Çan Belediyesi'nden Dünya Kadınlar Günü Eğlencesi - Son Dakika
Yerel

Çan Belediyesi'nden Dünya Kadınlar Günü Eğlencesi

Çan Belediyesi\'nden Dünya Kadınlar Günü Eğlencesi

Çan Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Çan Belediyesi Düğün Salonu’nda kadınlara özel bir eğlence programı düzenledi.

09.03.2015 15:10

Çan Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda kadınlara özel bir eğlence programı düzenledi.

Salonu tıka basa dolduran Çanlı kadınlar, Çanakkaleli ses sanatçısı Burcu Ulukaya'nın seslendirdiği şarkılar ile gece boyunca eğlendiler. Geceye katılan kadınları Belediye görevlileri kapıda karşılayarak kadınlar günü dolayısıyla onlara karanfil hediye etti. Programda bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Kadınlar gününü kutlayarak, "Kadınlarla ilgili çok uzun cümleler kurulabilir. Benim kalbimden de gönlümden de geçen şu; bizim için önemlisiniz. Siz, kız evlatsınız kıymetlisiniz, eşsiniz kıymetlisiniz, anasınız yine kıymetlisiniz. Baktığımızda dinimizde size ayrı bir ehemmiyet veriliyor. Mesela erkekler ile ilgili söylenmiş bir hadis yok. Ama size ne denmiş bakın; 'Cennet anaların ayağı altındadır' Bu kadar değer verilen bir kitlesiniz. Tarihsel sürece baktığımızda da sahabe döneminde öylesiniz, Osmanlıda öylesiniz, Kurtuluş savaşında öylesiniz. Bu güne gelindiğinde seçimde de öylesiniz. Kadınların inandığı bir davanın başarısız olma imkanı yoktur. Biz bunu 2009- 2014 yıllarında yaşadık. Bizle beraber yürüyen en büyük kitle bayanlardı. 2009 da ben şunu diyordum; 'bayanlar bize destek oluyor. Biz bu işi alacağız' diyordum ve bunu da bir kaç yerde anlatmıştım. Beyefendiler bana şunu dediler; 'Sen çok inanma onlara, kocaları oyu şuraya vereceksin derler yolda kalırsın' denildi. Bakın kalmadık. Bir kadın bir davaya, birine inanırsa, ideolojiye inanırsa ölümüne onun peşinden gider ki siz onu Çan'da 2009 da da 2014'te de gösterdiniz. İnşallah 7 Haziran'da da göstereceksiniz. Bundan hiç şüphemiz yok. Tüm bu nedenlerden dolayı bizim için kıymetlisiniz önemlisiniz. Sizin yeriniz bizde apayrı" dedi.

Çanakkaleli sanatçı Burcu Ulukaya ise Çan'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Burada çok güzel bir ortam var. Geçen yıl da sizlerle beraberdik. Bu yıl da yine sizlerle beraberiz, hep birlikte eğlenerek kadınlar günümüzü coşkuyla kutlayacağız" dedi. Başkan Kuzu'nun salondan ayrılmasının ardından başlayan program, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Çanlı kadınlar Sanatçı Ulukaya'nın seslendirdiği şarkılarla, yaptığı davul şovla gönüllerince oyun oynayarak eğlendiler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan Belediyesi'nden Dünya Kadınlar Günü Eğlencesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement