Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Zaman, Suriye'dekilerin lehine işlemiyor.

15.05.2015 22:02

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Zaman, Suriye'dekilerin lehine işlemiyor. Bu acımasız dört yıllık çatışmadan kimse askeri kazanç sağlayamayacak. Bu kaostan tek karlı çıkan terörün yıkıcı gücü" dedi.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada Mistura'nın, Suriye görüşmeleri kapsamında ABD'li, Mısırlı temsilciler ve sivil toplum aktivistleri ile bir araya geldiği bildirildi.

Mistura'nın ABD'nin BM Cenevre Ofisi Temsilcisi Pamela Hamamoto ve Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubenstein ile ülkedeki krize siyasi çözüm bulunması yönünde uluslararası aktörlerin ve BM'nin oynadığı role ilişkin bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdurrahman Selahaddin ile yapılan görüşmede ise bölgedeki aktörlerin krizin çözümüne yönelik çabalarının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada Mistura'nın ülkedeki insani kriz, artan ihtiyaçlar ve krizin nasıl sona erdirileceğine ilişkin olarak da sivil toplum aktivistleri Rim Türkmani ve Cihad Makdisi ile istişarelerde bulunduğu kaydedildi.

Mistura'nın, "Zaman, Suriye'dekilerin lehine işlemiyor. Bu acımasız dört yıllık çatışmadan kimse askeri kazanç sağlayamayacak. Bu kaostan tek karlı çıkan terörün yıkıcı gücü. ve bugün de gördüğümüz gibi terör tarihi Palmira antik kentine ulaştı" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement