Çanakkale - Gelibolu Yarımadası'ndaki Orman Yangını Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Gelibolu Yarımadası'ndaki Orman Yangını Yangını Kontrol Altına Alındı

Çanakkale - Gelibolu Yarımadası\'ndaki Orman Yangını Yangını Kontrol Altına Alındı

Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangını yangını kontrol altına alındıÇanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Kabatepe Limanı ile eski jandarma iskelesi arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangına, 4 helikopter, 20 arazöz, 150 orman işçisilye müdahale edildi.

08.07.2016 18:06

Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangını yangını kontrol altına alındı

Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Kabatepe Limanı ile eski jandarma iskelesi arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangına, 4 helikopter, 20 arazöz, 150 orman işçisilye müdahale edildi. Kabatepe Limanı'nın doğu tarafından başlayan alevlerin kuvvetli poyraza rağmen batı yönüne doğru denize paralel olarak ilerlemesi, 1994 yılındaki gibi büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Yangının ilerleyiş yönü dikkate alınarak tedbir amacıyla Kabatepe Limanı'nın sol tarafındaki Orman Kampı sahilindeki, denize giren ve piknik yapanlar bölgeden tahliye edildi. Alevler havadan ve karadan müdahe ile 2.5 saatte güçlükle kontol altına alındı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, kontrol altına alınan yangında ilk beliremelere göre 10 hektarlık alandaki çam ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi. Alevlerin söndürüldüğüne, ancak ormanın içinde közler olduğuna dikketi çeken Vali Erkal, bu nedenle havadan ve karadan soğutma çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

EK GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA)

=======================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Gelibolu Yarımadası'ndaki Orman Yangını Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement