"Kurban Bayramı Öncesi Şarbon Hastalığı Yayılıyor" - Son Dakika
Güncel

"Kurban Bayramı Öncesi Şarbon Hastalığı Yayılıyor"

Şarbon hastalığı konusunda uyarılarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, konuyu Meclis'e taşıyarak, "Önümüzde Kurban Bayramı bulunmaktadır." dedi.

13.08.2014 10:53  Güncelleme: 11:00

Şarbon hastalığı konusunda uyarılarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, "Önümüzde Kurban Bayramı bulunmaktadır. Doğudan batıya taşınan hayvanlarla da maalesef bu hastalık taşınacaktır" dedi.

Çıray, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergelerinde şöyle dedi:

"2014 yılının Mart ayında önce İzmir Aliağa'da, 28 gün geçtikten sonra ise bu defa da İzmir Bayındır'da Şarbon hastalığı ortaya çıktı mı? Çıktıysa ne gibi tedbirler alındı?

Mayıs ayında şarbon hastalığının bu defa Ödemiş'te ortaya çıkmış olmasının nedenleri nelerdir? Yoksa bu durum, alınan tedbirlerin ciddiyetsizliğinin bir göstergesi midir?

İzmir Bozyaka Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybeden Hatice Öz'de hangi hastalık teşhis edilmiştir? Ölüm nedeni nedir?

Merhume Hatice Öz'ün cenazesi memleketi olan Yeni Köy'de iki metre derine ve geleneklerimizin aksine sanduka ile gömülüp üzeri kireç tozuyla kaplandığına göre, kendisi şarbon nedeniyle mi ölmüştür?

Eğer öyleyse, bu durumun örtbas edilmesi bir salgın tehlikesi yaratmayacak mıdır?

Bu hayvanlarla temas eden diğer kişilere ne olmuştur? Bu kişiler tespit edilmiş ve sağlık taramasından geçirilmiş midir?

Aliağa'dan Bayındır'a; Bayındır'dan Ödemiş'e kadar Ege'de yayılan bu hastalıkla ilgili Bakanlık ne gibi tedbirler almıştır? Bu ölen insanın hesabını kim verecek?

Bu hastalık, Akdeniz'de Adana ve Mersin civarında bir çok hayvanın telef olmasına sebep oldu. Şu anda da bu hastalık Adana'dan Erzurum'a yemlerle taşındı. Erzurum ve Bingöl'de de bu hastalık yayılmaya başladı. Önümüzde Kurban Bayramı bulunmaktadır. Doğudan batıya taşınan hayvanlarla da maalesef bu hastalık taşınacaktır. Bakanlığın bunlarla ilgili tedbirleri var mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Kurban Bayramı Öncesi Şarbon Hastalığı Yayılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement