuurla ve inançla yürüyeceğiz el ele, yan yana omuz omuza birbirimiz arasında hiçbir fark gözetmeden hep birlikte çalışarak yükseleceğiz."

BAKAN EROĞLU YÜZBAŞI AGAH EFENDİ ŞEHİTLİĞİNİ DE GEZEREK ŞEHİT MEZARLARINA GÜL BIRAKTI

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından bir subay tarafından protokol üyelerine Büyük Taarruz'un nasıl başladığı ve nasıl sürdürdüğü konusunda bilgiler verildi. Ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti. Buradaki etkinlikte Atatürk Anıtı'na çelen sunan Bakan Eroğlu, şehit mezarlarını gezerek gül bıraktı. Bakan Eroğlu özellikle şehitlikte mezarları olan Doğu kentlerinden yatan şehitleri göstererek, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan birlikteliği hatırlattı.

Gerçekleştirilen törenlere Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Milletvekilleri Halil Ürün, Remziye Sıvacı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Genelkurmay Başkanlığı adına kuvvet komutanlıklarını temsilen üst rütbeli subaylar, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement