CHP'li İnce.12 Eylül AKP ile Sürüyor; Tank Gitti Toma Geldi, Süngü Gitti, Cop Geldi, İşkencede... - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce.12 Eylül AKP ile Sürüyor; Tank Gitti Toma Geldi, Süngü Gitti, Cop Geldi, İşkencede...

CHP\'li İnce.12 Eylül AKP ile Sürüyor; Tank Gitti Toma Geldi, Süngü Gitti, Cop Geldi, İşkencede...

Siyasiler, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne ilişkin Twitter hesaplarından değerlendirmelerde bulundu CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne ilişkin, "Kenan Evren'in 12 Eylül'ü AKP ile sürüyor."

12.09.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasiler, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne ilişkin Twitter hesaplarından değerlendirmelerde bulundu CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne ilişkin, " Kenan Evren'in 12 Eylül'ü AKP ile sürüyor. Seçim barajı, yasaklar, baskılar, haksız gözaltılar, YÖK. 12 Eylül: paşalar gitti yasalar duruyor, tank gitti TOMA geldi, süngü gitti, cop geldi. İşkencede elektrik gitti, elektrikli çarpan TOMA geldi" dedi.

Siyasiler, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne ilişkin Twitter hesaplarından değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "12 Eylül'ün yıldönümünde, dün darbecilerin -sözde- Danışma Meclisinde görev almak isteyenlerin açıklanması için TBMM Başkanlığına başvurdum" derken, şunları kaydetti:

"Bazı ülkelerde halk ve aydınlar darbelere olabildiğince karşı durdu; Türkiye'de ise hep bir yaranma/yardaklanma görüntüsü yaşandı. Bazı siviller darbecilerle açık/örtülü işbirliği yaptı, hatta teşvik ettiler Demokrasi ve saydamlık için bunların kim olduğunu bilmeliyiz."

Bazı siyasilerin Twitter değerlendirmeleri ise şöyle:

AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş: 12 Eylül darbeler tarihi ayni zamanda kominizim, irtica, bölücülük gibi kozmik laboratuarlarda üretilmiş korkularımızın da tarihidir. Darbeciler eski yaraları kanatarak, yoksa yeni yaralar açarak yapacakları darbeye zemin oluşturur geleceğimize çatışma alanları bırakırlar. Bugün bile devam eden çatışma alanları bize darbelerin ve darbecilerin mirasıdır. Her darbe toplumun farklı kesimlerini hedef alıyormuş gibi görünse de bütün topluma bedel ödetmiştir. Hafızamıza Mamak, Metris, Ulucanlar ve Diyarbakır Cezaevinin yaşattığı travmalar ne yazık ki hala ruhumuzu zedelemeye devam ediyor. 17 yaşındaki bir çocuk Erdal Eren için asmayalım da besleyelim mi diyebilecek kadar darbeciler vicdanlarını askıya almışlardı. Darbeler demokrasiye tuzak kurarak, tahrik ederek, ayrıştırarak, çoğu zaman pusu kurarak tasarlanan ve taammüden islenen suikastlardır. Darbeler sadece ismi milli olan kurumlar eliyle gerçekleştirilmiştir. Milli Birlik Komitesi, Milli Güvenlik Konseyi, Milli Güvenlik Kurulu... Hiç bir darbe milli değildir.

-"12 EYLÜL ZİHNİYETİ İKTİDARDA KANLI CANLI DURUYOR"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: 12 Eylül'ün yıldönümünde darbe dönemi uygulamaları yüzünden hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. 12 Eylül ile kazanılmış sosyal ve sendikal hakların bir çoğu yok edildi. "Ama fakat' anayasası ile temel haklar erozyona uğratıldı. 12 Eylül'ün kurduğu seçim sistemi, barajlar, siyasi partiler kanunu siyasal sistemi kilitlemeye devam ediyor. 12 Eylül ile oluşan tektipçi eğitim anlayışı, YÖK, üniversite üzerindeki baskılar aynen varlığını sürdürüyor. 12 Eylül'ü tarih kitaplarında aramaya gerek yok dün gece sokaklarda 12 Eylül vardı. 12 Eylül zihniyeti iktidarda kanlı canlı duruyor. Toplu gözaltılar, keyfi ve orantısız şiddet, muhalefete sürekli baskı, bağımlı yargı ile 12 Eylül zihniyeti AKP'de yaşıyor. Dün Kadıköy'de halka uygulanan kabul edilemez, akıl almaz şiddet, evlere taş atmaya varan müdahaleler bu zihniyetin ürünü. Gencecik çocuklar sokaklarda yargısız infaza kurban gidiyor, suçlular korunuyor, kollanıyor, 12 Eylül AKP ile yaşıyor. Biz polis devletine, baskıcı, tektipçi anlayışa karşı mücadeleye devam ediyoruz. Katılımcı, çoğulcu, özgür ve demokratik bir Türkiye diyoruz. 12 Eylül'den çıkışın yolu cumhuriyeti özgürlük ve demokrasi devrimi ile taçlandırmaktır. Özgürlük ve demokrasi manifestonu hayata geçireceğiz, özgür, mutlu, güvenli bir ülkede hep birlikte yaşayacağız.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: 12 Eylül darbesinin yıldönümü. Kenan Evren'in 12 Eylül'ü AKP ile sürüyor. Seçim barajı, yasaklar, baskılar, haksız gözaltılar, YÖK. 12 Eylül: paşalar gitti yasalar duruyor, tank gitti TOMA geldi, süngü gitti, cop geldi. İşkencede elektrik gitti, elektrikli çarpan TOMA geldi.

-"NEMALANANLAR ORTADA"-

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray: Askeri vesayeti kaldırdık, polis vesayetine hoş geldiniz.

İleri demokrasi budur. Darbelerin hepsinin bedelini ödeyenler biz olduk. Nemalananlar ortada. 12 Eylül yargılanıyordu; ne oldu?

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: 12 eylül darbesi 33 yıl oldu,ne hesap sorulabildi,ne mevzuatı kalktı,anayasa,yasalar seçim barajları düşünce/örgütlenme yasaklarına devam. Merkez sağ, muhafazakar ve milliyetçiler, statükocular darbe anayasasında hala diretiyor; 33 yıl hep onları iktidar, korudu kolladı, yaşattı. 12 eylülün yargısı bugün ÖYM'lerde aynen devam ediyor, aynı adaletsizlik sürüyor, adaletin olmadığı yerde barış hayaldir. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce.12 Eylül AKP ile Sürüyor; Tank Gitti Toma Geldi, Süngü Gitti, Cop Geldi, İşkencede... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement